Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Hardware
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Blueberry TV Cat
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Blueberry TV Cat

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Movie Master View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017.

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Blueberry TV Cat
    Objavljeno: 22.Ožujak/Mar.2013 u 13:30
Juče sam se žalio na pokvareni monitor, sada je vreme da se pohvalim i u isto vreme
svima toplo preporučim jedan izvanredan mali uređaj kojim ćete od vašeg "običnog" LCD
ili Plasma TV-a sa HDMI ulazom dobiti pravi, pravcijati, ako ne čak i bolji "Smart TV",
i sve to u Full HD  rezoluciji.

Radi se o HDMI donglu firme Blueberry: TV Cat, koji radi na Ice Cream Sandwich 4.0.4 Android
operativnom sistemu. Procesor je jednojezgarni ARM v7 Cortex A5, na 1GHz, grafika je Mali400,
ram je 1GB DDR3, a interna memorija je 4GB i može se proširiti mikro SD karticom do 32GB.
Uređaj je veličine oveće USB fleške (89mm x 35 mm x 11 mm):

Poseduje normalan i mikro USB ulaz, izlaz preko mini HDMI kabla na normalan HDMI,
priključak za napajanje 5V, koje možete vući iz samog USB priključka na vašem TV-u,
ili sa ispravljača koji dobijate u paketu. Ima i Wireless (bežičnu konekciju) za povezivanje
na vaš računar ili Internet. Sve potrebne i nepotrebne programe možete skinuti sa
Google Play Store-a. Skype, YouTube, Facebook je na dohvat daljinskog, ili tastature i miša.
Podržava USB hub-ove, tako da možete priključiti i običnu USB tastaturu i miša, ne mora
da bude baš wireless.

Instaliranje bilo koje android aplikacije je jednostavno: ulaskom u Google Play Store, za šta
je potrebno da imate gmail i wireless internet (karticu ili router), otvara se ogroman meni
sa aplikacijama. Odaberite bilo koju i kliknite OK da pogledate kratak opis, a zatim ako želite
i instalirate. Meni instalacije veoma zgodan, nakon završene instalacije imate opcije "pokreni"
i "deinstaliraj". Pokrenete aplikaciju da vidite kako i šta radi, pa ako vam se ne sviđa,
komandom u sredini donjeg reda na daljincu se vraćate nazad do instalacije, kliknete na
"deinstaliraj" i to je sve.

Za gledanje multimedijalnog sadržaja preporučujem BS plejer koji morate skinuti sa interneta.
U testiranju je pustio ama baš sve što sam probao, čak i DTS zvuk u mkv fajlu, i jedini je koji
to može. Samo podešavanje BS plejera treba obaviti kada pustite neki video i pauzirate ga,
tada treba na daljincu pritisnuti prvu komandu gore s leva, čime se otvara kompletan meni
za podešavanje:
Dok je BS u plej modu, pritisnite središnje dugme u gornjem redu daljinskog i pojaviće se
strelica koja zamenuje kursor miša. Komandama u sredini daljinca vodite kursor do dna slike
videa i pritisnite OK, pojaviće se komande plejera, uključite pauzu strelicom i sa OK, i moći
ćete da pređete na podešavanje. Podešava se baš sve što je potrebno: font, boja, položaj
u slici i veličina slova, aspect ratio i još mnogo toga, videćete i sami, nema potrebe objašnjavati
previše. Jedna od najvažnijih stavki je upgrade sa svih video formata slike na Full HD 1080p.

Ja sam za sada prezadovoljan, a vas ako zanima, više možete saznati ovde:

Test: Blueberry TV Cat - Android na vašem TV-u

I na kraju, cena: više je nego povoljna, od 6,190 dinara koliko sam ga ja platio u prodavnici,
pa sve do 7,499 dinara koliko sam pronašao na internetu. Dobijate mnogo toga i mnogo bolje
urađenog od bilo kog media plejera, čije se cene trenutno u Srbiji kreću od 8,000-9,000 dinara
pa naviše, čak do neverovatnih 25,000-35,000 (mora da jedu živu decu za te pare Dead), uz
prilično nezgrapan upgrade firmware-a u odnosu na ovu malu igračku.

Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Ožujak/Mar.2013 u 14:33
Sjajan stvar samo što sam ja imao priliku da isprobam drugu marku sa (sry) mnogo boljim daljincem, koji je ustvari mala tastatura, pa ugođaj čini još boljim. Ova fora sa napajanjem preko USB-a je fantastična kao i za WIFI, s'tim što postoji i adapter za klasični LAN kabl.
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Ožujak/Mar.2013 u 15:37
Sve je moguće nadograditi, ima na onoj adresi prilog o WiFi uređaju sa klasičnom tastaturom
i tačpedom umesto daljinca, kao i naravno svi moguću WiFi i USB adapteri, koji na žalost nisu
uključeni u paket koji se prodaje. Kad pomislim da sam za te pare mogao da kupim samo Apacer
AL460 media plejer, koga inače nigde u Nišu nema, prosto moram da budem zadovoljan.

P.S.

Monitor je popravljen Big smile, crkle mu neonke, zadovoljstvo košta 4,000 din.
ali sada radi kao tek iznešen iz prodavnice. jaki

Ažurirao Movie Master - 22.Ožujak/Mar.2013 u 15:43
Na vrh
iromafia111 View Drop Down
Administrator
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda

Status: Online
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Ožujak/Mar.2013 u 16:18
Sviđaju mi se ovakve "recenzije". Uvijek se više oslanjam na iskustva kupca nego onoga koji prodaje. Clap
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Ožujak/Mar.2014 u 23:07
Da ozivim temu, da li vredi ovo:
Operating System: Android 4.1.1
- Chipset: Rockchip RK3066
- Processor Frequency: Dual-core Cortex A9 1.6GHz
- Memory: DDR3 1GB
- Storage: 8GB
- Operating Language: South Africa Dutch, Amharic, Indonesian, Catalan, Czech, Danish, German, English, Spanish, French, Croatian, Italian, Latvian, Lithuanian, Hungarian, Malay, Dutch, Dano-Norwegian, Polish, Portuguese, Romanian, Slovak, Slovenian, Finnish, Swedish, Swahili, Tagalog, Vietnamese, Turkish, Zulu, Greek, Bulgarian, Russian, Serbian, Ukrainian, Hebrew, Arabic, Farsi, Hindi, Thai, Korean, Japanese, Traditional Chinese, Simplified Chinese
- Wi-Fi: 802.11b/g/n
- 3G: Support USB wireless network card
- OTG: Support
- Memory Card Type: Micro SD / TF card
- Max Extended Capacity: Up to 32GB
- External HDD: Up to 2TB
- Audio Formats: MP3, WMA, APE, FLAC, AAC, WAV, OGG
- Video Formats: MKV, TS, TP, M2TS, RM / RMVB, BD-ISO, AVI, MPG, VOB, DAT, ASF, TRP, FLV etc full formats
- Video Codecs: Mpeg1/2/4.H.264, VC-1, Divx, Xvid, RM8/9/10, VP6
- Picture Formats: JPEG
- Subtitle Formats: SubRip [.srt]
- Output Resolution: 1080P
- 3D: Mali 400M Quad-Core GPU
- HDMI: 1.4
- USB: USB2.0
- Wireless Keyboard/Mouse: 2.4GHz
- Video Output: HDMI
- Audio Output: HDMI
- Other Interface: 2 x Mini USB / 1 x USB / 1 x TF card slot
- Power Supply: 2-Flat-Pin Plug
- Power Input: 100~240V
- Android Market Download: Support
- Packing list:
- 1 x Google TV player
- 1 x 2-flat-pin plug power adapter
- 1 x USB cable (80cm)
- 1 x OTG cable (7cm)
- 1 x HDMI cable (23cm)

Svidja mi se sto cita sve formate, sto podrzava android market, wifi, eksterne hard diskove, lepo bogamiBig smile
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Ožujak/Mar.2014 u 11:39
Jedina mana koju sam video je što nema daljinac već koristi bluetooth tastaturu/miša,
koji se posebno nabavlja.

Sadržaj paketa:

Za malo veću cenu (15$) se dobija Mk808 Cortex A9 1.6GHz Dual Core (to isto)
samo sa daljincem, tj. bluetooth mišem/tastaturom (Measy RC11 Air Fly Mouse):

Ažurirao Movie Master - 14.Ožujak/Mar.2014 u 11:42
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Ožujak/Mar.2014 u 19:32
Valjda ce raditi bilo koja bluetooth tastatura i maus? Imam logitech mx3200 tastaturu i maus.
Mozda je nekako izvodljivo komandati ga preko android telefon?
Na vrh
Dee_Monk View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dee_Monk Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Ožujak/Mar.2014 u 07:52
Nailazio sam na ovo cudo, ali evo sad sam prvi put zastao i procitao recenziju....
Imam samo jedno pitanje, buduci da ima Google Play Store.... kontam da se moze skinuti igrica i da se igra na tvu?
Hajde, Bože, budi drug, pa okreni jedan krug unazad planetu....
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,305 sekundi.