Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na serije
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Hindafing (2017)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Hindafing (2017)

Hindafing

Hindafing (2017)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2017

Žanr:

drama

Trajanje:

45 min

Glavne uloge:

Petra Berndt
  >  Gabi Goldhammer
Ercan Karacayli
  >  Erol Yildirim
Andreas Giebel
  >  Sepp Goldhammer
Bettina Mittendorfer
  >  Elke
Roland Schreglmann
  >  Moritz Goldhammer
Maximilian Brückner
  >  Alfons Zischl
Michael Kranz
  >  Pfarrer Kraus
Katrin Röver
  >  Marie Zischl
Frederic Linkemann
  >  Felix Spitz
Johanna Bittenbinder
  >  Angie
Heinz-Josef Braun
  >  Karli Spitz
Jockel Tschiersch
  >  Pfaffinger
Kathrin von Steinburg
  >  Jackie Spitz
Joel Sansi
  >  Amadou
Hassan Akkouch
  >  Nabil

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
titlovi.com View Drop Down
Approval team
Approval team

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj titlovi.com Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Hindafing (2017)
    Objavljeno: 24.Rujan/Sep.2018 u 23:23
Prijevode je najavio baho ⚡
Na vrh
baho View Drop Down
Senior translator
Senior translator
🍴Bahro Burek sa sirom🍴

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj baho Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Rujan/Sep.2018 u 23:33
Nisam još mislio najaviti (rekoh možda)... ali neka bude da jesam Tongue
Na vrh
baho View Drop Down
Senior translator
Senior translator
🍴Bahro Burek sa sirom🍴

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj baho Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Rujan/Sep.2018 u 11:40
Nakon što prevedoh prvu epizodu, definitivno moram zaključiti da je ova serija otkačena (u najboljem mogućem smislu).

Ne štede ni političare, ni biznismene, ni licemjerje društva. Ma nikog. Čini se da negdje rekoh, ali nema veze ponovit ću: Nema ni one ulizivačke takozvane "političke korektnosti". Ne libe se da se vrijeđaju po bilo kakvoj osnovi.
Serija jeste smještena u malo ruralno bavarsko mjesto, ali je jednako tako mogla biti bilo gdje, pa i, recimo, Bosanskoj Krajini, Vojvodini, Hercegovini, Slavoniji, Šumadiji, Dalmatinskom Zaleđu, crnogorskom kršu... Ma sasvim svejedno... Čini se da su neke zakulisne radnje svjetski raširen "narodni običaj".
Na vrh
Stole Haringa View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Rujan/Sep.2018 u 16:18

Hvala lepo, videh seriju u prodavnici. Počeo sam sa kupovinom.

Tema kakvu volim. To što povezuje Bavarce, Šumadince, Bosance, Ruje (dopisati po želji) ostavljam za poslednji komentar.
Na vrh
baho View Drop Down
Senior translator
Senior translator
🍴Bahro Burek sa sirom🍴

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj baho Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Rujan/Sep.2018 u 17:48
Mislim da će tebi baš leći... Smile

Pošto dobijam pitanja za linkove bacite pogled na BD, što bi Stole rekao prodavnicu Smile - neću navoditi pun naziv da ne reklamiram - skontajte... Ima tamo.

P.S. I ako neko iskopa BDRip 6-ce neka mi se javi slobodno. Malo su bolji od hdripova (čistiji i zvuk i slika), ali nije prevelika razlika - no čisto da mogu uraditi sinhronizaciju kad dođe na red...
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Rujan/Sep.2018 u 02:38

Skinuo sam svih 6 epizoda i za koji dan ću se prepustiti samotničkom uživanju.

Šalu na stranu, gledaće se preko reda zbog teme i iz radoznalosti. Poslednja švapska serija koju sam gledao bila je Zavičaj (Heimat). Nisam ih se mnogo nagledao, uglavnom su starijeg datuma. Die Buddenbrooks (1979– ), Berlin Alexanderplatz (1980– ), Ein Mann will nach oben (TV Series 1978– ). Klinika Švarcvald i Dr.Brinkman sa Udom se podrazumeva. Bila su neka bolja vremena kad se ovo moglo videti na tv -u.
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Rujan/Sep.2018 u 16:20
Ovo me podseca na nasu politicku scenu i prateci dekor iz nju.
Gledam ovo pod hitno, preko reda.
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Rujan/Sep.2018 u 16:22
Da budem precizniji na srpsku politicku scenu a i u nasem okruzenju nista nije bolje.... pronaci ce se mnogi u seriji.
Na vrh
baho View Drop Down
Senior translator
Senior translator
🍴Bahro Burek sa sirom🍴

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj baho Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Rujan/Sep.2018 u 16:27
Originalno postovano od strane aleksayu aleksayu piše:

Da budem precizniji na srpsku politicku scenu a i u nasem okruzenju nista nije bolje.... pronaci ce se mnogi u seriji.

Rekoh ja:
Originalno postovano od strane baho baho piše:

Serija jeste smještena u malo ruralno bavarsko mjesto, ali je jednako tako mogla biti bilo gdje, pa i, recimo, Bosanskoj Krajini, Vojvodini, Hercegovini, Slavoniji, Šumadiji, Dalmatinskom Zaleđu, crnogorskom kršu... Ma sasvim svejedno... Čini se da su neke zakulisne radnje svjetski raširen "narodni običaj"

Pohlepa je, prosto rečeno, univerzalna...
Smile
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Rujan/Sep.2018 u 02:28

Redigovao sam komentar.

Prvo da se zahvalim na prevodu čije sam delove prepoznao. Suvi kolač itd.

Odgledao sam upravo prvu epizodu i prvi utisak je fantastičan. Gradonačelnik je pravi vragolan, dužan i tužan, nema autoritet i niko ga trenutno ne zarezuje. Žonglira, pretače iz šupljeg u prazno i dobija šaske zbog toga. Voleo bih da vidim još koju večeru poput one koju je imao sa svojim biračkim telom kad je glumio dobrog Samarićanina.

U svakom slučaju nastavljam dalje.

Ažurirao Stole Haringa - 29.Rujan/Sep.2018 u 14:58
Na vrh
baho View Drop Down
Senior translator
Senior translator
🍴Bahro Burek sa sirom🍴

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj baho Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Studeni/Nov.2018 u 04:08
Kako prevodim ovo, sve mi je bolja i bolja... Mislim, vidim po broju skidanja da se za ovo ne zanima previše ljudi. Ali, vjerujte mi na riječ, nećete se pokajati ako ovo gledate.
Ostale su mi još 2 epizode da zaključim sezonu, a ko zna možda se uskoro i nastavi:

Nađoh potvrdu da se nastavlja (ne znam kad):
https://www.dwdl.de/nachrichten/69196/br_und_neuesuper_arbeiten_an_zweiter_hindafingstaffel/
Ugrubo prepričano ono najbitnije:

Bavarska drama "Hindafing" se nastavlja. Skupa sa BR (javni emiter za Bavarsku), produkcijska kuća "NeueSupe" radi na 2. sezoni. Ispred i iza kamera se neće puno promijeniti. Serija je bila vrlo hvaljena u protekloj godini i dobila je nekoliko nagrada. Druga sezona će sadržavati takođe 6 epizoda.

Trenutno se i na glavnom javnom emiteru za Njemačku (ARD) vrte reprize prve sezone. A prava na prikazivanje je otkupio i Netflix. Kao što sam već u opisu napisao, FOX radi na američkom remakeu.

U drugoj sezoni će gledaoci konačno saznati šta je bilo s gradonačelnikom Hindafinga, Alfonsom Zischlom, koji se u prvoj sezone zapetljao u spiralu korupcije, paranoje i ucjene, strmoglavljujući se prema dnu. Neće biti većih promjena u glumačkoj postavi,niti ekipi s druge strane kamere, a i zašto bi, jer ekipa koja dobija se ne mijenja.

Navode se i podaci o troškovima, koje je zanimljivo vidjeti radi poređenja s nekim visokobudžetnim američkim splačinama, koje po mom ličnom mišljenju ne mogu ni politi vode preko mašica ovoj (iskreno se pitam na šta će ličiti i taj FOX-ov Hindafing ili kako se već zvao). Tako je 1. sezona koštala oko 650.000 €, a za 2. je predviđen budžet od 685.000 €. Tja. i kad se sve sabere, Zischlu je u 2. epizodi izgorilo puno više.

Nije navedeno kad je planirano emitiranje 2. sezone.
Na vrh
baho View Drop Down
Senior translator
Senior translator
🍴Bahro Burek sa sirom🍴

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj baho Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Studeni/Nov.2018 u 17:10
Voila! Prevedena sezona.

Imate postavljene sve titlove za poznate verzije, uključujući i pakete za sezonu. Pa, bujrum... kako vam volja...

Usput, još jednom bih izrazio zadovoljstvo viđenim.
Možda je u zadnjoj epizodi moglo štošta drugačije, ali je jasno da su željeli zaokružiti priču, ukoliko ne dođe do nastavka.
Ipak, zadnja scena ostavlja više nego dovoljno želje da se vidi šta je bilo dalje.

Uglavnom, ima nešto alanfordovsko u ovoj seriji, definitivno. Uživajte!
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Travanj/Apr.2019 u 22:23

Izvrsna serija. Prava politicko-socijalna parodija! Hvala prevodiocu Bahu na ovom  filmskom osvezenju i razbibrigi.

Veoma vickasto, odkaceno, originalno, puno necekivanih zaokreta i prevrata, inteligentan scenario.
 Dobra gluma , sjano docarana atmosfera tamo neke selendre  u Nemackoj. 
 Niko u ovoj seriji nije postedjen i niko nije nevin.... Interesantni su moralni preobrazaji kod odredjenih likova, nazalost skoro svako ima svoju cenu  za koju je spreman da se proda  i izneveri svoje ideale i nacela.
Ne postoji dzabe izreka ''Nikad ne reci nikad''. Zivot je surov i nedprevidiv.
 Ocena veoma jaka 8/10
 Jedva cekam drugu sezonu, stvarno sam uzivao u ovoj seriji koja nema trunke agresije!
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Travanj/Apr.2019 u 00:52

Prvo da se zahvalim na prevodu.

Odgledao sam seriju odmah pošto se prevod pojavio na sajtu. Nisam se nagledao mnogo nemačkih filmova i serija, a ono što sam gledao, uglavnom je nastalo krajem prošlog veka. Serija je pravo osveženje i iako je snimana u nemačkoj zabiti, može da je razume svako sa ovih prostora i šire. Hvala neoliberalnom kapitalizmu na tome, što je metastazirao, i zagadio celu planetu, pretvorivši je tako u jedno veliko selo.

Serija je više nego dobra satira koja se, iz fijtivne švapske zabiti, odlično projektuje u surovu stvarnost. Maks Brikner, u ulozi gradonačelnika, briljira u svakoj sceni. On je talac svojih poroka i čuvene poslovice "Dabogda imao pa nemao". On, poput nadrogiranog hrčka, trči i okreće svoj točak u mestu dok traži svoje pogonsko gorivo, razlog svog bitisanja. Autori serije ga nisu štedeli, a koliko su dobri,najbolje pokazuje da su istu foru prodali više puta. Dobar je bio na kraju dve epizode kao piroman u pokušaju.

Da ne dužim, prva sezona je duhovita, lako se prati, identifikacija sa nekim likovima je moguća. To što je politički nekorektna i što se dotakla skoro svih problema, to je ono što joj daje dodatnu draž. Radujem se drugoj sezoni u kojoj će Maksa iz niže lige preći u višu.

Preporuka.
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Travanj/Apr.2019 u 17:59
Stole je po ko zna koji put odlicni poentirao filmsku sustinu.
Prevodi Baha su kao i uvek za cistu desetku.
Na vrh
titlovi.com View Drop Down
Approval team
Approval team

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj titlovi.com Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Kolovoz/Aug.2023 u 22:13
Drugu sezonu prevodi osman2510 ✨
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.