| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Lola rennt Aka Run Lola Run (1998) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
bojan969
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Administrator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Lola rennt Aka Run Lola Run (1998)Objavljeno: 21.Sijecanj/Jan.2014 u 20:30 |
|
Run Lola Run (1998) "Lola rennt" (originalni naslov) ![]() Žanr: Akcija, Krimi, SF Trajanje: 80 min Država: Nemačka Jezik: Nemački, Engleski, Japanski Režija i scenario: Tom Tykwer Uloge: Franka Potente ... Lola Moritz Bleibtreu ... Manni Herbert Knaup ... Vater Nina Petri ... Jutta Hansen Film prikazuje dešavanja koja kontroliše sama sudbina i prikazuje konstantno "šta ako" koje se javlja u svakom momentu i koje lako može da promeni događaje koji slede. Priča prati događaje između Lole i njenog dečka Manija , kog ona očajno pokušava da spasi od smrti nabavljajući mu ogromnu sumu novca koju je on nepažljivo izgubio. Povešće vas na tri različita putovanja sa Lolom, koje kontroliše sudbina, pokazujući vam šta bi se desilo na svakom, i sve "šta ako" koji su u stvari temelj svih ishoda priče. izvor: tripod |
|
![]() |
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Lipanj/Jun.2022 u 23:12 |
|
Meni jako drag film. Tom Tykwer je odmah posle uradio odlican film Der Krieger und die Kaiserin, kasnije i adaptaciju Perfume: The Story of a Murderer kao i Cloud Atlas. Dosta stavri je prikazao i `zagrebao`, otvara cudno determinizam/epistemologija, istrazivanje sta se zbiva kada moraju da se donesu brze odluke, animacija, staticne fotografije, pokretne slike, malo efekat leptira kroz tri alternativne stvarnosti ( podseca malo i na Blinde chance skoro sam ga pogledao ponovo), malo oko ljubavi i seksualnosti ( malo podseca u nekim delovima na Sliding Doors (1998)) uz specificnu muzicku podlogu, koja daje na ritmu mozda zivotna trka, prelazenje preko prepreka uz niz slucajnosti. Malo igra i sa kamerom. Moze jos da se napise, neke scene da se analiziraju, ali eto ukratko. U svakom slucaju ko do sada nije, eto preporuke, kao i za ostale filmove od
Tom Tykwer-a, ili pak procitati pomenute knjige.
Ažurirao AlexDeLarge - 01.Srpanj/Jul.2022 u 00:15 |
|
![]() |
|
IgaBiva
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Srpanj/Jul.2022 u 09:00 |
|
Tom Tykwer je svakako jedan od najinteresantnijih umetničkih imena, sad vež dobrano srednje generacije. Njegovi rediteljski poduhvati su veoma dobri, skoro pa klasici. Cloud Atlas je možda i najbolji SF poslednjih 10 godina, a u rangu sa klasicima žanra. Alex, svi filmove koje si nabrojao su neizostavna lektira. Ima Tykver još dobrih filmova, a o njegovoj svestranosti govori i to da je komponovao muziku za najnoviji "Matrix"...
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Srpanj/Jul.2022 u 11:25 |
|
Slazem se, svestran je ( reziser/scenarista, producent, a i radi meni bar odlicnu filmsku muziku). Matrix Resurrections nisam hteo da gledam, osim pomenutih gledao sam jos cetiri Die tödliche Maria ( njega sam gledao posle Lole, ali nemam pojma o cemu se radi isto kao i International, tako kao da i nisam), Winterschläfer i Heaven Raj njih se secam. Babylon Berlin (odgledao prve dve sezone i svidela mi se ali nisam nesto odusevljen, vidim da se sad prikazuje na nekom kanalu) cekam cetvrtu, pa u kontinuitetu sve cetiri sezone, ne mogu vise da pohvatam i popamtim sve. Mozda ubuduce za serije da uzmem puppet-ov fazon i zapisujem o cemu se radi, radnja i ono najbitnije, i pred emitovanje sledece sezone procitam.
Ažurirao AlexDeLarge - 01.Srpanj/Jul.2022 u 11:58 |
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77211 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Srpanj/Jul.2022 u 11:58 |
Pa i ne može se drugačije (doduše, to sam pričao za ranije, ne radim to godinama već), ne posle previše hiljada filmova iza sebe. U mom konkretnom slučaju, ja zbilja često već posle par sedmica umom budem na kakvom pedesetom mestu, veze nemam sa detaljima filmova/serija koje sam odgledao ako ne bude i gore (počnem pa shvatim da sam to već gledao skoro) Svakako da pamtim koješta ako je zbilja bilo efektno po mene, no to se sve ređe dešava. Sada ne mogu ni zamisliti praćenje kakve serije u onom klasičnom, nekadašnjem smislu jedne epizode sedmično. Gde sada da pratim kakve god da su priče tokom više meseci, pa otkud znam šta se sve dešavalo pre par dana meni lično a kamoli nekim tamo likovima serije
![]() |
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Srpanj/Jul.2022 u 14:22 |
|
Ja to nisam radio, cekao sam uglavnom da se emituje cela sezona, ili bar da je pri kraju pa da gledam, a najvise su me nervirale one kod kojih sezonu podele na dva dela sto se emitovanja tice, ali izgleda da cu morati za serije da zapisujem
. |
|
![]() |
|
beogradski
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 03.Prosinac/Dec.2011 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 171 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Kolovoz/Aug.2023 u 12:09 |
|
Ponovo sam odgledao ovaj dobar film
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |