Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Hagane no Renkinjutsushi: Kanketsu-hen - Saigo no Rensei (2022) |
Odgovori ![]() |
Korisnik | |
JoxerTM ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 09.Lipanj/Jun.2011 Status: Offline Points: 4724 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 25.Rujan/Sep.2022 u 23:45 |
Već sam za drugi dio pisao da je razočarenje, a ovaj treći je još veće.
Nevjerojatno nešto kako je u ovom trećem rascjepkana i razbacana priča. Ključni detalji i likovi su potpuno izostavljeni, radnja se preskače, likovi se stvaraju iz zraka. Vremenski slijed je potpuno pogrešan na više mjesta što može dodatno izbezumiti gledatelja u sveopćoj konfuziji. Da stvar bude gora, netfliksovi titlovi su podjednako loši kao ovi koji nisu njihovi, a koje je netko dodao za prvi film. "Stop the alarm" = "Zaustavite alarm" Ne "ugasite", ne "isključite"... Užas jedan. ![]() Uz takve doslovno prevedene pizdarije, na puno mjesta slika govori jedno, a titlovi pišu nebuloze. Prevoditelj ne razumije što znači prilagodba. Jedino što u filmu (u sva tri zapravo) valja je vizualni dio. Ali koga briga za odjeću, obuću, frizure, interijere i eksterijere u FMA? Žali bože glumaca koji su dali sve od sebe, kapu im skidam jer su uloge odradili vrhunski. Očito su po izvorniku znali tko treba biti kakav karakter. Samo zbog njih sam izdržao do kraja. Ali kad te zapadne preloš scenarij, a režija i montaža dodatno za'ebe, nema tu pomoći više. Ova lajv trilogija ukupno gledajući je čista šamarčina fanovima što mange, što jedne ili obje FMA anime serije. Svjetska uvreda. Predlažem zaboraviti da postoji i držati se anime serija. Ažurirao JoxerTM - 25.Rujan/Sep.2022 u 23:57 |
|
![]() |
|
AlexDeLarge ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() Pridružen: 08.Ožujak/Mar.2019 Status: Offline Points: 9012 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
E jbg, prvi mi je ok, drugi sam poceo samo i zaspao i nisam nastavio, ali ako je treci kao sto kazes bas steta, eto zeleo sam da vidim i igranu trilogiju, nakon mange i anime, eto jedna u top 10. Dobro cekamo npr. Vinland Sagu u januaru.
|
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 09.Lipanj/Jun.2011 Status: Offline Points: 4724 |
Vinland Saga neće imati lajv verziju. Bar zasad. Ma nije mi jasno, znaš. Nakon
Rurouni Kenshin (1-3 vrlo dobro, 4 očajno i 5 masterpis), Blade of The
Immortal i Inuyashiki, očekivao sam da će se pratiti taj novi standard
manga2film. Možemo tu dodati i korejski Oldboy kojem je također izvornik manga. Još nisam pogledao Miikeovog Joju pa za nj ne znam spada li u te nove, prave, kvalitetne, obrade. Kad ono - promašaj. I
to FMA, koji baš traži vrhunsku adaptaciju zbog nesavršenih likova,
metafora i logičko-filozofskih pitanja (a bogami i stavova u podtekstu). Neću reći da se ljutim, nisam. Ali debelo razočaran jesam. Najiskrenije volio bih da ova ista glumačka ekipa odradi to ponovno, ali pod palicom drugog scenarista i režisera. Toliko su se potrudili, najradije bih ih sve izgrlio i izljubio, ali šta će kad je gazda rekao da konja privežu na krivo mjesto.
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() Pridružen: 08.Ožujak/Mar.2019 Status: Offline Points: 9012 |
Ma mislio sam na drugu sezonu anime Vinland Saga. Rurouni Kenshin je meni u celini dobar. Mada ja volim i igrane da pogledam, nisam gledao JoJo's Bizarre Adventure hocu mangu prvo da procitam, da njega je Miike rezirao nakon Blade of ..., a to sam citao i gledao, Inus... isto, ne znam kakav je igrani Tokyo Ghoul i Tokyo Ghoul S. Ažurirao AlexDeLarge - 26.Rujan/Sep.2022 u 20:20 |
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Okani se Tokyo Ghoula - pogledaj prvu sezonu anime serije i ostani na tome. Iza toga je smeće. Ali presnimi
uvodnu pjesmu Unravel na stik, a onda s youtubea također official acoustic verziju i piano cover (Animenz) kad već aleksayu hvata zjake jer njega
filmska glazba ne zanima. Onda odvrni do daske dok voziš kakve
autostopere, ovisno kojeg su tipa. Ako su turisti, vratit će se nekad
opet potrošit pare. Dvije muhe jednim udarcem.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
|
Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |