Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Nattevagten AKA Nightwatch (1994)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Nattevagten AKA Nightwatch (1994)

Nattevagten

Nattevagten (1994)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Noćni čuvar

Godina:

1994

Žanr:

triler, horor

Trajanje:

107 min

Režija:

Ole Bornedal

Scenarij:

Ole Bornedal

Glavne uloge:

Leif Adolfsson
  >  Teaterinstruktøren
Lotte Andersen
  >  Lotte
Rikke Louise Andersson
  >  Joyce
Kim Bodnia
  >  Jens
Nikolaj Coster-Waldau
  >  Martin
Henrik Fiig
  >  Skuespilleren
Christian Friis
  >  Rod 2 (as Chris Friis)
Sofie Gråbøl
  >  Kalinka
Stig Hoffmeyer
  >  Rolf
Jesper Hyldegaard
  >  Bargæst
Gyrd Løfquist
  >  Den gamle nattevagt
Ulf Pilgaard
  >  Kommisæren
Peter Rygaard
  >  Tjener
Ulrich Thomsen
  >  Rod 1 (as Ulrik Thomsen)
Niels Anders Thorn
  >  Lægen

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
bojan969 View Drop Down
Administrator
Administrator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojan969 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Nattevagten AKA Nightwatch (1994)
    Objavljeno: 16.Rujan/Sep.2014 u 21:13
Nightwatch (1994) 
"Nattevagten" (originalni naslov)

Žanr: Horor, Triler
Trajanje: 107 min
Država: Danska
Jezik: Danski, Švedski

Režija i scenario: Ole Bornedal

Uloge:

Nikolaj Coster-Waldau ... Martin  
Sofie Gråbøl ... Kalinka
Kim Bodnia ... Jens
Lotte Andersen ... Lotte

Relativno jeftini horor-triler danskog režisera Olea Bornedala koji je 1994. godine postao veliki hit 
ne samo u svojoj domovini, nego i u ostatku Europe.

Martin je mladi, pametni Danac koji, ne bi li sa strane malo zaradio, prihvati posao noćnoga čuvara 
u mrtvačnici kopenhaškog forenzičkog instituta. Istodobno, u gradu zavlada strah i panika, 
jer se pojavi slučaj serijskog ubojice koji siluje i ubija prostitutke. Martinu posao postane 
i više nego neugodan, jer mora, među ostalim, biti u izravnom dodiru s dopremanjem i
čuvanjem njihovih izmasakriranih trupala. 
Jedne večeri, nadgledajući prostorije, on zapazi da se u mrtvačnici događa nešto neobično... više: mojtv   

Prevod uradio
yolix83

Na vrh
marcobobby View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj marcobobby Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Studeni/Nov.2024 u 17:56
Obrazac po kome valja snimati trilere. Bravo za Ole Bornedala, iskusnog danskog filmskog stvaraoca. Napetost se stvara postepeno, kako se radnja razvija. Martinu je dodeljena glavna rola, a radi se o neobičnom mladiću, koji zbog prirode posla postaje paranoičan. Nikolaj Coster-Waldau je odradio baš dobar posao, s obzirom na njegovu mladost fino se snašao u oslikavanju kompleksnog lika. Logično da smo kasnije dobili i američki remake, koji je takođe solidan, no ipak po kvalitetu zaostaje za originalom.
Na vrh
beogradski View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj beogradski Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Prosinac/Dec.2024 u 11:42
Napokon da sam odgledao neki baš dobar film. Skandinavci, u ovom slučaju moji omiljeni Danci me ponovo nisu inzvereili. Inače, Hollywood je uradio rimejk ovog filma ali da se vratim na original. Ovaj film ima i svoj nastavak, koji imam u planu da gledam i isto tako bih pogcalio glučaku ekipu, tačnije tandem, Kim Bodnia i Nikolaj Coster'Waldau, a takođr bih i napomenuo, ovaj film spada u malo starije i da manju rolu ima i Ulrich Thomsen. Ne znam šta se dogodilo pa se ovakvi trileri ili drame skoro više pa i ne snimaju. Ovakvi, uzbudljivi i napeti trileri. Sve pohvale. Inače, zanimljivost, da isti režiser ovog filma Ole Bornedal je režirao ne samo drugi deo nego i rimejk ovog filma.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,273 sekundi.