Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - serije
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Westworld (2016)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Westworld (2016)

Westworld

Westworld (2016)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Westworld

Godina:

2016

Žanr:

drama, misterij, znanstvena fantastika, western

Trajanje:

62 min

Autor:

Jonathan Nolan
, Lisa Joy

Glavne uloge:

Ed Harris
  >  Man in Black
Aaron Paul
  >  Caleb Nichols
Thandiwe Newton
  >  Maeve Millay
Jeffrey Wright
  >  Bernard Lowe
Tessa Thompson
  >  Charlotte Hale
Jeffrey Wright
  >  Bernard Lowe
Evan Rachel Wood
  >  Dolores Abernathy
Thandiwe Newton
  >  Maeve Millay
Luke Hemsworth
  >  Ashley Stubbs
Tessa Thompson
  >  Charlotte Hale
Thandiwe Newton
  >  Maeve Millay
Simon Quarterman
  >  Lee Sizemore
Evan Rachel Wood
  >  Dolores Abernathy
Jeffrey Wright
  >  Bernard Lowe
Ed Harris
  >  Man in Black

Odgovori Odgovori Stranica  <1 345
Korisnik
Poruka
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Svibanj/May.2022 u 11:29
Originalno postovano od strane iromafia111 iromafia111 piše:

A 4. sezona se zove "Svatko zaslužuje drugu priliku".

Slazem se.

Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Svibanj/May.2022 u 11:50
Originalno postovano od strane vladablok9a vladablok9a piše:

Pravo osvezenje u moru deblizama koje nam se serviraju i zatupljuju mozak od marvela, dc-a i ostalih splacina. Konacno odlicno odradjena tema o stvarima koje se desavaju, sada, svima nama i gde sve to vodi. Mozda su trebali da ubace Flasha da vrati zemlju u nazad i sve bude super ili da teta na zmaju sprzi sve bezobrazne cike da bi bilo zanimljivo, ne znam, znam samo da je tema odradjena odlicno, sve je receno onako kako jeste i ako cete gledati seriju tako da udjete u to sto ona zeli da prikaze, a ne povrsno samo da je odgledate ona je sve samo ne dosadna.

Ne razumem porednjenje sa DC/Marvel serijama, citam stripove, kritikujem kinematografska ostvarenje, ali pomenite bar slicne serije ili pak filmove pa ih uporedjujte.
Da ne gresim dusu i ja ponekad kazem, ali ogradim da nije dobar argument, sta sve gledam ovo je ...
Ideja je realizovana 1973. godine, nastavljena 1977. godine, a onda i 1980. godine. Iz tog perioda posle svemirskih odiseja, bile su aktuelne distopijske vizije sveta. U dve teme sam pomenuo 3 ili 4 stara ili pak 3 ili 4 novija filma vezana za tu temu, a nije da ih manjka, ali ih nema ni previse dobrih.  Kad se procitaju dela npr. `Mi` Jevjenija Zamjatina, `Vrli novi svet` Haksli, `Potopljeni svet` Balard `Hrizalidi`Dzon Vindam, `Druga strana` ili 1Gvoydena peta`..., `1984` i `Farenhajt 451` i drugi, pa onda clanke i intervjue naucnika sa pocetka 20. veka, dela Asimova, Filipa K. Dika, Gisbsona, Morgana itd. , ili  npr novija knjiga `Mehanicka devojka`, san Kamerona pretocen u dva filma,  i upotpuni sa kinematografskim adaptiranim ili originalnim scenarijima, vec smo na tom terenu pa mozemo da uporedjujemo i diskutujemo.

Ažurirao AlexDeLarge - 15.Svibanj/May.2022 u 11:58
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Svibanj/May.2022 u 12:16
Rekoh već ranije, odgledah prvu sezonu, bila mi je interesantna, stao kod samog početka druge, ne ponavlja mi se sada sve od početka da bih nastavio, ako su ove potonje uopšte i povezane međusobno. 
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Svibanj/May.2022 u 12:26
Alex, ta verovatno je mislio na bombardovanje Marvel sadržajima uopšteno, nevezano za kakvu tematsku sličnost, svakako da je nema. No ako pogledamo agresivne kampanje Disney-a, tj Marvela, kako na velikom platnu tako i sa serijama, imali su a verovatno i još uvek imaju primat, onda ne bi trebalo da čudi zasićenost time, pa makar ona eksplodirala i u kakvoj za njih nevezanoj temi. Pretpostavljam tek da je deo cinizma upravo u tome. Makar za nas koje Marvel/DC ne zanimaju, mada se npr ja trudim da im ne dajem prostora u mojim komentarima, ponajmanje tamo gde im ionako nije mesto. 
Na vrh
payutti View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj payutti Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Svibanj/May.2022 u 12:51

Mislim da ova serija ne zaslužuje. Prva sezona je bila lepo zaokružena celina,
i tu je trebalo da se završi. Ali pošto se danas sve vrti oko novca, krenuli su
da cede "suvu drenovinu".
Druga sezona je bila besmislena, a treća ekstremno dosadna.
Nemam nameru da trošim svoje slobodno vreme na 4. sezonu.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Svibanj/May.2022 u 14:45
Originalno postovano od strane puppet_master puppet_master piše:

Pretpostavljam tek da je deo cinizma upravo u tome. Makar za nas koje Marvel/DC ne zanimaju, mada se npr ja trudim da im ne dajem prostora u mojim komentarima, ponajmanje tamo gde im ionako nije mesto. 

Secem delove, vec smo diskutovali o prvom delu, a da upravo sam na to mislio ne davati prostora i jos u temama koje veze nemaju sa datom, mada i mi izadjemo cesto van okvira ali sledimo tok misli.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Svibanj/May.2022 u 14:48
Originalno postovano od strane payutti payutti piše:

Mislim da ova serija ne zaslužuje. Prva sezona je bila lepo zaokružena celina,
i tu je trebalo da se završi. Ali pošto se danas sve vrti oko novca, krenuli su
da cede "suvu drenovinu".
Druga sezona je bila besmislena, a treća ekstremno dosadna.
Nemam nameru da trošim svoje slobodno vreme na 4. sezonu.

Slazem se Payutti i ja sam stao kod prve sezone, tj poceo drugu i prekinuo, ali ako je vec ta situacija mislio sam dati sansu u smislu mozda, ali kazem mozda, iznenade, nikad se ne zna. Bilo je takvih slucajeva, ali da je retko, jeste.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Svibanj/May.2022 u 14:55

Originalno postovano od strane AlexDeLarge AlexDeLarge piše:

Originalno postovano od strane puppet_master puppet_master piše:

Pretpostavljam tek da je deo cinizma upravo u tome. Makar za nas koje Marvel/DC ne zanimaju, mada se npr ja trudim da im ne dajem prostora u mojim komentarima, ponajmanje tamo gde im ionako nije mesto. 

Secem delove, vec smo diskutovali o prvom delu, a da upravo sam na to mislio ne davati prostora i jos u temama koje veze nemaju sa datom, mada i mi izadjemo cesto van okvira ali sledimo tok misli.

Ne može im se uteći LOL i onda kada se pogleda nešto iole svežije i novije (iz perspektive izlagača misli makar) ponekome se nametne samo po sebi. Te se počne o npr Paris Hilton, te o naciji/kulturi/istoriji kao "krivcu", te o Kardašijankama, te o reality programima, te o zaverama, te o LGTB (nema tija para za koje bih znao da ponovim sva ta slovca sada, menjaju se na dnevnom nivou) lobiju, Vatikanu, te o idiokratiji, te o Adamu Sandleru, te o novcu, te društvenim sistemima...aman, nema ko sve i šta sve nije krivo za sve. Ne vidim zašto ne bi (ponekome) i Marvel bio na udaru, samo dok dođe na (izrazito dugački) red. LOLLOL Meni je dosta da pogledam ili makar probam svaki peti, šesti, briga me baš čime sve zatrpavaju tržište, ne tera me iko da gledam sve to, uvek se da iskopati nešto drugačije, ako je do toga. 
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Lipanj/Jun.2022 u 21:20
Na vrh
kjovo View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kjovo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Lipanj/Jun.2022 u 07:39
Ne znam ja licno jedva cekam 4 sezonu ,po meni 3 je najbolja ,tematski skoro pa nema veze sa originalom i to mi se i svidja ,meni je prva sezona silovanje original filma aposle su krenuli u nekom drugom pravcu i to su po meni odlicno uradili.Da ne pominjem glumu ,produkciju i ostalo
Na vrh
dzindzin16 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dzindzin16 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Rujan/Sep.2022 u 18:08
Sezone 03 se iskreno a u vezi radnje, ne secam.Ova broj 4 taman toliko dobra, da sam je lako izbindzovao.Siri utisak?Skoro pa me je bas briga hoce li je snimati i dalje.Eto.Hvala na prevodima
Na vrh
vladablok9a View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj vladablok9a Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Listopad/Oct.2022 u 13:06
Perfektna serija, nerealno dobar prikaz gde je covecanstvo i u kom smeru ide. Svaki detalj, svaki dijalog, monolog, sve je savrseno. Dotakli su se apsolutno svih bolesti koje izjedaju i unistavaju svet, ljudsku psihu, slobodu misljenja, pravo na odluku kako cemo ziveti. OD globalizma, dubokih drzava, mocnika koji kreiraju svet po svojim bolesnim umovima, virusa ... bukvalno sve je sazeto u ovoj seriji.
U 4toj sezoni, sporedne stvari koje se mozda i ne primecuju tj na prvi pogled jednostavno ih i previdis su uradjene do perfekcije. Ljudi koji misle svojom glavom i u seriji kao i u stvarnom zivotu proganjani, etiketirani, ubijani ... Recenica "dobrodosli u moj svet" a u pozadini se samo vidi jedan lik sa  maskom koju nam namecu evo vec poslednje 2 godine, toranj kao sinonim kreiranja misljenja, ispitanja mozga ... kao alegorija na medije koji su preuzele ljudsku psihu i ubili zdrav razum. reklame u pozadini gde se svi medjusobno ubijaju, su reklame za lepotu i zdravlje :) ubijajte se slobodno ali to radite lepi i zdravi je savrsenstvo.
Kao sto kaze u seriji - Nasilje i haos je svuda, mozes se usresrediti na to i samo to ces i videti (kao sto i vidimo godinama u nazad, na svakom mediju samo zlo, niceg lepog) na tebi je da li ces se iskljuciti iz toga i videti lepotu zivota. Ovcama nazivaju ljude koje prate ludilo kreirano medijima savrseno oslikava danasnje vreme gde je vecini covecanstva misljenje kreirano iskljucivo televizijom i internetom, bez trunke zdravog razuma i slobodnog misljenja. Moglo bi se pisati o milion vrhunski odradjenih detalja u ovoj seriji ali trajala bi vecnost.
Realno nemamo jos puno sansi ako se ovakvo ludilo nastavi, istrebicemo sami sebe, sto bi Dolores rekla dosli smo do toga da biramo prezivljavanje ili istrebljenje i na nama je da odlucimo kojim cemo putem jer novih sansi vise tesko da cemo imati.

Kao sto i onomad rekoh ako ste ocekivali seriju o robotima bez neke price gledajte transformerse, ako zelite da razmisljate, da gledate nesto sto se tice svih nas, pitanja civilizacije, opstanka, problema koji nas okruzuju, i gde cemo zavrsiti ako nastavimo ovako, ovo je prefektna serija koja obradjuje sve teme i probleme sa kojima se susrecemo i nazalost tuzne opcije koje cemo imatii ako ovako nastavimo. Iskreno ocena 100 za sve

Ažurirao vladablok9a - 20.Listopad/Oct.2022 u 13:14
Na vrh
elvis-makovec View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj elvis-makovec Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Ožujak/Mar.2024 u 18:27
Najbolji ste
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 345
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.