Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - The Beastmaster (1982)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

The Beastmaster (1982)

The Beastmaster

The Beastmaster (1982)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

The Beastmaster

Godina:

1982

Žanr:

akcija, fantazija, avantura

Trajanje:

118 min

Režija:

Don Coscarelli

Scenarij:

Don Coscarelli
, Andre Norton
, Paul Pepperman

Glavne uloge:

Tanya Roberts
  >  Kiri
Marc Singer
  >  Dar
Rip Torn
  >  Maax
John Amos
  >  Seth
Vanna Bonta
  >  Zed's Wife
Janet DeMay
  >  Witchwoman #1
Tony Epper
  >  Jun Leader
Ben Hammer
  >  Young Dar's Father
Billy Jayne
  >  Young Dar
Janet Jones
  >  Witchwoman #3
Christine Kellogg
  >  Witchwoman #2 (as Chrissy Kellogg)
Rod Loomis
  >  Zed
Joshua Milrad
  >  Tal
Ralph Strait
  >  Sacco
Kim Tabet
  >  Sacco's Daughter

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Movie Master View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017.

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: The Beastmaster (1982)
    Objavljeno: 04.Studeni/Nov.2014 u 21:06
The Beastmaster (1982)

Režija: Don Coscarelli
Scenario: Don Coscarelli, Paul Pepperman,
Žanr: Fantazija, Akcija, Avantura

Jezik: Engleski
Država: SAD, Nemačka
Trajanje: 118 min

Uloge:

Marc Singer ... Dar
Tanya Roberts ... Kiri
Rip Torn ... Maaks
John Amos ... Set
Joshua Milrad ... Tal (kao Josh Milrad)

"Mač i čarolije" fantazija o mladiću željnom osvete.
Uz pomoć natprirodnih moći, mladi heroj i njegovi
pomagači vode rat protiv pljačkaša.

Preveli:
Movie Master ; silvyyy

Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Srpanj/Jul.2017 u 10:42
Don Coscarelli, tip koji je prethodno snimio nezavisne filmove koji će postati kultni (Kenny & company, Phantasm) uspeva da od puniša iskopa 10 puta veću cifru (blizu 5 miliona $) i snimi ovu epsku avanturu krcatu akcijom, oblinama Tanye Roberts i iznad svega meni milim životinjicama, čime biva još jedan filmić koji mi je ulepšao detinjstvo.

Kako u sred prastarog bronzanog doba veštice proriču smrt moćnom lideru kulta (Rip Torn, bradom i urnebesnim veštačkim orlovskim nosem lično) od strane nerođenog sina kralja kakve pustinjsko-planinske vukoyebine, ovaj brže bolje šalje svog pomoćnika-mistika da kakvom magijom (beba se prebacuje iz stomaka kraljice u stomak krave (!) koja je i porađa/oteli, ne pitajte bolje) izazove prevremeni porođaj i ritualno ubije bebca. Bebca spašava seljak, odnoseći ga u svoje selo u kojem ga podiže kao svog sina. Momčič još u svom detinjstvu uviđa da je na kakav čudan način umom povezan sa životinjama. Kada je narastao, pretvorio se u relativno mišićavog Marc Singera (glumac koji me je uvek podsećao na muževniju verziju Mark Hamila) čije je selo napadnuto od nomadske bande. Uz pomoć psa jedva izvlači živu glavu, shvatajući da niko od seljana nije pošteđen, zaklinje se na osvetu i tu avanture Gospodara zveri tek počinju...

Coscarelli naravno nije pravio ozbiljan film, pisao ga je po uzoru na peplum filmove sa Steve Reevsom, delom i one Ray Harryhausena (iako će ga poneki kritičari potom nepravedno optuživati da je krao od Konana), usput se zabavljajući, praveći film ipak namenjen mlađoj publici, bez psovki, nepotrebne brutalnosti, krvi (na sreću ipak stigosmo da uhvatimo makar Tanjicine grudi, iako je ovo PG film), gde se interesantno slavio taj poseban odnos koji ljudi nekada imaju sreću deliti sa životinjicama (ne mislim time na tu izmaštanu telepatiju, naravno). Našem junaku pomažu preslatke feretke-lopužice, oči njegovog vernog sokola, crni panter (koga zapravo glumi u crno obojeni tigar jer su panteri prilično nezahvalni za dresuru/filmski set/saradnju sa mnoštvom nepoznatih ljudi) a tu su i kakva mitološka bića, polu ljudi-polu ptice, naklonjeni Gospodaru zveri zbog njegove ptice itd. Pomažu mu i ljudi koje usput sreće, svi zajedno protivU religijske i varvarske tiranije, dakle milijana.

Sada sam, naravno, prerastao ovaj filmić, već neko vreme zapravo, no opet me je i obradovao tokom ponovnog gledanja, vraćajući me u mračne bioskopske sale mog detinjstva. Radovala me je i Tanya, ruku na, da kažemo, srce a zabavan mi je bio i audio komentar Coscarellija i producenta koji su se glupirajući se, usput navodili i meni interesantne detalje sa snimanja ovog filma. Izdvojio bih još i kameru legendarnog John Alcotta (Kubrickov snimatelj, zaslužan za vizuelnu lepotu filmova Barry Lyndon, The Shining, kao i March or Die, Greystoke itd) zbilja je tip bio majstor sa sočivima/filterima, jedan od najboljih, i to je vidiljivo i ovde. Film je imao uspeha, pratilo ga je dva nastavaka pa i televizijska serija, nažalost bez ove ekipe iza kamere.

Na vrh
Freak37 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Freak37 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Prosinac/Dec.2020 u 22:15
Koliko sam puta gledao omote video kasete ovog filma po video klubovima devedesetih , a mislim da ga je svaki video klub imao na polici.
Pojavi se ove god. remasterovan , pa ga na kraju i ja odgledah.

Ažurirao Freak37 - 22.Prosinac/Dec.2020 u 22:22
Na vrh
dzindzin16 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dzindzin16 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Veljaca/Feb.2021 u 17:46
Trash.Totalni
Na vrh
Freak37 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Freak37 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Ožujak/Mar.2021 u 15:51
Tanye Roberts R.I.P. (04.01.2021)
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.