| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Daniel Kaluuya u neobičnom SF o putovanju kroz vreme (14.08.2020.) | BA | HR | MK | RS | SI | |
Odgovori
|
| Korisnik | |
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Daniel Kaluuya u neobičnom SF o putovanju kroz vreme (14.08.2020.)Objavljeno: 14.Kolovoz/Aug.2020 u 12:15 |
|
|
![]() |
|
baho
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
🍴Bahro Burek sa sirom🍴 Pridružen: 29.Svibanj/May.2010 Lokacija: Selendra Status: Offline Points: 19014 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Kolovoz/Aug.2020 u 12:27 |
|
Knjiga ima dobre kritike (nisam čitao). A svi smo mi "mladi".
![]() Tako da, možda bude i dobro. Meni je zasmetalo ovo na kraju članka "Pa šta kažete, da li je putovanje kroz vreme moguće? Bar, teoretski, ako za sada ne i u praksi?" Čemu takva glupa pitanja? Ne, nije moguće, niti će kad biti. IgaBiva, nismo mi Amerikanci (mada nas sve više amerikaniziraju kroz moderne medije). Oni vole propitivati naučne činjenice. A to da nije moguće putovanje kroz vrijeme je odavno dokazano. Čak je i Einstein to tvrdio. To što neka singularnost može polučiti više rješenja diferencijalne jednačine, ne znači da su sva ta rješenja moguća u prirodi. ![]() Ali da... putovanje kroz vrijeme je i dalje zanimljiva premisa za naučnu fantastiku (s akcentom na ovo "fantastiku"). Da li je moguće? - Ne. Da li je zanimljivo? - Da.
|
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Kolovoz/Aug.2020 u 12:44 |
|
Namjerno nisam htio dirati se tih pitanja u temi o nadolazećoj vrlo vjerojatno smaračini. Ali kad ti već jesi, a ja imam suprotno mišljenje... Je li moguće - naravno da jest, kao i sve drugo šta smo mislili da je nemoguće a onda... Evo kinezi upravo napraviše prozirni televizor. Je li zanimljivo - ovisi odakle dolazi. Pa će Dark bit ekstrazanimljiva serija, a poglupljeni holivud neće.
|
|
![]() |
|
baho
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
🍴Bahro Burek sa sirom🍴 Pridružen: 29.Svibanj/May.2010 Lokacija: Selendra Status: Offline Points: 19014 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Kolovoz/Aug.2020 u 12:57 |
|
Neke stvari prosto nisu moguće. Nauka je neumoljiva.
![]() A Dark će ostati dugo najbolja Netfloxova serija... P.S. Sve i da jeste, bilo bi kao u Darku (da ne spoilam onima koji žele gledati).
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |