| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Zašto je Alien: Covenant baš dobar film (18.05.2017.) | BA | HR | MK | RS | SI | |
Odgovori
|
Stranica <12 |
| Korisnik | |
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77201 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Kolovoz/Aug.2017 u 13:42 |
Svestan si toga da ni administratori foruma ne bi ikada naložili posetiteljima niz kriterijuma na koje se sve mora odgovoriti kako bi se dao svoj glas o kakvom filmu? Otkud ideja da bi tebi, meni, bilo kome trećem to pošlo za rukom? (I to samo zato što su stavovi/doživljaji i pristupi filmu različiti ![]() )Svako je slobodan da piše kako god misli da bi trebalo, bitno je tek elementarno poštovanje tuđeg mišljenja, makar u vidu izbegavanja vređanja/omalovažavanja. Ljudi ovde dolaze da bi se opustili a ne da bi bili u grču usled kakvih domaćih zadataka o pristupu filmu, pa da time tobože ne bi trebalo pisati o svom utisku. Ne znam ko to pa piše kritike na forumu, nisam video ni jednu, dok osvrte može svako pisati kako želi. I meni često bude nejasan komentar tipa "film je sranje", "odličan!" ili tek brojke "4/10" jer nemam pojma šta to sve zapravo znači, ne govori previše o samom filmu, no ko sam ja da ikoga savetujem da piše drugačije a zašto bi mi zaboga sve i bilo jasno, i kakve uostalom ja veze imam sa tuđim mišljenjima, nadovežem sa na ono na šta mogu/želim, druženja radi, ili tek da bih imao uvid upravo u razlike, ne shvatam to lično. Dođu ljudi sa npr posla, nije im do pisakaranja unedogled, tek sažeto podele osnovni utisak…lepo, tome i služi forum, kako je kome već bliže i draže pisati. No, davati lekcije, uslove o doživljaju i poznavanju filma, stila pisanja, i procenjivati uslove paljenja moždanih stanica drugih, savetovati svoje kriterijume drugima, ne bi trebalo da je ni poslednja opcija. |
|
![]() |
|
Ingwarmar
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Pridružen: 01.Ožujak/Mar.2014 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 45 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Kolovoz/Aug.2017 u 14:05 |
|
Nego do čega je ljudima? Da seru poput besposlenih golubova? Svako mišljenje mora imati pozadinu, ako je ne izneseš, izlažeš se upravo onome što ja govorim. Budući da si ti lijepo iznio sve što si htio, nemam ti što reći, osim općenito: da ne možeš svoditi kriterije na osobni doživljaj, jer kriteriji postoje s razlogom, da ih se poštuje. Ne možeš mi reći da je nečiji doživljaj filma jednako vrijedan mome, ako taj netko doživljava film npr. kao matematiku. Film nije matematika, nije niti roman, nije niti slika, nije ni arhitektura. Kao što svaku od tih umjetnosti procjenjuješ na različite načine, tako treba procjenjivati i film. Pričati priču o nečemu, a ne uzeti u obzir sve stvari koje čine djelo je glupo, a oni koji to čine su - posljedičnim slijedom - glupi. To je sve. Mani me progresivno liberalnih stajališta o slobodi govora i mišljenja. Tko nema što reći, ne treba ni reći, ili barem ima obvezu snositi posljedice svoga "pametovanja."
|
|
|
When feasible, one should always eat the rude.
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77201 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Kolovoz/Aug.2017 u 14:20 |
Ma kakvi sada još i liberalni stavovi...pričam sve vreme o pukoj funkcionalnosti foruma. Ne može funkcionisati ako se nameću kriterijumi, zadaci, uslovi, možda to i deluje smisleno na papiru (mada ne znam kako, no dobro, to sam samo ja), no potpuno je neprimenljivo u realnosti. A ko tebe uostalom i tera da se slažeš sa tuđim stavovima, pristipima filmu i svemu ostalom navedenom. Ne znam kako ne vidiš da je previše to što potražuješ, gledaš li postove, mahom se ne piše na takav način...sto ljudi, sto ćudi, to o čemu ti pričaš je samo tvoj stav, ne možeš očekivati da to svima bude blisko, kamoli da svi razmišljaju baš tako a pogotovo ne možeš ikome zapušavati usta na forumu. Šta tek da kažem na to "glupi"...Pa eto, ti pričaj sebi kako si pametan zbog svog pristupa, i to kako su drugi koji ne vide to tako, kako kažeš, glupi, i puna kapa, no ne moraš tražiti od nas ostalih da na to gledamo isto, a upravo si to pokušao u postu iznad. |
|
![]() |
|
Ingwarmar
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Kolovoz/Aug.2017 u 14:28 |
|
Mislim da nisi shvatio poantu: ja iznosim svoj stav, a kao što ti kažeš imam na to puno pravo, kao ostali. Zašto se ti buniš protiv moga stava to je druga priča, čiji prolog samo ti znaš, a mene za nj prilično zaboli. Liberalizam spominjem zato što upravo imaš nešto protiv da se nešto nazove glupim. Je li to zabranjeno? I kojom logikom, objasni mi molim te, kada nešto/nekoga nazoveš glupim, odjednom ispada da sam ja genijalac, kako pokušavaš insinuirati? Pričaš nešto o tome da forum ne funkcionira tako kako "bih ja htio", već prema nekim drugim pravilima (kao da sam moron jer sam manje aktivan, pa ti sad kao znaš, a ja ne znam ili što (!?)), ali inače na svim forumima nema usprezanja od čišćenja trolova. Zašto trolovi nemaju pravo reći svoj stav? Kako uopće razlikujemo trolove i glupe stavove? Jesu li glupi stavovi bolji od trolanja, koja su možda pametnija? Ili? Kada nabrajam stvari koje sam gore nabrojao, to nije uputa koju netko treba slijediti, to je samo popis stvari koje ti ljudi zaboravljaju. Ne znam zašto si se za to uhvatio, vrlo je jasno naznačeno o čemu se radi.
|
|
|
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Kolovoz/Aug.2017 u 14:39 |
|
Ni jednom nisam primetio trolovanje u temi, forum je krcat takvim komentarima svuda, ja ih eto ne doživljavam kao naopake, a sve do sada nisam ni video da je tema trolovanje, mene je pre fascinirala sama lista, koju eto videh kao upute, pogotovo sa tim "Zato ubuduće, kategorije ocjene i otvaranja usta su..." što mi je bio povod da išta napišem. No, odustajem
![]() Neka bude da se nismo razumeli (ne razumem ko ti brani da iznosiš svoj stav, tema je, opet, forum, uslovi, sami pristupi filmovima i pisanju o njima, no ne mogu da se upetljavam u ovo više drži se ti tvog stava, sve najbolje u tome ). |
|
![]() |
|
Ingwarmar
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Kolovoz/Aug.2017 u 14:50 |
|
Svakako, nema loše namjere ni u čemu. Isprike ako išta zvuči pretjerano, ali vjeruj, nije. Ja samo volim kada ljudi govore stvari iza kojih mogu stati, I kada objasne kako su došli do određenih zaključaka, to je sve. Naravno da moje riječi neće ništa promijeniti, ali sam se bar nadao da će netko od onih koji nešto stvarno znaju o filmu, shvatiti što sam htio reći. Pozdrav!
|
|
|
|
|
![]() |
|
AcaNDr
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
tranceXplosion Pridružen: 18.Travanj/Apr.2003 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 12093 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Kolovoz/Aug.2017 u 20:57 |
Sigurno ću trošiti vreme i ubeđivati nekoga zbog čega mi je neki film loš, umesto da to vreme posvetim svojoj deci Tako da... |
|
|
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.
- Armin van Buuren |
|
![]() |
|
Atrahasis
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Onaj koji jeste Pridružen: 13.Svibanj/May.2013 Lokacija: Beograd, Srbija Status: Offline Points: 2282 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Kolovoz/Aug.2017 u 01:51 |
Evo ja znam baš svaki detalj o svim filmovima iz Alien (Tuđin) franšize ili sage (kako je kome drago) i pored svega što znam, i dalje smatram da Alien Covenant ili Tuđin: ZAVET nije dobar film. Prometej ga nadmašuje u svim kategorijama. Prometej, originalni Tuđin i Kameronov nastavak su jedini kvalitetni filmovi ove franšize. Finčerov treći deo već uvodi serijal u fazu opadanja koja kulminira sa četvrtim delom koji je nekakva groteskna parodija (ili tako nešto)... Da se razumemo i Prometej ima na tone narativnih grešaka, a o konstrukciji likova da i ne govorim, ali i pored toga, taj naslov uspeva da održi element misterije koji je prisutan u prvom Tuđinu. E, ovaj nskorašnji nastavak, taj element misterije u potpunosti baca u blato... Ceo serijal filmova preteča (prequels) čini se nepotrebnim. Ako sumnjaš u moje znanje o Alien filmovima, pitaj šta god te zanima...
|
|
|
will be to arrive where we started and know the place for the first time. ॐ⊙ |
|
![]() |
|
Odgovori
|
Stranica <12 |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |