| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Possession (1981) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
kadetoni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Moderator
Pridružen: 02.Sijecanj/Jan.2014 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 14940 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Possession (1981)Objavljeno: 08.Prosinac/Dec.2016 u 11:32 |
|
Possession (1981) ![]() žanr : drama, horor trajanje : 124.min. zemlja : Francuska, Nemačka jezik : engleski, francuski, nemački režija : Andrzej Zulawski uloge : Isabelle Adjani, Sam Neill, Margit Carstensen Nakon povratka sa dužeg poslovnog puta Mark se raduje supruzi Ani i sinu Bobu, ali iznenadi ga Anin hladni doček. Ona mu objasni da je nezadovoljna brakom i da ga želi privremeno napustiti. Mark tada sazna da je ona već više od godinu dana u vezi sa Hajnrihom, ali svejedno joj ponudi da probaju spasiti brak. Ana se počne odjednom sve čudnije ponašati, prekine vezu sa Hajnrihom i odluči odseliti se u drugi deo grada. Izmučen nepodnošljivom situacijom, Mark unajmi privatnog detektiva koji poseti Anu u njenom novom utočištu. Ono što će pronaći zaprepastit će ne samo njega, nego dovesti i do niza tragičnih događaja... |
|
|
|
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Listopad/Oct.2025 u 20:07 |
|
Film počne kao drama, ali prava, o toksičnom razvodu gdje se ne zna je li luđi on ili ona.
I onda on otkrije da ona ima ljubavnika. Ali onda otkrije da toga ljubavnika više nema. I onda se scene nadmeću koja je luđa od koje, kontrasti interijera, ubojstva, čudovište koje je možda halucinacija, scena spontanog pobačaja, ispovijedi sa natruhama filozofije o dualitetu (ne znanstvenom u kojem dvije teorije vode istom zaključku, ali ne znam koju bih riječ upotriyebio), itd. I konačno šamarčina jer oboje su tražili savršeni par za sebe, a kad su ga našli, nisu ga mogli imati. Gledao sam i Neila i Adjani u bezbroj filmova, ali ovako nešto izveli nisu nikad i nigdje, usuđujem se reći da im je ovo najbolja uloga u životu iako su se bili tek izlegli. Ako bih uspoređivao film s nečim poznatim, onda bi to bilo 10 puta bolja i jezivija priča od Rouzmerine bebe od one precijenjene pedofilčine, ali vizualno puno pitomiji Kronenberg iako ne manje uznemirujuć. Ne shvaćam kako mi nitko nije sugerirao ovaj masterpis, nego sam na nj nabasao preko neke liste zabranjenih filmova. Za kućnu kolekciju. |
|
![]() |
|
IgaBiva
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Listopad/Oct.2025 u 09:44 |
|
E, jeste, ovo je klasik...
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |