| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Walkabout (1971) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
KarolinaV
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Uploader
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Walkabout (1971)Objavljeno: 30.Srpanj/Jul.2015 u 02:26 |
|
Walkabout (1971)
![]() Žanr: Avantura, Drama Trajanje: 100 min Država: Velika Britanija, Australija Jezik: Engleski, Aboridžinski, Češki, Francuski Režija: Nicolas Roeg Scenarij: Edward Bond (scenarij), James Vance Marshall (roman) Uloge: Jenny Agutter ... Djevojka Luc Roeg ... Bijeli dječak (kao Lucien John) David Gulpilil ... Crni dječak (kao David Gumpilil) John Meillon ... Otac Robert McDarra ... Muškarac (kao Robert McDara) Mladi brat i sestra napušteni su u okrutnom australskom zaleđu gdje se moraju naučiti sami nositi sa prirodnim svijetom, bez udobnosti na koje su navikli. Putem susreću mladog aboridžina koji se nalazi u svojoj "šetnji" - obredu prelaska u kojem adolescenti postaju muškarci nakon samostalnog putovanja kroz divljinu. Kultni film britanskog redatelja Nicolasa Roega ("Performance", "Don't Look Now"). link ![]() ![]() |
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77205 |
Opcije posta
Thanks(2)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Srpanj/Jul.2017 u 09:38 |
![]() Ultimativno iskustvo Australije, film koji bi trebalo...morao biti filmska lektira, pričajući nam o samoj Australiji, kulturološkim dodirima i ambisima medju narodima, potrazi za sobom, svojim mestom i odnosom prema prirodi, te i priča o seksualnom budjenju, delom i o tom poganom kolonijalističkom duhu a sve to u veličanstveno snimljenom filmu sugestivnih pejzaža ovog (nama) dalekog kontinenta. Sam film je svakako proganjajući...posmatrajuci taj svet i kulturu (Aboridžini) koji nestaju istovremeno sa pogledom na od svega otuđujuću (auto)destruktivnu kulturu koja ostaje, a ostaje i muk, kao i prelepi pustinjski i kameniti pejzaži australijske divljine, tj ako divljina zapravo nisu urbane džungle sa svojim zverima, oduzetim od samih sebe, okolnog sveta i prirode. (dobro de, obožavam Aussieje, a pogotovo volim progres svake kulture/civilizacije, samo me ponegde plaši cena toga, no pogledajte film, biće jasnije šta želim da kažem, da ne spoilujem). Topla preporuka, možda i nije za svakoga, no ovo je (meni) veliki i bitan film. Ažurirao puppet_master - 01.Srpanj/Jul.2017 u 10:16 |
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Svibanj/May.2023 u 01:02 |
|
Puppet je napisao, opet me nesto podseti, rekoh da osvezim temu, film vredan da se pogleda. Slazem se, kao jos neke koji su mi odlicni, mozda nece svima prijati, ali probajte.
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77205 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Srpanj/Jul.2025 u 13:12 |
Istina 😌 |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |