Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Software
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Instalirao sam Ubuntu
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Instalirao sam Ubuntu

Odgovori Odgovori Stranica  <1 345
Korisnik
Poruka
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Travanj/Apr.2014 u 12:27
Trazio sam sinoc informacije kako da mu napravim particiju gde ce se instalirati, pa sam nasao da mozes i probati 13.10 verziju preko usb stick-a.
Prvi problem mi je internet, nece da se konektuje sa wired connection dok na win7/8 radi bez problema internet.
Probao sam neke stvari:

I encountered the same problem after upgrading to 12.04.

The following solution worked for me:

1.             Open this file in a text editor as root:

2.                  gksu gedit /etc/network/interfaces

3.             Add these lines to the file:

4.                  auto eth0
5.                  iface eth0 inet dhcp

6.             Save the file and quit the text editor.

7.             Now restart the network:

·                        How to restart the networking service?

Ovde mi NE da da snimim fajl, pise read only, valjda jer nisam pokrenuo gedit kao root, sigurno jer nije instaliran nego testiram ubuntu.

Try this...

Press Ctrl+Alt+T and type echo on | sudo tee /sys/class/net/eth0/device/power/control

After that, logout your machine, pull out the ethernet cable and then plug it in again after logging it in

Ovde kaze permission denied.

LOL

Imam 2 particije po 50tak gb na kojih imam 7 i 8, i jednu od 900gb gde su mi bitni podatci.

Koliko particije trazi ubuntu i kakva treba biti? Strah me da ne zaje**m nesto pa da odu svi podatci u p.m.

Ažurirao icemaher - 10.Travanj/Apr.2014 u 12:28
Na vrh
iromafia111 View Drop Down
Administrator
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Travanj/Apr.2014 u 12:41
Imaš ovo: Universal USB installer. Na njega ubaciš .iso Ubuntua ili koju verziju već želiš i pokreneš ga iz Windowsa, ili možeš "klasično" iz BIOS-a. Ja sam ga instalirao na particiju od 60 GB gdje mi je već Sedmica. Mislim da sam negdje pročitao da je dovoljno već 10 GB prostora.
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Travanj/Apr.2014 u 12:55
Ja sam sinoc procitao da trazi 6gb prostora a i to da moze na istu particiju gde je windows, a kad hocu da ga obrisem, dali cu obrisati celu particiju ili samo njega?
Pokrecem ga iz usb sticka bez problema, ubacio sam image u unetbootin-windows-585 i sve radi kako treba, samo taj problem sa mrezom moracu izgleda da resim kad instaliram ubuntu.
Na vrh
Administrator
Administrator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Travanj/Apr.2014 u 13:16
Ovako to izgleda kod mene u "Programs and Features":

2,69 GB i 44 instalirana programa.
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Travanj/Apr.2014 u 13:21
Thumbs Up Super, onda cu instalirati ubuntu u CWink
Na vrh
Administrator
Administrator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Travanj/Apr.2014 u 13:27
Samo nemoj kasnije plakati "Iro mi je rekao". LOL
Na vrh
ninjawhite View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ninjawhite Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Travanj/Apr.2014 u 23:51
Originalno postovano od strane iromafia111 iromafia111 piše:

Instalirao sam SW, ali nemam sliku, samo ton.

Jesi li instalirao kodeke. SW ne vuče kodeke sa sistema već samo sa wineta. Klite može da ide.. Obrati pažnju da niti jedan player ne štikliraš tamo pri odabiru, ni wmp niti mpc.
Na vrh
Administrator
Administrator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Travanj/Apr.2014 u 12:54
Originalno postovano od strane ninjawhite ninjawhite piše:

Originalno postovano od strane iromafia111 iromafia111 piše:

Instalirao sam SW, ali nemam sliku, samo ton.

Jesi li instalirao kodeke.

Normalno da nisam. LOL
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 345
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.