| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Le Cercle Rouge Aka I Senza Nome Aka The Red Circle (1970) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
bojan969
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Administrator
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Tema: Le Cercle Rouge Aka I Senza Nome Aka The Red Circle (1970)Objavljeno: 30.Svibanj/May.2014 u 19:52 |
|
Le cercle rouge (1970) ![]() Žanr: Krimi, Drama, Triler Trajanje: 140 min Država: Francuska, Italija Jezik: Francuski Režija i scenario: Jean-Pierre Melville Uloge: Alain Delon ... Corey Bourvil ... komesar Mattei Gian Maria Volonté ... Vogel Yves Montand ... Jansen "Ovo je jedan od najtežih filmova koje sam ikad režirao", izjavio je poznati francuski sineast Jean-Pierre Melville koji je režirao tri godine prije smrti, napisavši ujedno i scenarij te okupivši impresivnu glumačku ekipu. Policijski inspektor Mattei uvjeren je da je ubojica Vogel napokon priveden pravdi, no lukavi pritvorenik planira bijeg. Iskoristivši nepažnju policije, Vogel pobjegne iz vlaka, te se sakrije u prtljažnik bivšeg pljačkaša Coreyja koji je upravo odslužio zatvorsku kaznu. No, ni Corey ne miruje, već planira novi pothvat - pljačku dragulja. Pridobivši Vogela za svoj naum, angažira i nekadašnjeg policajca, sada alkoholičara Jansena, te se trojka uvelike počne pripremati za milijunski posao. Međutim, Coreyju je za petama njegov bivši šef, mafijaš Rico, dok inspektor Mattei polako ulazi u trag odbjeglom Vogelu... izvor: mojtv |
|
![]() |
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77209 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Srpanj/Jul.2017 u 13:40 |
|
Film u kojem su zajedno Alain Delon, Gian Maria Volonté, Yves Montand i Bourvil, pa još pod dirigentskom palicom jednog od meni voljenijih režisera, Jean-Pierre Melvilla, sa sjajnom fotografijom sumornog i hladnog sveta francuskog podzemlja jedne zime...savršena pljačka (da li?), nadmudrivanje sa policijom, podjednako namazanom, uz ponovo odličnu priču o povezanosti čašću i prijateljstvu gangstera, sa nebrojeno fenomenalnih detalja... Pa, šta mislite kakav je film?
![]() ![]() Sjajan, rekao bih savršen (ako bih verovao u savršenstva), još jedan koji se ne propušta.
Ovakvi filmovi su razlog zašto volim Film. A ja samo što ne zapalih stan pišući ovo |
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 10.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Points: 1845 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Svibanj/May.2023 u 14:59 |
|
Hvala Puppet, Ne secam se da sam ovo davno gledao, pa cu da pogledam ponovo.
|
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 10.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Points: 1845 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Kolovoz/Aug.2024 u 00:39 |
|
Film ima jednu filmsku pitkost i zahvalan je za gledanje. Mana filma je sto je predug i u pojedinim delovima presporog tempa sa dosta razvlacenja radnje. Glumacka ekipa je stvarno imresivno fenomenalna. Ocena 6.5/10
Ažurirao aleksayu - 11.Kolovoz/Aug.2024 u 00:45 |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |