Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Hacksaw Ridge (2016)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Hacksaw Ridge (2016)

Hacksaw Ridge

Hacksaw Ridge (2016)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Greben spašenih

Godina:

2016

Žanr:

biografski, drama, povijesni, ratni

Trajanje:

139 min

Režija:

Mel Gibson

Scenarij:

Andrew Knight
, Robert Schenkkan

Glavne uloge:

Tyler Coppin
  >  Lynchburg Doctor
Rachel Griffiths
  >  Bertha Doss
James Lugton
  >  Hiker
Tim McGarry
  >  Local Man
Hugo Weaving
  >  Tom Doss
Sam Worthington
  >  Captain Glover
Richard Pyros
  >  Teach
Andrew Garfield
  >  Desmond Doss
Teresa Palmer
  >  Dorothy Schutte
Luke Bracey
  >  Smitty Ryker
Jarin Towney
  >  Teenage Boy
Kasia Stelmach
  >  Hiker's Friend
Milo Gibson
  >  Lucky Ford
Jacob Warner
  >  James Pinnick
Roman Guerriero
  >  Young 'Hal' Doss
Darcy Bryce
  >  Young Desmond
Richard Pratt
  >  Flirting Hospital Soldier

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Chuck Norris View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Chuck Norris Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Hacksaw Ridge (2016)
    Objavljeno: 11.Studeni/Nov.2016 u 20:24

Žanr: Biografski, Drama, Ratni 
Trajanje: 2h 11min 
Država: Australija, SAD 
Režija: Mel Gibson 
Scenario: Robert Schenkkan, Andrew Knight 

Uloge:
Andrew Garfield ... Desmond Doss
Sam Worthington ... Captain Glover
Luke Bracey ... Smitty
Teresa Palmer ... Dorothy Schutte
Hugo Weaving ... Tom Doss
Rachel Griffiths ... Bertha Doss
Vince Vaughn ... Sergeant Howell

Opis:
U proleće 1945. godine - američke vojne snage su se susrele sa najvažnijom i najopasnijom borbom na Pacifiku, međutim jedan vojnik se istakao kao drugačiji. To je bio Desmond T. Doss koji je odbio da nosi oružje i ubija ljude i služio je vojsci kao nenaoružani medicinski radnik i tako spasio živote mnogih bez da je ispalio i jedan metak. Time je postao prvi Amerikanac koji je zbog toga dobio Medalju časti. Izvor: cineplexx

Na vrh
angels View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj angels Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Studeni/Nov.2016 u 23:41
Na vrh
Kneginja View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Kneginja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Prosinac/Dec.2016 u 00:29

Prevod je najavila vekyizveky Clap

Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
Na vrh
Atrahasis View Drop Down
Junior translator
Junior translator
Onaj koji jeste

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Atrahasis Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Sijecanj/Jan.2017 u 02:25
MONUMENTALAN FILM.

10/10

Mel Gibson ne greši!
We shall not cease from exploration, and the end of all our exploring
will be to arrive where we started and know the place for the first time. ॐ⊙
Na vrh
robin12345 View Drop Down
Senior translator
Senior translator
precednik Titlovačke republike

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj robin12345 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Sijecanj/Jan.2017 u 10:30
Dobili smo još jedan veeeeeliki ratni film. Uz bok recimo " Spašavanje vojnika Ryana", itd...Veliki spektakl i jako dobra priča koja po stoti puta dokazuje da život sam po sebi nosi više uzbuđenja nego najluđi scenarij. Moja ocjena je 9/10...Prva ove godine, a bome i dugo dugo prije toga...
Na vrh
HACER View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj HACER Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Sijecanj/Jan.2017 u 18:32
O Dezmodu Dosu je snimljen dokumentarni film sa više pojedinosti u kojem o ratu pričaju on i njegovi saborci. Taj dokumentarac je bio osnova za film koji je napravio Mel Gibson. Evo link. 

A ima i sajt www.grebenspasa.com

Ažurirao HACER - 21.Sijecanj/Jan.2017 u 18:33
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Veljaca/Feb.2017 u 09:39
Originalno postovano od strane robin12345 robin12345 piše:

jako dobra priča koja po stoti puta dokazuje da život sam po sebi nosi više uzbuđenja nego najluđi scenarij.

Odlično rečeno! Smile Volim filmove bazirane na istinitim pričama, pogotovo ratne tematike, mada je ovo antiratna priča. Film ima toliko nijansi i tema za diskusiju, da ne znam odakle da krenem, pa mislim da je najbolje samo reći da mi je film odličan i da ga stvarno treba pogledati.
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
Neca381 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Neca381 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Ožujak/Mar.2017 u 00:01
Добар филм. Одгледао сам га са уживањем. У последње време ни Холивуд није баш нешто, али овај филм ми се стварно допао.
Na vrh
protopik View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj protopik Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Travanj/Apr.2017 u 13:47
Ma film je prva liga,preporučam obavezno...........
Na vrh
comi87 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj comi87 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Svibanj/May.2017 u 21:59
svaka preporuka za film...
Na vrh
papiko View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj papiko Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Srpanj/Jul.2017 u 19:37
Dobar ratni film. Svaka cast.
Na vrh
adm1r View Drop Down
Master translator
Master translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj adm1r Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Srpanj/Jul.2017 u 20:41
Plak'o sam. Dovoljno rečeno. Mel je možda nati-semit i rasista, al' može mi se i na glavu pos'ati i dalje ću gledati njegove filmove.
Na vrh
adihan View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj adihan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Rujan/Sep.2017 u 11:36
Istinit film,iako mrzim samu riječ ''rat'' volim pogledati dobar ratni film,a ovaj je jedan takav,dobra glumačka ekipa,radnja,efekti,jedan od boljih u skorije vrijeme
Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Rujan/Sep.2017 u 15:42
Solidan film.     

Možda samo u podnaslovu filma fali: "Razlog zašto smo bacili atomsku bombu na Hirošimu i na Nagasaki".

* veliki gubici i mentalitet Japanaca da se bore do kraja.
Na vrh
Rakan View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Rakan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Ožujak/Mar.2018 u 00:54
Veliki Mel Gibson. Toliko o Gibsonu.

Endruju Garfild je glumac koji me je u umorio ulogama u Spajdermenima i Misionarima u Japanu. Ovde mu se klanjam. Čovek je dao maksimum i zacementirao se u aleju A lige Holivuda.

Ratni film je najzahvalniji za glumce, jer kao i u hororu sama atmosfera ubijanja i ljudske patnje nosi u sebi magnetizam koji prikiva gledaoca za ekran. Glumcu ostaje da bude sve ono što je u ratu zakopano duboko ispod zemlje, a u miru je sasvim normalno.

Efekat kakav je Endrju Garfild u ulozi Dezmonda Dosa, vojnika bez oružija, predstavio nam u ovom filmu sličan je onom koji bi se desio da je neki Judejac dok su ostali pred Pilatom vrištali "Raspni ga!!!", zavapio "e nemojte ljudi!".

Da je takvih ljudi bilo u istoriji, i ovaj film nam potvrđuje.

Ocena 8 od 10.

Na vrh
chiba View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj chiba Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Ožujak/Mar.2018 u 01:34
Odličan.
Na vrh
beogradski View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj beogradski Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Travanj/Apr.2024 u 15:56
Dobar film. Istinita pricha. Mel Gibson dobro osreadio
Na vrh
lale22 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj lale22 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Ožujak/Mar.2026 u 19:23
tek kad sam ga par puta pogledao shvatio sam koliko me neki djelovi podsjećaju na filmove 70-tih,80-tih pogotovo boje i scenografija pogotovo u barakama za vojnike i bolničkim šatorima.Gibson se stvarno držao onog izvornog a to donosi veliki plus
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.