Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Tenet (2020)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Tenet (2020)

Tenet

Tenet (2020)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2020

Žanr:

drama, akcija, znanstvena fantastika, triler

Trajanje:

150 min

Režija:

Christopher Nolan

Scenarij:

Christopher Nolan

Glavne uloge:

Jeremy Theobald
  >  Steward
Ivo Uukkivi
  >  Uniformed Official
Rich Ceraulo Ko
  >  SWAT
Rich Ceraulo Ko
  >  Target
Carina Velva
  >  Tourist in Oslo
Anthony Molinari
  >  Rohan
Daniel Dale
  >  Sanjay
Wes Chatham
  >  Actor
Josh Stewart
  >  Male Voice (voice)
Juhan Ulfsak
  >  Passenger
Fiona Dourif
  >  Wheeler
Jefferson Hall
  >  Well-Dressed Man
Katie McCabe
  >  Flight Attendant Anne
Sander Rebane
  >  Ukrainian SWAT

Odgovori Odgovori Stranica  <12
Korisnik
Poruka
MensurK View Drop Down
Banned user
Banned user

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj MensurK Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Prosinac/Dec.2020 u 07:32
po meni film je tematski vrlo dobar, ali loše režijski odrađen
da je npr. xx nastavak Mission Imposible, a što bi komotno mogao biti, sa boljom režijom i glumačkom ekipom, bio bi u tom rangu

ovako... prosječnom gledaocu uglavnom nejasan i naporan za gledanje
Na vrh
DurmitoracŠljivo View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj DurmitoracŠljivo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Prosinac/Dec.2020 u 18:49
Izgubljeno vrijeme .
Na vrh
payutti View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj payutti Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Prosinac/Dec.2020 u 21:49
Titl savršeno odgovara i za verziju:
Tenet.2020.IMAX.1080p.BluRay.H264.AAC-RARBG
Na vrh
zvonko3333 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj zvonko3333 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Prosinac/Dec.2020 u 07:49
Ocena 5
Na vrh
new1 View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj new1 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Prosinac/Dec.2020 u 10:42
Za naučno /znanstveno/ fantastični film premisa je uobičajeno i postojanje neke znansvene teze. Bilo putovanje u svemir bilo mitska bića ili paralelni svijet/svemir. Eto "Tenet" je kao premisu uzeo putovanje kroz vrijeme. Super, tema kojoj nema kraja opcijama i mogućnostima, paradoksi i mogućnost kraja svijeta bez puno muke, dovoljno je u pravom trenutku... a što ja znam, prdnuti pa da slijed događaja kuluminira u sveopćem krahu svijeta. Može. Slažem se s piščevom maštom, uvijek podržavam konstruktivnost i kreativnost, umjetnost - ako se to još tako zove.
"Tenet" ima samo jedan problem, nije mogao pokazati invertne djelatnosti baš kao što ni filmovi u "svemiru" ne mogu predočiti ni približno beztežinsku okolinu i to je srž, kad tome pridodamo i ne dosljednost, čas se može disati. tren poslije ne, metak ispaljen "unatrag" je intervencija u prošloj prošlosti, što je dokaz da je prošlost ne mjenjiva i tako dolazimo do pravog tematskog podnaslova koji nije "paradoks" nego "apsurd".
Film je apsurdan. Jedino što ga može spasiti je re-make i to tako, da film krene unatrag od samog početka (? wtf?) te da sljedećih 2,5 sati gledatelj gleda u ogroman bijeli upitnik preko cijelog ekrana s crnom pozadinom i kristalno čistom tišinom.

P.S
Znate kako bi zapravo izgledalo putovanje u prošlost? Dakle, malo mašte, lansirate se u prošlost krivljenjem nekoliko, neću sad navoditi imena teoretičara, "dimenzija" i eto vas "tamo". Zrak, je u tom području "kamen", dakle vi ste "ubetonirani" u prostoru i nepokretni, sve je statično i stoji u vremenu. Kraj. Ah, da, nije kraj, svatko tko bi u budućnosti prošao "kroz" vas sapleo bi se na nevidljivoj prepreci, i to tako do kraja vremena. Dakle, put u prošlost je paradoksalno: prošlost. S budućnošću je druga stvar, ali pri tom je budućnost postala vaša sadašnjost pa se vraćanjem u "svoje vrijeme" suočavate s teorijom iz povratka u prošlost koju sam prije iznio.
Znači, svi filmovi osim komedija "Povratak u budućnost" i "Rođaka" (Daleki rođaci 1993. "Les visiteurs") su... a ne znam što su.
Na vrh
Freak37 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Freak37 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Prosinac/Dec.2020 u 19:43
Odlican film.
Na vrh
dzindzin16 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dzindzin16 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Prosinac/Dec.2020 u 02:55
Gledajte ljudi film, necete se pokajati.Ako nista drugo, imacete solidnu zabavu.Sve je odradjeno na vrhunskom nivou a toga u danasnje vreme slabo ima.Citam, neki ga u nekom kontekstu porede sa Nemogucom Misijom.NM je "zasecerena vodica" za ovo.Ne bih o tome da li mi se sad vise dopada neki drugi Nolanov film jer je ovde ipak rec o Tenetu.Tu je i sjajni Kenet Brana u ulozi glavnog negativca ili pak pozitivca jer sve zavisi od toga, iz kog ugla film pratite i dozivljavate.No da skratim, hvala na prevodu.
Na vrh
bokidante View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bokidante Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Prosinac/Dec.2020 u 10:02
Možda bi se trebao napušiti, i nanovo pogledati ovaj film, ali ni onda vjerojatno ne bi razumio, što je pjesnik htio reći.
Na vrh
memich View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj memich Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Prosinac/Dec.2020 u 11:07
Ovaj film je došao u pravo vrijeme, jer gledati ovo u kinu, gdje ne možeš premotat nazad, ja ne bih preporučio :)

Ideja filma je fantastična, nauku ne bih da komentarišem, pola filmova ima neku lažnu nauku pa tako i ovaj film, a koliko se sjećam film dobro poštuje svoja "pravila." Ovo je jedan od rijetkih filmova gdje putovanja nazad kroz vrijeme dobro urađeno, i to na do sad neviđen način. A priča iz perspektive jednog lika je pravi izbor.

Sve ostalo je sjajno, od glume i efekata, do motiva zlikovca. Finiš je super, napeto, spektakularno. Detalj sa skokom s jahte je jedan od zadnjih umojebova u filmu. Dirljivo na samom kraju, onaj razgovor: "Ovo je za mene kraj velikog prijateljstva"; "A za mene tek početak." Nadam se da ćemo vidjeti nastavak, ima prostora za to.

I da, Pattison je igrao ulogu koga je maltene Batman, fajter i naučnik. Fino :)

10/10
Na vrh
Boxter7 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Boxter7 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Prosinac/Dec.2020 u 21:37
Dobar! Za gledaoce koji ne vole da koriste mozak dok gledaju film nek preskoče. Mora da ozbiljno da se prati, ineče nećete imati pojma sta ste gledali.
Na vrh
Edigs0 View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Edigs0 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Prosinac/Dec.2020 u 15:44
Hvala još jednom payuttiju na odličnom prevodu i dejanustevicu na prvom prevodu.

Zagrejao mi se mozak dok sam ovo gledao. Nešto novo, to im priznajem. Mada mogu reći da su previše nadulavi ovaj film. Ne zaslužuje toliku ocenu na imdb-u. Od mene 4/10, samo zbog dobre slike i akcije.
Na vrh
klen View Drop Down
Translator
Translator
Drvodelja

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj klen Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Prosinac/Dec.2020 u 23:29
Kad se pusti unazad, sve je jasnije!

4/10, zbog toga što je, iako zakomplikovan nemogućom naukom,
meni lično bio sasvim predvidljiv.
Jest' il' nije!
Na vrh
manganoid View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj manganoid Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Sijecanj/Jan.2021 u 13:16
Svaka čast IgaBivi na recenziji, imaš kumkvat od mene :) Stvarno, film bi imao smisla kao nastavak James Bond\Mission Impossible franšiza, ali ovako je skroz bezveze. Ovi ljudi iz budućnosti te hoće da nas spasu u prošlosti (Interstellar) te hoće da nas unište skroz na skroz (Tenet)...baš su neodlučni. Ovakva ideja bi imala smisla da je film urađen 80ih kada je i publika malo šta znala o fizici niti koja su ograničenja koja će biti otkrivena u naše vreme pa je ovo moglo biti veoma zabavno tada. Danas, osim fenomenalno urađenih efekata i borbe unatraške, Tenet mislim da nema neku vrednost. Još dijalozi, gluma... Katastrofa. Protagonista se uopšte ne "uzbuđava" kada otkrije Inverzirane predmete, ko da je to nešto svakodnevno... Šteta, overhyped film sa interesantnim idejom ali bescilj om realizacijom.
Na vrh
dzindzin16 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dzindzin16 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Sijecanj/Jan.2021 u 13:26
Originalno postovano od strane manganoid manganoid piše:

Svaka čast IgaBivi na recenziji, imaš kumkvat od mene :) Stvarno, film bi imao smisla kao nastavak James Bond\Mission Impossible franšiza, ali ovako je skroz bezveze. Ovi ljudi iz budućnosti te hoće da nas spasu u prošlosti (Interstellar) te hoće da nas unište skroz na skroz (Tenet)...baš su neodlučni. Ovakva ideja bi imala smisla da je film urađen 80ih kada je i publika malo šta znala o fizici niti koja su ograničenja koja će biti otkrivena u naše vreme pa je ovo moglo biti veoma zabavno tada. Danas, osim fenomenalno urađenih efekata i borbe unatraške, Tenet mislim da nema neku vrednost. Još dijalozi, gluma... Katastrofa. Protagonista se uopšte ne "uzbuđava" kada otkrije Inverzirane predmete, ko da je to nešto svakodnevno... Šteta, overhyped film sa interesantnim idejom ali bescilj om realizacijom.

A mozda je i generalna proba za "tamnoputog" Bonda!??!
Na vrh
tantal View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

web-dl xD

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj tantal Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Rujan/Sep.2021 u 11:12
Hvala na prevodu
Na vrh
GM_Tissot View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj GM_Tissot Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Veljaca/Feb.2022 u 14:33
Nisam neko ko se razume u filmove ali meni ovo totalno nerazumljiv film.
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Kolovoz/Aug.2022 u 22:42
Ko je raspoložen da objasni film?
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Ožujak/Mar.2024 u 21:19
Wotafak z going on in dis muvi???
Na vrh
Poochee View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Poochee Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Ožujak/Mar.2024 u 21:58
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <12
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,250 sekundi.