| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
BBC Treasures of Ancient Egypt (2014) |
Odgovori
|
| Korisnik | |||
NaEdenCovekBratMu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Administrator
Eden/Zeleni/Šon Bin/Bogomoljka/Mutivoda Pridružen: 02.Srpanj/Jul.2011 Lokacija: Titluša Donja Status: Offline Points: 23296 |
Opcije posta
Thanks(2)
Citiraj Odgovor
Tema: BBC Treasures of Ancient Egypt (2014)Objavljeno: 14.Ožujak/Mar.2016 u 19:07 |
||
|
BLAGO STAROG EGIPTA Treasures of Ancient Egypt ![]() U ovoj očaravajućoj avanturi kroz drevni Egipat, novinar i umetnički kritičar Alister Suk proučava blaga najdugotrajnije civilizacije u istoriji čovečanstva i otkriva istinu o njenom procvatu i padu. Udaljavajući se od utvrđenih mišljenja i klišea vezanim za to doba, on saznaje kako je taj jedinstveni sudar geografskih i kulturnih odlika starog Egipta stvorio neka od najvećih blaga koja je svet ikada video. Epizode: The Birth of Art --> PrevodThe Golden AgeA New DawnMini-seriju nam prevodi LjubicaSP. ![]() Izvor: Viasat History Ažurirao NaEdenCovekBratMu - 14.Ožujak/Mar.2016 u 19:51 |
|||
![]() |
|||
LjubicaSP
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Moderator
upir translator Pridružen: 08.Kolovoz/Aug.2010 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 51204 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 21.Ožujak/Mar.2016 u 19:22 |
||
|
Malo zanimljivosti
http://modanekadisad.wordpress.com/istorija-kostima-u-slikama/anticki-kostim/egipatski-kostim-2/ I jedna napomena - prevod se radi za emisije 720p.HDTV.x264. Postoje i HDTV.XviD, ali sasvim drugačije režirane i za njih prevod ne odgovara. |
|||
|
|||
![]() |
|||
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Ožujak/Mar.2016 u 13:29 |
||
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|||
![]() |
|||
LjubicaSP
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Moderator
upir translator Pridružen: 08.Kolovoz/Aug.2010 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 51204 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Ožujak/Mar.2016 u 23:19 |
||
Ažurirao Atrahasis - 28.Ožujak/Mar.2016 u 14:30 |
|||
|
|||
![]() |
|||
Atrahasis
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Onaj koji jeste Pridružen: 13.Svibanj/May.2013 Lokacija: Beograd, Srbija Status: Offline Points: 2282 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Ožujak/Mar.2016 u 00:03 |
||
![]() Zanimljivosti: *Postao je faraon u svojoj dvanaestoj godini. *Lično je izmenio način na koji su se pravili hramovi. Izmenio je i dekoraciju ali i čitav arhitektonski pristup. *Da bi iskazao svoju hrabrost, u lovu je ubio tačno 102 lava. *Imao je ukupno 317 žena. *Jedan je od vladara koji je prekršio porodičnu tradiciju oženivši dragu Teju koja nije bila plemićkog roda. *Za života se proglasio sinom boga Amuna, što je i prikazano u jednom njegovom hramu.
*Njegov zagrobni hram čije su dimenzije iznosile c. 700x500 metara, bio je jedan od najvećih hramova ikada izgrađenih u čitavoj ISTORIJI. Memnonovi kolosi (statue predstavljaju Amenhotepa i visoke su 18 metara; One su jedini deo hrama koji opstao do danas) Ažurirao Atrahasis - 28.Ožujak/Mar.2016 u 00:23 |
|||
|
will be to arrive where we started and know the place for the first time. ॐ⊙ |
|||
![]() |
|||
Hogar Strašni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Sujo Veličanstveni Pridružen: 21.Sijecanj/Jan.2013 Lokacija: Ekonomski Tigar Status: Offline Points: 57022 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Ožujak/Mar.2016 u 00:10 |
||
![]() Ažurirao Hogar Strašni - 28.Ožujak/Mar.2016 u 00:11 |
|||
|
As you journey through life take a minute every now and then to give a thought for the other fellow. He could be plotting something.
|
|||
![]() |
|||
Atrahasis
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Onaj koji jeste Pridružen: 13.Svibanj/May.2013 Lokacija: Beograd, Srbija Status: Offline Points: 2282 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Ožujak/Mar.2016 u 00:12 |
||
|
Oooo da da... Markantna ličnost, kao i ti
![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]() |
|||
Hogar Strašni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Sujo Veličanstveni Pridružen: 21.Sijecanj/Jan.2013 Lokacija: Ekonomski Tigar Status: Offline Points: 57022 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Ožujak/Mar.2016 u 00:15 |
||
|
Vidim ja nešto mi zanimljiv čovek.
![]() ![]() ![]() |
|||
|
As you journey through life take a minute every now and then to give a thought for the other fellow. He could be plotting something.
|
|||
![]() |
|||
kadetoni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Moderator
Pridružen: 02.Sijecanj/Jan.2014 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 14940 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Ožujak/Mar.2016 u 00:16 |
||
Pretpostavljam zbog ovoga
![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
Hogar Strašni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Ožujak/Mar.2016 u 00:18 |
||
![]() ![]() ![]() |
|||
|
|
|||
![]() |
|||
Atrahasis
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Ožujak/Mar.2016 u 00:24 |
||
![]() ![]() ![]() Naš Hogar Veličanstveni je praćkom lovio kamile... To itekako treba poštovati!
|
|||
|
|||
![]() |
|||
LjubicaSP
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Moderator
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Ožujak/Mar.2016 u 00:27 |
||
|
Spamujete mi temu, a jeste li gledali seriju?
Nemoj sad da propitujem ![]() ![]() ![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
Atrahasis
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Ožujak/Mar.2016 u 00:31 |
||
|
Ja sam imao nameru da je promovišem, ali kako to obično biva sve se završi spamom
![]() Gledao sam tridesetak serija o Egiptu, a prvu epizodu ove sam skinuo pre pola sata ![]() Sada ću da je odgledam...
|
|||
|
|||
![]() |
|||
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |