Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Deu tae-ro ra-i-beu aka The Terror Live (2013)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Deu tae-ro ra-i-beu aka The Terror Live (2013)

Deu tae-ro ra-i-beu

Deu tae-ro ra-i-beu (2013)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2013

Žanr:

drama, kriminalistički, akcija, triler

Trajanje:

97 min

Režija:

Byung-woo Kim

Scenarij:

Byung-woo Kim

Glavne uloge:

Lee Kyoung-young
  >  Cha Dae-eun
Choi Deok-moon
  >  Secretary Kim Sang-Mo (voice) (as Duek-mun Choi)
Olga Rios
  >  (Juvenile)
Han Soo Hyun
  >  Radio PD
Ha Jung-woo
  >  Yeong-hwa Yoon
Sung-chun Han
  >  Radio Producer
Jeon Hye-jin
  >  Park Jung-Min
Choi Jin-ho
  >  Lee Sang-Jin
Lee Da-wit
  >  Park Shin-Woo
Kim Hong-pa
  >  Police commissioner (as Hong-Fa Kim)
Hae-in Kim
  >  No Hyoun-Jin
Kim So-jin
  >  Lee Ji-Soo
Kim So-Jin
  >  Lee Ji-Soo
Jin-ah Kang
  >  Newsroom writer

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
NaEdenCovekBratMu View Drop Down
Administrator
Administrator
Eden/Zeleni/Šon Bin/Bogomoljka/Mutivoda

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj NaEdenCovekBratMu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Deu tae-ro ra-i-beu aka The Terror Live (2013)
    Objavljeno: 21.Travanj/Apr.2014 u 15:54
Teror u eteru
Терор во етерот

Žanr: triler, akcija, krimi
Zemlja porekla: Južna Koreja
Trajanje: 97 minuta

Sinopsis:
Yoon Young-Hwa, bivši prezenter na vestima
hoće da povrati svoju poziciju preko njegovu emisiju,
koja prenosi intervju s jednim teroristom.

Trejler:

Uloge:
Jung-woo Ha,
Duek-mun Choi,
Jin-ho Choi,
Da-wit Lee
i ostali...

Režija:
Byeong-woo Kim

Ažurirao icemaher - 06.Svibanj/May.2014 u 22:46
Na vrh
Stole Haringa View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Veljaca/Feb.2020 u 02:21
Originalno postovano od strane Stole Haringa Stole Haringa piše:

Teror uživo je film koji je imao svu moju pažnju svih 90 minuta. Ovde nema praznog hoda iako je sve na prvi pogled predvidivo i jednostavno a uz to se veći i važniji deo filma odigrava u jednoj prostoriji.

Bivši tv spiker, a sad radio voditelj, odgovora na telefonski poziv anonimnog slušaoca koji kaže da će razneti most. Ne shvatajući ozbiljno tu pretnju nastavlja dalje sve dok se ne ispostavi da ga ovaj nije lagao. Ponovo se javlja i traži od njega da se vrati na svoje stari radno mesto. Radio voditelj  je zbog karijere (povratka na staro radno mesto) i gledanosti pristao na uslove. Ono što nije znao je da se zbog greške bukvalno gubi glava, i to u studiju pred kamerama i na stolici.

Film ima neke sitne propuste koje mogu da oprostim scenaristi i reditelju koji je potpisao film ali oni su zanemarljivi i skoro neprimetni zbog samog kvaliteta filma.

Primetio sam da je u njihovoj kinematografiji  reditelj ujedno i pisac scenarija (što podržavam) a sad se taj trend preneo i na glumce kojih u novim filmovima ima sve manje. Ki-duk Kim na primer.

Sve u svemu, zadovoljan sam viđenim.

Preneto iz dnevnika gledanja filmova.
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Online
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Ožujak/Mar.2022 u 12:32
Može ovde svašta da se napiše,upotpuni opis, odakle je proistekla ideja za most, i zašto baš to područje Seula, neke dodatne zanimljivosti, žanr,  pojedinačno analiziranje  onoga što je prikazano, mesto i izbor profesije,  gluma i drugi kinematografski elementi, da li ima propusta, da li su mali ili veliki, da li u nekim trenucima deluje naivno ili je pak ta naivnost iskorišćena kao tehnika za..., da li oni utiču na kvalitet i utisak, nije potrebno, u konačnom bitna je poruka(e) koju film šalje gledaocima i povremeno da se malo zapitamo itd..  Ok mi je film. A ukratko i uopšteno zbog čega bi išao kao spoiler pa sam stavio sivo.
U suštini kritika sistema ( koju uvek treba istaći, da li se postiže efekat, pa ponekad se postiže, u većini slučajeva se ne postiže, zavisi od 'težine' i mnogo drugih faktora), i doticanje tri glavne oblasti u okviru etike, koje se danas najviše proučavaju. U tu svrhu u vidu simbolike, za mesto radnje minimalistički uzeta jedna radijska soba medijske kuće i korišćenja hiperbole  radi naglaska,efekta i shvatanja poruke. Svidela mi se jako rečenica sa kraja filma, tj. pitanje " Da li je stvarno teško reći izvini" , a ja bih dodao " Da li je teško reći hvala" ili pak "Da li je teško reći pogrešio sam", i to je za diskusiju, a dosta se se često ljudi to pitaju, itd.

Ažurirao AlexDeLarge - 24.Ožujak/Mar.2022 u 13:00
Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Ožujak/Mar.2022 u 10:28
Ne bih da zalazim detaljno u analizu filma, prošlo je dosta vremena otkako sam ga odgledao pa se neke stvari i zaborave. Sećam se samo da me je film ostavio ravnodušnim. Za moj ukus, prilično neubedljivo i dosadnjikavo ostvarenje. Deja vu gomile američkih trilera snimljenih sa sličnom tematikom.

Znaju to Korejanci i bolje. Cool
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Ožujak/Mar.2022 u 11:26
Originalno postovano od strane bgvracar bgvracar piše:

Ne bih da zalazim detaljno u analizu filma, prošlo je dosta vremena otkako sam ga odgledao pa se neke stvari i zaborave. Sećam se samo da me je film ostavio ravnodušnim. Za moj ukus, prilično neubedljivo i dosadnjikavo ostvarenje. Deja vu gomile američkih trilera snimljenih sa sličnom tematikom.

Znaju to Korejanci i bolje. Cool

Pa i ja sam ga gledao odavno nego imaju tri stvari koje su me podsetile recenica sa kraja filma, koju cesto ponavljam i ovako, kao i jos par slicnih,i Mapo most kojim sam prosao kada sam 2015. bio u Seulu i oni natpisi na njemu, a zatim uslovi pod kojima sam video kako rade u jednoj fabrici nesto slicno kao kod nas rudari. Uz karijere u medijskim kucama, meni lepu poruku salje,  naravno da su preterali sa desavanjima u smislu preuvelicavanja i namestanja  to mi je zasmetalo, najvise na kraju, moglo je i na drugi nacin i napetije ( ili pak slicno) a opet uz minimalisticki pristup prostoru gde se odvija radnja , gluma  Ha Jung-woo-a odlicna, jedan od omiljenjih korejskih glumaca. Naravno ukusi su razlicitiWink,  ali meni dobro ostvarenje ako zanemarimo to namestanje i preterivanje ( mislim da su to kreativnije mogli da odrade). A podseti me i na Midnigh FM koji mi se takodje svidja.

Ažurirao AlexDeLarge - 30.Ožujak/Mar.2022 u 11:55
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Ožujak/Mar.2022 u 16:44
Za razliku od bgv-a ja ga nisam zaboravio, ali svojevremeno nisam htio komentirati.
Tehnički je u redu i vizualno i glumački pa i s pričom, ali on je upravo rekao u čemu je kardinalni grijeh.

Nema onaj neki posebno korejski ugođaj. Prepisan je stil od Holivuda, moguće da je i namijenjen za "strano" tržište pa zato.
Preporuka tv i radio spikerima, ostali komotno zaobiđite.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Ožujak/Mar.2022 u 22:07
A ima i indijski rimejk Dhamaka (2021)SmileWink identičan  korejskom.

Ažurirao AlexDeLarge - 31.Ožujak/Mar.2022 u 12:09
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Ožujak/Mar.2022 u 23:44
Ne gledam rimejke osim ako je original nedostupan ili nema ni naše ni eng. titlove.
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Prosinac/Dec.2022 u 08:05
Meni se bome u najvećoj meri dopao. Neposredan, konkretan, pravolinijski, ne gubi se vreme na gluposti, film sa postepeno narastajućim tenzijama, što je zapravo odrađeno vrlo vešto i nije tako često i u mnogo bolje potkovanim filmovima, prosto se u nekom već činu zna zagubiti napetost, ovde to nije slučaj. Voleo bih da je i bombastičniji, sa još većim ulozima, malo jačeg budžeta, te i da sam se makar malo više vezao za centralnog lika, nije baš dopirao do mene lik onako kako bih ja to voleo, ali ništa od toga nije kakva mana koja remeti film, ovaj prosto funkcioniše, ispunjava svoje zadatke, udara tamo gde treba, biva efektan u svojim zamislima, i najbitnije od svega, meni interesantan. 
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,266 sekundi.