| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
2.0 to 5.1 |
Odgovori
|
| Korisnik | |
MARIN88
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Uploader
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: 2.0 to 5.1Objavljeno: 28.Studeni/Nov.2012 u 13:02 |
|
Je li možda neko zna kako napraviti zvuk 2.0 u 5.1
ali da mi 2 zadnja kanala budu efekti a ne kopiran zvuk iz ostalik kanala na bilo kojem programu Fala Ažurirao MARIN88 - 28.Studeni/Nov.2012 u 13:05 |
|
![]() |
|
Movie Master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017. Pridružen: 24.Svibanj/May.2006 Lokacija: Na korak do... Status: Offline Points: 5671 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Studeni/Nov.2012 u 22:34 |
|
Marine, koliko ja znam, to nije nimalo jednostavno, bolje rečeno je nemoguće.
Tako nešto može da se dobije samo u studijskim uslovima, gde imaju kompletan zvuk za film na traci sa 32 i više kanala, gde je svaki tonski efekt na posebnom kanalu. Kod AC3 ili DTS surround sistema, svih 5 kanala, bez LFE (bas) kanala koji nije bitan za prostornost zvuka, se formiraju od nekoliko studijskih kanala, tako da su, recimo, dijalozi osoba koje pričaju u gro planu stavljeni u Centralni, osoba ili dešavanja koji su u prostoru levo ili desno od centra idu u levi ili desni prednji kanal, dok je moguće efekte ili prateću muziku staviti u zadnji levi i desni kanal, ili po potrebi u prednje i zadnje kanale istovremeno, sa potrebnim prelazima sa jednih na druge, kao recimo prolazak voza od pozadi prema napred, ili s leva na desno. Nemoguće je tako kompleksne stvari izvući iz običnog stereo snimka u kome su sva dešavanja sakupljena i izmešana u samo dva kanala, ponekad sa malo pomerenim fazama zbog kvazi okružujućeg efekta, što inače za filmove radi Dolby Stereo Surround. Najbolje što je moguće izvesti je već poznatim programima dobiti 5.1 od 2.0 zvuka, a zatim pokušati u nekom od boljih editora zvuka (recimo Sound Forge ili Wave Lab) izbaciti sve što ne želite da bude u zadnjim kanalima, prostim prigušivanjem frekvencija ili ubacivanjem tišine za sve ostalo, tako da ostanu samo efekti. Naporan, dugotrajan i prilično uzaludan proces. |
|
|
|
![]() |
|
MARIN88
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Uploader
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.Studeni/Nov.2012 u 00:00 |
|
TMF Audio Tool stvarno čudo od alata
Čini mi se da sam baš na ovom programu radia Sound Forge nevalja ništa Ovaj tvoj je amerika dva klika i gotovo Fala |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |