Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Software
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - mkv to avi ili slicno
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

mkv to avi ili slicno

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
acra View Drop Down
Active member
Active member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj acra Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: mkv to avi ili slicno
    Objavljeno: 24.Studeni/Nov.2013 u 01:18
Uh nisam bio ovdje godinu cini mi se pa pravo sa slave,,,
Elem naiso sam na googlu ovo pitanje
NEMA besplatnog programa koji moze sve bitovane zapise (bilo oni pretoceni u zvuk ili sliku korigovati u zeljeni zapis drugacijeg formata a da nema mana.U 98 % slucajeva ti originalni zapisi ce u obliku tona kasniti za onima u obliku slike.Apsolutno je nebitno koji je krajnji format koji zelis.GRESKA JE NAMJERNA.AKO OCES DA JE IZBJEGNES-PLATI.
Najblize sto mozes izbjeci kasnjenje u fazi tj, namjeru da te zajebu
je da u bilo kojem od tih konvertora kompletan obim zeljenog filea sa zapisom konvertujes.Bez pauza i isjecaka.Da traje-traje-osnovno pravilo je-sto konvertovanje vise traje-bice manje kasnjenje.
Tek onda iz trazenog formata isjeci sta ti treba(ako je u pitanju citav film tu su ti najbolji dvd shrinkovi).
Sa npr. vso converterom konvertujes mkv u dvd.
Onda ga pomocu nekog od milion besplatnih shrinkova sa thorenta propustis kroz taj isti shrink.
Dobices dvd format u kojem je kasnjenje jos vise smanjeno.
Pa njega u avi-opet nije bitan naziv konventora -svi oni rade isto.
Razlicit je samo oblik komandi i vizualizacija.
Cak je u dvd shrink-u 3,0-bitno kada startujes sapis tj zeljeni film
kako ces ga pustiti....
jednom vec na startu golim okom vidis kako kasni ton drugi put manje
E TO JE TA NAMJERNA GRESKA
Znaci OBRATI PAZNJU kako reprodukcija krece -takav ce ti biti zavrsni
rezultat-i to je to-skoro ko alan ford
kad ja tamo a ono međutm....
Na vrh
Kampfar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Nadri-talentovan

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kampfar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Studeni/Nov.2013 u 07:24
Skines Format Factory i resen problem svih konvertovanja

I know who I am. And after all these years, there's a victory in that.
Na vrh
divxman View Drop Down
Uploader
Uploader

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj divxman Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Prosinac/Dec.2013 u 21:31
Pokusao sam sa vise programa da konvertujem MKV u DVD (VOB), pa u AVI, ili direktno u AVI i nikada nisam dobio zadovoljavajuci kvalitet. Nisam obratio paznju na bezanje zvuka, ali mi je slika stalno seckala u krajnjem AVI-ju. Poslednji put sam skinuo 4-5 konvertera koji prebacuju direktno iz MKV u AVI i to sa CRACK-om ili SN-om, medjutim odrade samo prvih 10% video materijala i gotovo. Moras da kupis originalnu verziju da bi radio kako treba. Napominjem da je tih konvertovanih 10% izgledalo fenomenalno, i zvuk i slika.
Da li neko zna kojim softverom mogu da konvertujem MKV u DVD (VOB) kako treba?
Kasnije ga ja sa AutoGK prebavim u AVI. Jeste da snimak malo izgubi na kvalitetu ali nije toliko strasno. Ono sto se drasticno razlikuje po kvalitetu to brisem, ne cuvam.
Ja sam malo staromodan i volim AVI fajl (i divx i xvid, sa mp3 zvukom) od 700MB / 350MB / 1,36GB i slicno.
Prema mom misljenju kada se konvertuje direktno u AVI cini mi se da se vise izgubi na kvalitetu nego kad prvo ide u DVD pa onda AVI. I velika je mana sto ne moze da se kontrolise velicinu izlaznog AVI fajla.
Probao sam konverter "SUPER ©" i on je stvarno super ali nece sa MKV-ovima. Neki put odradi ali uglavnom nece.
Probacu Format Factory sto je pomenuo kolega.
Pozdrav!

Ažurirao divxman - 06.Prosinac/Dec.2013 u 21:35
divxman
Na vrh
Movie Master View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Prosinac/Dec.2013 u 09:08
I ja sam staromodan i sve pretvaram u avi. Za to koristim tri programa:

1. VirtualDub 1.10.1 za prebacivanje mkv u avi kontejner sa x264 video kodekom
    i AC3 ili mp3 audiom. Takav avi je potrebno konvertovati u XviD da bude kompatibilan
    sa svim standalone plejerima. Samo prebacivanje u avi je moguće korišćenjem odgovarajućih
    pluginova za VD i traje od nekoliko sekundi, ako je ton u mkv-u AC3 pa se samo kopira,
    do malo više od minuta, ako konvertujem AAC audio u mp3, što je moguće direktno u VD-u
    instaliranjem AAC audio kodeka za VD.

2. AVIReComp 1.5.10.2 za kvalitetnu rekompresiju tog avi fajla u XviD željene veličine,
    moguća razlika od te željene veličine je reda par megabajta, uglavnom u minus.
    Za trajanje do 2h, sa mp3 tonom, može do 700Mb. Za veće trajanje ili AC3 5.1 ton,
    veličina treba da bude najmanje 1.4GB. Sve to naravno uz širinu slike od najviše 720,
    jer veću samostalni DVD plejeri ne podržavaju, nije po DVD standardu.

3. MKVmerge za pretvaranje mp4 fajlova u mkv, koje takođe kasnije u VD-u pretvaram u avi,
    za dalju rekompresiju u AVIReComp-u.

Postoje mp4 i mkv fajlovi sa AAC SBR ili kako već tonom, koje je teško u VD-u konvertovati
u mp3. Za to koristim program TMF Audio Tool, kojim ton direktno iz mp4 ili mkv fajla konvertujem
u AC3 ili mp3, koji kasnije spojim sa video materijalom u VD-u. Moguće je istim programom napraviti
i 6 posebnih wav fajlova koje kasnije spajam u AC3 5.1, programom WAV to AC3 Encoder. Takođe
se može istim programom (TMF) od bilo kog stereo tona dobiti kvazi AC3 5.1, što često bude
dodatno uživanje pri gledanju, ako imate 5.1 zvučni sistem.

Svi programi su naravno besplatni i veoma brzi, u zavisnosti od brzine vašeg kompjutera,
i za sve postoje uputstva ovde na forumu.

Na vrh
MrDaky78 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
08.11.1978.-13.12.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj MrDaky78 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Prosinac/Dec.2013 u 09:42
Any DVD Convertor. Koristim ga kada dokumentarce iz AVi prebacujem u flv  i postavljam na yt kanal.
Na vrh
Sineast View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Sineast Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Ožujak/Mar.2014 u 16:41
Jel vam se događalo da recimo skidate film sa torrenta i možete ga gledati na VLC playeru dok je recimo još na 60% no kada se cijeli skine onda kaže da je "corrupt" i neće ga ni VLC player puštati? Što onda raditi?
Na vrh
Butch Coolidge View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Butch Coolidge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Ožujak/Mar.2014 u 17:19
Originalno postovano od strane Sineast Sineast piše:

Jel vam se događalo da recimo skidate film sa torrenta i možete ga gledati na VLC playeru dok je recimo još na 60% no kada se cijeli skine onda kaže da je "corrupt" i neće ga ni VLC player puštati? Što onda raditi?

nije mi se to nikad dogodilo.

uglavnom, filmovi se mogu streamati u utorrentu (gumb stream), ali podržan je samo divx codec, s h.264 neće raditi (prikazat će unsupported).

kod te opcije, ne trebaš čekati ni blizu 60% da bi počeo gledati film, već ga možeš gledati u roku par minuta (naravno, ovisno o brzini interneta i broju seedera torrenta).

ako nekog zanima, mogu vam napisati kako postaviti utorrent da bi ova opcija radila.
Na vrh
gtitiev View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj gtitiev Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Travanj/Apr.2014 u 18:45

Koristio sam puno softvera za konverziju fajlova, poput AnyDVD convertera, moćnog Virtual Dub-a (samim tim i malo kompliciranijim), sve dok nisam nabasao na ovog:

WinAVI All-in-One Converter

(verzija 1.7.0.4734)

Rešio mi je PUNO problema... relativno brzo konvertira fajlove, ima OGROMNU paletu formata, koliko sam primetio nema vidljivog gubitka kvaliteta, ima milion opcija u njemu (moze se i zalepiti prevod na filmu - harddubbed, i to sa sasvim solidnim opcijama), zalepiti više fajlova u jedan, itd. Jedino nisam našao kako da namalim kvalitet filma (smanjivanjem rezolucije), ali koliko sam shvatio, to ti i nije poenta.

Program je veoma mal (oko 18MB), možeš ga naći na torrentu Smile

Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.