| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Sabirni centar (1989) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
cyberyoda
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
member
Pridružen: 05.Svibanj/May.2011 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 2 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Sabirni centar (1989)Objavljeno: 06.Studeni/Nov.2018 u 10:04 |
|
Odlican film, veoma upecatljiv, duhovit, na jedan komican nacin govori o vecnoj temi gde odlaze ljudi koji umru, i kako ih zale oni koji ostaju. I da li ih uopste zale, i da li su mozda i krivi za njihovu smrt. Govori o toj tankoj liniji zivota i smrti, koja kad se predje, donosi jednu veliku tugu, jer oba sveta, i svet mrtvih i svet zivih misli na onaj drugi svet. I kroz citav film provejava ta tuga i ta konacnost, taj jaz izmedju mrtvih i zivih, koji se ponekad moze preci, ali konacno svako odlazi u svet gde pripada.
Film je toliko dobar, da je velika konicidencija da bas ja pisem ovaj kometar danas, a pre tri dana sam razmisljao koji bi film stavio na youtube sa engleskim prevodom (koji sam nasao na ovoj stranici, naravno) i prvo sto mi je palo na pamet je bio 'Sabirni centar', nesto sto ce i stranci moci da pogledaju i da se duboko zamisle. I sto ce dostojno predstaviti ex YU kinematografiju. A ovaj film je vise nego dostojan zbog svoje neobicne dubine i nacina kako prilazi ovoj vecnoj temi. Sve preporuke za film.
|
|
![]() |
|
Black Raven
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 13.Studeni/Nov.2017 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 1621 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Studeni/Nov.2018 u 12:57 |
|
Odličan film. Fantastična ekipa glumaca na čelu sa Radetom Markovićem je maestralno odglumila u ovom filmu, i stvorili su jedan od najboljih filmova YU kinamatografije. Velika preporuka za ovaj film.
|
|
![]() |
|
Mizi
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 22.Travanj/Apr.2009 Lokacija: Ćoposlavija Status: Offline Points: 2367 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.Studeni/Nov.2022 u 00:34 |
|
VRH!!!
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.Studeni/Nov.2022 u 00:50 |
|
Koja slucajnost da sam ga pominjao u prethodnoj temi, on mi je remek-delo nase kinematografije, dobro drame D. Kovacevica sam i citao, kao i druga dela, ali eto Balkanski spijun, haos gluma Bate Stojkovica, snimljena pozorisna predstava `Profesionalac` takodje. Ma ima ih dosta, moze da se nabraja, i ja nesto ne vidim ni jedan razlog da ima dosta ljudi, bar koje ja znam da ne voli nase filmove pa do npr 20 godina unazad.Na prvu `Kuduz`, `Andjeo Cuvar`, `Pozorisna veza`, `Undergrround`, `Secas li se Doli Bel, `Ni na nebu ni na zemlji`, `Poslednji krug u Monci`,`Otac na sluzbenom putu`, eto `Leptirica`, `Sveto mesto`,`Davitelj protiv davitelja`,`Maratonci...`i i` Ko to .... sto da ne, `Skupljaci perja`, pre nekih dan videh `Specijalno vaspitanje`, Pa Markovic, Sijan, pa Lordan Zafranovic, Aleksandar Petrovic i drugi . Neko ce reci zaboravi si ovaj ili onaj, jesam ovo je sto mi je prvo palo na pamet. Pa gledamo slicne strane i sta kao oni su bolji, samo sto ih ima vise u poslednjih 20 godina, a kod nas situacija u kulturi je bila... mada starijih ima puno, drugo vreme mozda , kao i teme shodno prethodnom, a neke su i univerzalne, kao i kod datog filma.
Ažurirao AlexDeLarge - 04.Studeni/Nov.2022 u 09:00 |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |