| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Blueray 50 to 25 GB |
Odgovori
|
| Korisnik | |
joya
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Translator
Pridružen: 13.Svibanj/May.2008 Lokacija: Tuzla - BiH Status: Offline Points: 1674 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Blueray 50 to 25 GBObjavljeno: 12.Travanj/Apr.2012 u 02:22 |
|
Zzz!
Je li neko puno baratao sam blueray filmovima, imam jedan problem kad skinem full hd film od 30 ili 40 gb da ga snimim ne blueray disk od 25 gb... Trazim neki program kao sto je DVDshrink za dvd-ove da radi na tom fazonu ali sa ovim formatom pa mi je potrebna svaka pomoć... |
|
|
Nije ko što nije, jer da jeste bilo bi, a nije!
|
|
![]() |
|
AcaNDr
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
tranceXplosion Pridružen: 18.Travanj/Apr.2003 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 12093 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Travanj/Apr.2012 u 06:51 |
|
mislim da nema tako nešto, jer samim tim ćeš izgubiti na kvalitetu. Možeš ti njega konvertovati, ali ćeš izgubiti na kvalitetu. PA čim hoćeš staviti 50 na 25 to dobijaš...
|
|
|
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.
- Armin van Buuren |
|
![]() |
|
Movie Master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017. Pridružen: 24.Svibanj/May.2006 Lokacija: Na korak do... Status: Offline Points: 5671 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Travanj/Apr.2012 u 11:02 |
|
Ne mora da znači. Stavljali smo i DVD filmove sa 8,5GB na 4,3 GB, duplo manje,
pa nam nije previše smetalo. Mora da može i ovo sa BD (mkv ili full BD?), samo treba naći odgovarajući program. U suprotnom je osuđen da čuva film na HDD-u dok ima mesta, a posle... |
|
![]() |
|
AcaNDr
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
tranceXplosion Pridružen: 18.Travanj/Apr.2003 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 12093 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Travanj/Apr.2012 u 11:13 |
u pravu si, ali ako se sećaš, dual layer dvd je otprilike ima video fajl do 5gb (bilo je i manjih, a nekad i većih), a ostale stvari (dodaci i izbačene scene) su popunjavale disk do 8gb, pa smo te ostale stvari šrinkovali i eventualno malo kompresovali taj glavni video da bi stavili na običan dvd... a ovde nema šta da se izbaci, doduše, nisam nikad imao pri ruci bluray od 50gb, pa da vidim da li ima nekog dodatnog materijala, ili je samo film. Ako ima, onda se verovatno i može nešto srediti, a ako ne, onda se mora kompresovati i tu se mnogo gubi... |
|
|
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.
- Armin van Buuren |
|
![]() |
|
Movie Master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017. Pridružen: 24.Svibanj/May.2006 Lokacija: Na korak do... Status: Offline Points: 5671 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Travanj/Apr.2012 u 11:16 |
|
Našao sam nešto za smanjivanje BD diska:
"You can try DVDFab "Blu-ray Copy" which normally takes 4-6 hours to shrink a BD-50 to BD-25 on normal Core Duo PC. It also supports nVidia CUDA to speed up conversion. http://www.dvdfab.com/blu-ray-copy.htm Please try it to see the result. " Takođe neki tvrde da AVS CONVERTER i ROXIO Sonic Pro 10 mogu da urade nešto po tom pitanju, samo svi kažu da proces traje dugo (2-4 sata). Uglavnom, Google ti je najveći prijatelj. |
|
![]() |
|
Movie Master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Travanj/Apr.2012 u 11:34 |
|
@ AcaNDr
Ma gubi se, naravno, ali manje od brisanja samog filma zbog nedostatka prostora na HDD-u. A ne mogu se kupovati u nedogled. Mada meni lično nikako nije jasno kakva je to manija sa filmovima od 20-50GB. Možda zato što sam naćoravičav pa su mi dobri i HD avi ili mkv od po par GB? Malo mi je čudno da se gleda kvalitet slike umesto kvaliteta filma, kao kad sam bio balavac u doba HiFi uređaja. Svi smo slušali uređaje a ne muziku, i brojali koliko koji ima malih "crnaca" unutra. Ko ima više crnaca i skuplje uređaje, taj je veći "Badža". Zato sam imao uređaje u vrednosti dobrog automobila (nekoliko puta promenjeni svi), umesto gomile ploča koje sam mogao za te pare da kupim. Razni ljudi - razne ćudi, samo se to nikako ne menja. Mi smo čuli ono što niko drugi nije, a ovi sadašnji vide ono što drugi ne vide (čitaj - nemaju love za bolje). Kad im dođu komšije u goste, pada im vilica do zemlje kad vide šta komšija "gleda". Kako se samo vidi svaka elektronska crtica i tačka na ekranu, a za to vreme prođe film. A tek 3D, nema veze glavobolja i zrikave oči posle gledanja, važno je da moš' lupiti glavnu glumicu po guzi, toliko verno izgleda pred tobom, k'o živa! |
|
![]() |
|
joya
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 13.Svibanj/May.2008 Lokacija: Tuzla - BiH Status: Offline Points: 1674 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Travanj/Apr.2012 u 14:56 |
|
Postoji rjesenje ovog mog problema i odradi
se za samo nekoliko minuta nisam jos uspio ali ima program bas kao sto je DVDshrink za DVDove i zove se BD Rebuilder... A kad uzmes orginalni dvd 50 GB on kao sto Acan kaze i za DVD DL nikad nije pun do kraja i ovi svi su plafon do 40 gb većina filmova... I ko nije pokretao tako film on je poput orginal DVD-a ima neki dobar MENU i velik broj dodataka na DVD-u ali i barem 5 DTS-ova i dovoljno je izbaciti 3 DTS-a i tako piše na ovom tutorijalu da moze da ga pakuje na 25 gb ili jos nekih trailera itd. Uglavnom sad mi je problem naci dobro verziju tog programa...
|
|
|
Nije ko što nije, jer da jeste bilo bi, a nije!
|
|
![]() |
|
AcaNDr
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Travanj/Apr.2012 u 15:47 |
ja sam prvi u toj maniji, što više GB, to bolje Dobro je gledati stare filmove u HD, ove nove, manje više... |
|
|
- Armin van Buuren |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |