| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
The Piano (1993) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
KarolinaV
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Uploader
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: The Piano (1993)Objavljeno: 12.Rujan/Sep.2015 u 01:30 |
|
The Piano (1993)
![]() Žanr: Drama, Glazba, Romantika Trajanje: 121 min Država: Novi Zeland, Australija, Francuska Jezik: Engleski, Britanski znakovni jezik, Maorski Režija: Jane Campion Scenarij: Jane Campion Uloge: Holly Hunter ... Ada McGrath Harvey Keitel ... George Baines Sam Neill ... Alisdair Stewart Anna Paquin ... Flora McGrath Kerry Walker ... Tetka Morag Nijema Ada McGrath (Holly Hunter) emotivna je Škotkinja, mlada žena koja u nedostatku glasa, bez kojeg je ostala još kao šestogodišnjakinja, svoje osjećaje i intimu izražava jezikom znakova i sviranjem glasovira. U tome joj često pomaže i njezina 11-godišnja kći Flora (Anna Paquin), senzibilna djevojčica koja drugima interpretira majčine misli i emocije. Adi teško pada vijest da je nju i Floru otac za unaprijed dogovoreno vjenčanje "prodao" novozelandskom farmeru Alisdairu Stewartu (Sam Neill), koji sa strogom tetom Morag (Kerry Walker) i rođakinjom Nessie (Geneviève Lemon) u vlažnim šumama Novog Zelanda živi među Maorima. Odlučivši sa sobom na put ponijeti i glasovir, bez kojeg joj je život nezamisliv, Ada se uskoro razočara shvativši da Alisdair nema nimalo razumijevanja za njezinu ljubav prema glazbi. Naizgled uglađen i fin, Alisdair je sirov čovjek koji hladno odluči njezin piano ostaviti da trune na plaži. Srećom, osjećajna i graciozna Ada za oko smjesta zapne Alisdairovom predradniku, grubom i na prvi pogled primitivnom Maoru Georgeu Bainesu (Harvey Keitel). Želeći joj se približiti, George uz Alisdairov pristanak kupi glasovir, te ga prebaci u svoju kućicu, istodobno Adi predloživši neobičan dogovor. Pristane li ga podučavati u sviranju piana, George joj je voljan postupno, tipku po tipku, vratiti glazbalo. Otuđena od hladnog i distanciranog Alisdaira, koji živi po diktatu posesivne tete Morag, Ada ni ne sluti da će u Georgeu ubrzo pronaći nježnog ljubavnika... Nagrađena Oscarima u kategorijama najbolje glavne (Holly Hunter) i sporedne ženske uloge (Anna Paquin), te najboljeg izvornog scenarija (uz još pet oskarovskih nominacija), kostimirana romantična art drama cijenjene novozelandske scenaristice i redateljice Jane Campion, zasluženo je osvojila i Zlatnu palmu na filmskom festivalu u Cannesu (ex aequo), dok je Holly Hunter dobila nagradu za najbolju glumicu, film je dobitnik i tri nagrade BAFTA, a maestralna uloga Holly Hunter ovjenčana je i Zlatnim globusom. Riječ je o izvrsnom, izuzetno atmosferičnom, emotivnom, dirljivom, tjeskobnom, sugestivno režiranom, izvrsno glumljenom ostvarenju precizne dramaturgije i jednostavne naracije, koje podjednako plijeni bogatstvom emocija kao i dojmljivom vizualnošću i raskošnom likovnošću. link ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Reign95
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Rujan/Sep.2015 u 13:33 |
|
Super film!
|
|
![]() |
|
Freak37
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 22.Srpanj/Jul.2015 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 130 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Svibanj/May.2022 u 01:51 |
|
Odlicna BluRay Remasterovana ver. ovog klasika se pojavila.
|
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Svibanj/May.2022 u 10:36 |
|
Ovo je jedna od najgorih razvikuša koje sam ikad gledao. Dosadno, razvučeno i iritirajuće, besmisleno i nadasve isprazno. Ni sam ne znam kako sam uspio pogledati do kraja bez da povratim. Valjda tada nisam imao toliko izbora ko danas, pa nisam nakon prvih 15 minuta instant uninstall. Žali bože potrošenih glumačkih talenata na ovo smeće, potrudili su se svjetski, svaka im čast. Ali čemu kad je film o ničemu. Ni smrtnom neprijatelju ovu gadariju ne bih preporučio.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |