| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
U Turn (1997) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
bojan969
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Administrator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: U Turn (1997)Objavljeno: 19.Ožujak/Mar.2014 u 15:34 |
|
U Turn (1997) ![]() Žanr: Krimi, Drama, Triler Trajanje: 125 min Država: Francuska, Amerika Jezik: Engleski Režija: Oliver Stone Scenario: John Ridley Uloge: Sean Penn ... Bobby Cooper Billy Bob Thornton ... Darrell Abraham Benrubi ... Biker #1 Richard Rutowski ... Biker #2 Jon Voight ... slepac Jennifer Lopez ... Grace McKenna Powers Boothe ... šerif Potter Nick Nolte ... Jake McKenna Bježeći od svoje zagonetne prošlosti Bobby Close, nakon što mu se pokvari auto ostaje zarobljen u malom pustinjskom gradiću. Bobby jedva čeka da napusti gradić pošto mu se čini da su svi koji žive u njemu potpuno izgubili razum. No postoji problem: Bobby nema novaca da popravi auto. Kad mu priđe postariji Jake McKenna i ponudi mu novac da ubije njegovu mladu ženu Grace on počinje ozbiljno razmišljati o ponudi. S ruksakom punim novca, Bobbyu se jako svidi Grace te on odbije posao. Kada ostane bez novca, sav zdvojan ipak odlazi k Jakeu i prihvati ponudu. U zadnji trenutak sve se okrene i Grace mu ponudi nešto što ne može odbiti. izvor: mojtv |
|
![]() |
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 10.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Points: 1845 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Ožujak/Mar.2015 u 20:53 |
|
Extra film ! Do ovog filma sam mislio da je Jenifer Loopez, ispod proseka glumica... Medjutim, promenio sam misljenje . U filmu se barabar nosi sa takvim glumackim bardovima, kao sto su Nik Nolt, Schon Pen. R.Phoenix, Powers Bote, Billy Bob Thorton.. Film je remek delo.
|
|
![]() |
|
StefanJoc
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Ožujak/Mar.2017 u 15:59 |
|
Priča ovog fima je odlična ali ga ubi loša režija, mnoštvo brzih promena uglova kamere, blještavog svetla, zaista odvratno i nepotrebno. Ako izuzmemo to nepotrebno falširanje, dobijamo jedan sasvim pristojan akciono-krimi film o ljubavnom šestouglu, ubistvima iz ljubavi (Ili mržnje?) te o najčudnjijim i najbizarnijim likovima jedne zapizdine u Arizoni. Glumci sjajni, naročito Nolte, J Lo i sjajni Šon Pen.
|
|
![]() |
|
Mizi
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 22.Travanj/Apr.2009 Lokacija: Ćoposlavija Status: Offline Points: 2373 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Listopad/Oct.2021 u 01:44 |
|
Posle ''Natural Born Killers'', ovo mi je drugi omiljeni Stounov film.
Srdačna preporuka! |
|
![]() |
|
sasa-stipisic
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Prosinac/Dec.2023 u 14:13 |
|
Odličan kriminalistički film, osobno jedan od najboljih Stoneovih. Obožavam ovakve filmove koji su po mjestu radnje opskurni i popunjeni kompleksnim i čudnim ljudima (jer takav je i život). Ovaj film je i horor, realistično gledano.
Kakva glumačka postava, sa kakvim karakternim glumcima! Odlična gluma Seana Penna, Nicka Noltea, Billya Boba Thorntona, Powersa Boothea, pa i Jennifer Lopez treba pohvaliti, odglumila je za svoje standarde za Oscara.
|
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 10.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Points: 1845 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Prosinac/Dec.2023 u 15:11 |
|
Ne zna se ko je ovde bolji od glumaca.Najludji mi je Bili Bob Torton u ulozi mehanicara, pa ond Nik Nolt u sceni kada uhvati svoju zenu Jenifer u vatacini sa Son Penom. Steta sto danas nema ovakvih filmova....
|
|
![]() |
|
sasa-stipisic
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Prosinac/Dec.2023 u 00:29 |
|
Billyev lik je definitivno sa svojom šarmantnošću i genijalnošću bio genijalan. Teško se može naći bolji i simpatičniji automehaničar, Pennov lik sigurno to prvi misli. E da Nolte je imao pravi "introduction".
Šteta da, ali teško je više ovako nešto slično kvalitetom napraviti, a kamoli nadmašit u ovome žanru. Ovakav film se danas ne bi sigurno snimio sa ovakvom glumačkom ekipom. Ugl meni osobno među najboljim filmovima ikada u ovome krimi-triler žanru. |
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Prosinac/Dec.2023 u 18:35 |
|
Sasa, podpuno se slazem sa tobom. Evo jedne preporuke za film o atentatu na De Gola.Pravo remek delo svoga zanra. The day of the Jackal 1973. Danas sigurno i pored napretka tehnike sigurno ne bi uspeli da snime nesto bolje. Nema danas vecina filmova tu neku hemiju koju treba da ima, isto je i u muzici koja mi je inace struka. |
|
![]() |
|
Filaret
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Prosinac/Dec.2023 u 23:27 |
|
Ovaj film je toliko ismejao i omalovažio remek-dela film noara da predstavlja čist bezobrazluk.
Zato se i zove neo-noar, jelte, ali nekako mi se čini da Stoun namerno pljuje po izvoru. Lik mehaničara je baš dobar primer, super je to, ali za neke drugačije filmove. Pogledajte filmove Džona Dala, on se ne zeza sa najboljim u istoriji filma i svojim velikim uzorima. Zanimljivo ga je gledati, koliko se sećam, ne kažem da je loš, ali kad samo zamislim Barbaru Stenvik na mestu Dženifer Lopez, uz setan osmeh bi mi došlo da ovo predam zaboravu. Večnom. Inače je Oliver Stoun debelo precenjen, neko ga je skoro nazvao najvećim američkim živim režiserom... Pored Linča i Kopole, ej... |
|
![]() |
|
sasa-stipisic
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Prosinac/Dec.2023 u 09:47 |
|
O kakvim ti pljuvanjima, omalovažavanjima i slično remek djela noir žanra pričaš? Mislim sve je subjektivno, ali evo nasmija si me sa ovom digresijom iskreno. On je dodao samo toga nekoga šarma ugođaju i likovima tome podžanru. Po tome primjerno ispada po tebi i da Tarantino pljuje po svim starim vesternima i kung fu filmovima zbog Kill Billa ili Djanga.
Osobno gledam na to kao nadogradnju određenom žanru ili drugačije rečeno promjenama pravilima toga žanra, a koje prate duh datog vremena. Umjetnost se mijenja, svaka vrsta umjetnosti kroz godine poprima novi i drugačiji oblik, bilo bi dosadno da je uvijek sve isto i da ne cirkulira dalje, sad kome šta paše je u suštini irelevantno, bitno da je ima, i da se svak može pronaći u određenom tipu date umjetnosti. A kad si već spomenija Lyncha, ovaj film baš ima te neke njegovog tipa karaktere u filmu, glavni lik upoznaje (pa tako i mi kao gledatelji) te neke likove sa određenim većim i/ili rijeđim manama koji su prikazani na jedan kazalištniji, slikovitiji, simpatičniji, pa i ciničniji način naravno. |
|
![]() |
|
Filaret
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Prosinac/Dec.2023 u 10:57 |
|
Meni je američki noar "filmska sveta krava", zato sam valjda osetljiv na ovakva poigravanja i preigravanja. Ali dobro, svako neka gleda i vidi na svoj način. Nekako kad gledam recimo Fargo Koenovih nemam taj utisak potrebe da se žanr izvrne
i iščaši da bi bilo zanimljivije i u duhu vremena, takođe i prva tri filma
spomenutog Džona Dala koji su istinski neo-noar klasici. Naravno, mora da bude drugačije danas, ali po mom mišljenju moraš da se krećeš u nekom zadatom okviru da bi ispoštovao žanr. Pravila, pravila, da bi nas udavila... |
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77211 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Prosinac/Dec.2023 u 11:08 |
|
Kod Tarantina je ipak daleko upadljivija ljubav prema žanru, omaž, kombinovanje onoga što voli pre negoli ikakva moguća vrsta ruganja, pretumbava žanrovski film ali sa jasnim divljenjem. Ruku na srce, ne mislim ni da je Oliver Stone imao kakav pa cilj izvrgavanja ruglu čitav žanr, tek je uočljivija sprdnja, što može biti za diskusiju, iako, kažem, meni nije smetalo, niti sam ovaj film doživeo kao kakav šamar noir-u.
Stoji da eto Barbara Stanwyck nema baš dodirnih tačaka (pa makar glumila na kraju i u The Colbys) sa Jennifer Lopez, tačnije sa onakvom vrstom role kakva je u U-Turn, samo što ja ipak ne bih ni išao mislima na tu stranu, drugo vreme, druga klasa, drugačiji pristup, potpuno drugačiji ljudi a kamoli glumice. Stenwyck je ikona ne tek žanra nego američkog filma uopšte, Lopezova mi je bila tek preslatka (uprkos ogromnom dupetu, nisam tu da sudim guzicama
), iznenađujuće uspešna za šta god da se dohvati, čak i nije odveć limitirana kao glumica, prosto je neka peta priča a kako će je već koji autor iskoristiti, koliko tu ima zbilja dobrih filmova ili pa samih njenih rola, meh, ne bavi mi se time Kako bilo, voleo sam U-Turn, ni blizu koliko volim klasični noir ali bi mi bio negde na kakvoj imaginarnoj listi dragih filmova, unutar svoje priče. |
|
![]() |
|
sasa-stipisic
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Prosinac/Dec.2023 u 18:11 |
|
Daleko od toga, Tarantino isto nadograđuje žanr tj. žanrove, i nije uopće diskutabilno da to radi iz ljubavi prema određenim žanrovima. Stone je po pitanju ovoga filma nadogradio izvorni film noir koji znamo iz "golden-age hollywood" epohe da, ali je vrijeme ovoga filma njegovo doba, novo doba, možda je eto baš bio malo i inspiriran (🧐) i Tarantinovim Reservoir Dogs i Pulp Fiction koji su tad bili inovativni, pa je snimio tako kako je snimio. On je ovaj film sigurno isto napravio iz ljubavi prema žanru, kako sam rekao umjetnost evoluira i mijenja se, cirkulira, svaki pojedinac se uvijek ugleda i inspirira, te kopira prijašnje umjetnike iz svoje struke, a možda i iz neke druge. I onda tome doda malo sebe, bar bi trebao. Okviri postoje istina, ali postoji i mix žanrova i inovacija u filmu, koliko god ljudi češće nego rijeđe bili izritirani inovacijama svugdje pa i u filmu ponajprije. Da se razumimo ja isto obožavam old-school noir, krimi filmove i mislim da je to dragulj žanr. Ali eto kad me očara nešto stilom i otkačenosti, očara me, a ovo je.
I više sam Tarantina uzeo za primjer usporedbe jer je Filaret rekao da je ovaj zbog toga lika Billya primjerno popljuvao i omalovažavao taj žanr. Jer eto automehaničar iz 40-ih, 50-ih u ovom žanru ne bi bio ovako otkačeno slikovit, humorističan i ciničan nego bi najčešće bio običan tip, vjerojatno bi u najbolju ruku bacio jednu mudru dosjetku. Obični tipovi su u manjini u našoj stvarnosti, čak i ako se neko ne slaže, zanimljivije je raditi sa otkačenijim likovima. Zbog toga sam povezao sa Tarantinom, jer on prvi ima tu dinamiku i odnos sa likovima. I da slažem se sa tobom Puppet, niti bi Stanwyck bila za ovakvu vrstu role, niti bi Lopez bila za "The Double Indemnity", doduše prije bi se Stanwyck uklopila vamo, nego Lopez tamo. Ali da sve je do tehnike, stila, vremena, pa koliko i je za usporedbu i nije baš za usporedbu. |
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77211 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Prosinac/Dec.2023 u 18:29 |
|
Stanwickovu je lako voleti, meni je jedan od dražih Clash by Night iako je ljubitelji noir-a radije vide u vrhu sa ponekim drugim naslovom unutar žanra, mada je meni gde god da se pojavila bila sjajna.
Sa druge strane, kada smo već i kod Jennifer Lopez, ludo, divlje, detinje sam zaljubljen u film Out of Sight, sve i da je tu mogla biti komotno i neka sasvim druga glumica, Lopez je svejedno odlična tamo.
|
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Prosinac/Dec.2023 u 20:17 |
|
Put of sight, Gde si puppet nasao ovu limunadu od filma
![]() |
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Prosinac/Dec.2023 u 20:19 |
|
Kakva crna limunada, Elmore Leonard, čitan očima Sodeberga, uz šarm Clooney-a i Lopezice, mada su mi svi tu sjajni, volim i cinizam Dennis Farine tu
|
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Prosinac/Dec.2023 u 20:25 |
|
Meni je to izvini podpuno bezvezan film a uz to mi se ne svidja nijedan Sodenbergov film koji sam gledao. O ukusima ne vredi raspravljati
![]() |
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Prosinac/Dec.2023 u 20:29 |
|
Ma ako je, ne ljutim se ja
Rekoh da sam ja zaljubljen u taj film, divlje i detinje, ne brigam o tuđim viđenjima. Vidiš, i kada sam sa nekom miličicom u ludoj romansi, koliko god mi imponovalo to što je drugi gledaju i žude za njom, opet se neki deo mene baš i ne oduševljava time da je svi nešto pohotno gledaju i veličaju, neka ljubavi i strasti nama, znamo mi šta ćemo sa time ![]() Tako i sa filmom, meni je bitno da je nama lepo ![]() a ceo svet može komotno "vidi ove kretene" ![]()
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |