Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Ha-roo (2017)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Ha-roo (2017)

Ha-roo

Ha-roo (2017)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2017

Žanr:

drama, misterij, triler

Trajanje:

90 min

Režija:

Sun-ho Cho

Scenarij:

Sun-ho Cho

Glavne uloge:

Jang Dae-woong
  >  Dong-soo
Kim Myung-min
  >  Jun-young
Baek Sung-chul
  >  Yong Sun's family member
Byun Yo-han
  >  Min-chul
Yuha Lee
  >  Flight Attendant
Shin Hye-sun
  >  Mi-kyung
Eun-hyung Jo
  >  Eun-jung

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
titlovi.com View Drop Down
Approval team
Approval team

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj titlovi.com Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Ha-roo (2017)
    Objavljeno: 05.Veljaca/Feb.2018 u 22:58
bgvracar hvala za prevod  👍
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Ožujak/Mar.2021 u 17:36
Sad mi ništa nije jasno, mislio sam da sam o ovome već pisao.
Moguće je da sam ga spomenuo doduše u temi nekog drugog filma iz istog žanra.

A žanr je timeloop.
Je, imdb ne prihvaća timeloop kao žanr, meni neshvatljivo, vama možda normalno. Šta je tu je.
Ko ne zna šta bi to bilo timeloop, gugl molim lijepo jer tema je ipak samo jedan film: A Day.

Ovdje će otac stalno iznova proživljavati dio dana, ne cijeli dan iako naslov sugerira drugačije.
Dio dana do trenutka kad mu kćer pogine. I onda će svaki put pokušati nešto napraviti drugačije ne bi li spasio malu.
Igrom slučaja otkrit će da je i drugi lik svjestan ponavljanja dana.

To smo već gledali, jelda?
E nismo. Naime postoji i treća osoba svjesna ponavljanja!

Kad pogledate skoro sve timeloop filmove koji su snimljeni i pomislite da se tu nema više šta novo izmišljati, pojavi se ovakav jedan bombon koji razrađuje novu ideju.
Znam da će nekome zasmetati 2-3 melodramatske scene, ali ko vas šiša, neki ljudi nisu roboti i u nekim kinematografijama ekstremni izljevi emocija nisu mana.

Ljubitelji timeloop filmova gledati pod obavezno.
Ostali po želji. Osim...
A Day nije po istinitom događaju pa ako gledate samo takve filmove, ovaj zaobiđite u širokom luku.

Ažurirao JoxerTM - 07.Ožujak/Mar.2021 u 17:43
Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Ožujak/Mar.2021 u 20:26
Priča o zločinu, osveti, probuđenoj savesti, iskupljenju...

Naizgled, milion puta prežvakana priča o danu koji se ponavlja, ali korejski majstori od zanata uvek dodaju neki svoj autorski pečat, neki štih, koji vas toliko uvuče u radnju nakon čega imate utisak kao da istu gledate po prvi put.

Ovo ostvarenje otvara i neke ozbiljne teme i dileme o tome, koje granice etike i morala čovek može (ili ne može) preći kada se radi o životu člana porodice.

Film koji će vas zabaviti ali i naterati da se duboko zamislite.

Preporuka k'o vrata. Smile
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Svibanj/May.2021 u 20:06
E pa hvala vam na preporuci, ovo mi ide odmah u repertoar za sedmicu koja sledi.
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Studeni/Nov.2021 u 09:32
Odlican film, preporuka.

MISLIM DA NIJE SPOILER vec moji utisci i misljenje. Time loop ok, posto sam gledao pre neki dan, vesto iskoriscen ( nesto kao hiperbola, radi naglaska,  u ovom slucaju radi pojacanja emocija i da ostvari jak utisak) za razradjivanje teme koja prozima film.

Mada ne pamtim mnogo o razvoju filmova sto se tice time loop-a nakon ovog filma bile su neke novine, tipa svakog novog dana predmeti i osobe nestaju, kako se odrzava petlja, itd. ali ovde vreme (kao i odlaganje) i nacin reset-a je kreativan i bitan je za sustinu filma.  

Dakle film vas ostavlja kao i svi ovog tipa, bar mene, da promislite, a to je oko centralnih vrednosti morala, oko individualnih moralnih sankcija, normativne etike, primenje etike, nacin suocavanja sa gubitkom i tugom ,...

Iako ima filmova koji se bave ovim pitanjima, ovde ih ima vise i spoj sa time loop-om, tj. spoj svega navedenog je ono sto me je odusevilo.

Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,250 sekundi.