Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Possession (1981)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Possession (1981)

Possession

Possession (1981)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Opsjednutost

Godina:

1981

Žanr:

drama, horor

Trajanje:

124 min

Režija:

Andrzej Zulawski

Scenarij:

Frederic Tuten
, Andrzej Zulawski

Glavne uloge:

Isabelle Adjani
  >  Anna
Isabelle Adjani
  >  Helen
Sam Neill
  >  Mark
Heinz Bennent
  >  Heinrich
Margit Carstensen
  >  Margit Gluckmeister
Carl Duering
  >  Detective
Thomas Frey
  >  Pink sock's acolyte
Johanna Hofer
  >  Heinrich's mother
Michael Hogben
  >  Bob
Shaun Lawton
  >  Zimmermann
Leslie Malton
  >  Sara, woman with club foot
Gerd Neubert
  >  Subway drunk
Maximilian Rüthlein
  >  Man with pink socks (as Maximilian Ruethlein)

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
kadetoni View Drop Down
Moderator
Moderator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kadetoni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Possession (1981)
    Objavljeno: 08.Prosinac/Dec.2016 u 11:32
                    Possession (1981)

žanr        : drama, horor  
trajanje   : 124.min. 
zemlja    : Francuska, Nemačka
jezik       :  engleski, francuski, nemački
režija      :  Andrzej Zulawski 
uloge      :  Isabelle Adjani, Sam Neill, Margit Carstensen

Nakon povratka sa dužeg poslovnog puta Mark se raduje supruzi Ani i sinu Bobu, 
ali iznenadi ga Anin hladni doček. Ona mu objasni da je nezadovoljna brakom i da 
ga želi privremeno napustiti. Mark tada sazna da je ona već više od godinu dana 
u vezi sa Hajnrihom, ali svejedno joj ponudi da probaju spasiti brak. Ana se počne 
odjednom sve čudnije ponašati, prekine vezu sa Hajnrihom i odluči odseliti se u 
drugi deo grada. Izmučen nepodnošljivom situacijom, Mark unajmi privatnog 
detektiva koji poseti Anu u njenom novom utočištu. Ono što će pronaći zaprepastit 
će ne samo njega, nego dovesti i do niza tragičnih događaja... 

Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Listopad/Oct.2025 u 20:07
Film počne kao drama, ali prava, o toksičnom razvodu gdje se ne zna je li luđi on ili ona.
I onda on otkrije da ona ima ljubavnika.
Ali onda otkrije da toga ljubavnika više nema.
I onda se scene nadmeću koja je luđa od koje, kontrasti interijera, ubojstva, čudovište koje je možda halucinacija, scena spontanog pobačaja, ispovijedi sa natruhama filozofije o dualitetu (ne znanstvenom u kojem dvije teorije vode istom zaključku, ali ne znam koju bih riječ upotriyebio), itd.
I konačno šamarčina jer oboje su tražili savršeni par za sebe, a kad su ga našli, nisu ga mogli imati.

Gledao sam i Neila i Adjani u bezbroj filmova, ali ovako nešto izveli nisu nikad i nigdje, usuđujem se reći da im je ovo najbolja uloga u životu iako su se bili tek izlegli.
Ako bih uspoređivao film s nečim poznatim, onda bi to bilo 10 puta bolja i jezivija priča od Rouzmerine bebe od one precijenjene pedofilčine, ali vizualno puno pitomiji Kronenberg iako ne manje uznemirujuć.

Ne shvaćam kako mi nitko nije sugerirao ovaj masterpis, nego sam na nj nabasao preko neke liste zabranjenih filmova.
Za kućnu kolekciju.
Na vrh
IgaBiva View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj IgaBiva Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Listopad/Oct.2025 u 09:44
E, jeste, ovo je klasik...
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.