| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
sONY BDP S185 POMOC VEZANA ZA TITLOVE |
Odgovori
|
Stranica <12 |
| Korisnik | |
slatkocose
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Travanj/Apr.2012 u 10:47 |
|
hvala puno, ovaj program radi ko lud
medjutim moj problem, koji sam upravo konstatovao, je da moj posrani br player sony bdp s185 nepodrzava divx fajlove iako na njemu pise da cita divx izmedju samsunga, lg, toshibe, sony i ostalih ja sam se odlucio za "mocni" sony i zajebao se Hvala puno na pomoci |
|
![]() |
|
Movie Master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017. Pridružen: 24.Svibanj/May.2006 Lokacija: Na korak do... Status: Offline Points: 5671 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Travanj/Apr.2012 u 17:30 |
|
Čekaj malo, kako ne pušta DivX fajlove? Pa baš svi ih puštaju poslednjih godina.
Da ne misliš možda na fajlove sa ekstenzijom .divx, ili se to odnosi na uopšte bilo koje fajlove sa ekstenzijom .avi? Ako je samo prvi slučaj u pitanju, završenom fajlu sa .divx ekstenzijom promeni ekstenziju u .avi, za šta treba da ti je u Windows exploreru: "Tools"-"Folder options"-"View" štiklirano da ne sakriva poznate ekstenzije, kako bi se videla ekstenzija koju treda da promeniš. I meni je PHILIPS par puta štucnuo kao da ih ne prepoznaje, ali ih je ipak posle pustio, "pametniji popušta". Dok kad promenim ekstenziju, radi bez problema. |
|
![]() |
|
slatkocose
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Travanj/Apr.2012 u 18:48 |
|
pokusao sam to vec davno, nece pa nece
ono promjenim extenziju u avi ili xvid ali nece da pusta neznam jel divx generalno nepusta jer ima kao onu nalijepnicu "divx" kao da pusta, moram negdje skinuti film u divx, ali ovi filmovi u koje zalijepim titl uz pomoc ovih programa zavrse u divx formatu, e njih necita ili ih nevidi jbg .... |
|
![]() |
|
Movie Master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017. Pridružen: 24.Svibanj/May.2006 Lokacija: Na korak do... Status: Offline Points: 5671 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Travanj/Apr.2012 u 19:21 |
|
DivX je bilo koji A/V materijal sa ekstenzijom .avi, ne mora da ima ekstenziju .divx.
Audio-Video materijal sa ekstenzijom .divx je po standardu http://www.divx.com/ i odnosi se na čuveni DivX kodek, plejer, itd... Poslednje verzije su standardizovane da sadrže i titlove u sebi po potrebi, i neki plejeri (veoma retki) ga ne podržavaju, ali zato svi normalno puštaju te iste fajlove ako im se zameni ekstenzija u .avi, samo pod uslovom da su rađeni divx kodecima: DivX 3, 4, 5, 6... i XviD za video i AC3, mp3 kodecima za ton. Ako je avi urađen sa AVC kodekom za sliku i AAC kodekom za ton, to već nije klasičan avi (DivX) već mkv ili mp4 (bukvalno rečeno) maskiran kao avi i kao takav neće biti ni pušten na samostalnom plejeru, tj. ili ga neće prepoznati (jer i nije divx) iii će izbaciti da je nepoznat format, zato što ti kodeci nisu ubačeni u podršku za divx-avi format. To je isto kao da pokušavaš da pustiš na kompjuteru pravi, normalan divx-avi, bez instaliranih odgovarajućih kodeka (DivX, XviD). Dobićeš isti rezultat kao na samostalnom plejeru - ništa. Zato moraš biti siguran da je tvoj avi fajl stvarno u divx formatu prema kodecima, kako za video - tako i za audio, Ako je sve u redu, nema razloga da ga sertifikovani i skupi SONY plejer ne pusti. Ako si samo promenio ekstenziju u divx-avi za A/V fajl koji je urađen AVC i AAC kodecima, to nije divx i neće ga pustiti. |
|
![]() |
|
slatkocose
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Travanj/Apr.2012 u 20:29 |
|
ev npr ovo nemogu da pustim na njemu
Season.Of.The.Witch.2011.BDRip.XviD-nCODE.divx Format : DivX Format/Info : Hack of AVI File size : 703 MiB Duration : 1h 34mn Overall bit rate : 1 038 Kbps Video ID : 0 Format : MPEG-4 Visual Format profile : Advanced Simple@L5 Format settings, BVOP : 2 Format settings, QPel : No Format settings, GMC : No warppoints Format settings, Matrix : Default (H.263) Codec ID : DIVX Codec ID/Info : Project Mayo Codec ID/Hint : DivX 4 Duration : 1h 34mn Bit rate : 899 Kbps Width : 640 pixels Height : 352 pixels Display aspect ratio : 16:9 Frame rate : 23.976 fps Color space : YUV Chroma subsampling : 4:2:0 Bit depth : 8 bits Scan type : Progressive Compression mode : Lossy Bits/(Pixel*Frame) : 0.167 Stream size : 609 MiB (87%) Title : Video Writing library : XviD 1.2.1 (UTC 2008-12-04) Audio ID : 1 Format : MPEG Audio Format version : Version 1 Format profile : Layer 3 Mode : Joint stereo Codec ID : 55 Codec ID/Hint : MP3 Duration : 1h 34mn Bit rate mode : Constant Bit rate : 128 Kbps Channel(s) : 2 channels Sampling rate : 48.0 KHz Compression mode : Lossy Stream size : 86.7 MiB (12%) Alignment : Split accross interleaves Interleave, duration : 42 ms (1.00 video frame) Interleave, preload duration : 500 ms Title : Audio Writing library : LAME3.98r Encoding settings : -m j -V 4 -q 2 -lowpass 17 -b 128 Text ID : 2 Format : DivX Subtitle Codec ID : DXSB Codec ID/Info : Subtitle in AVI from DivX networks Width : 640 pixels Height : 352 pixels Bit depth : 4 bits Stream size : 928 KiB (0%) Title : Subtitle - sh-xx;02 Ažurirao slatkocose - 01.Travanj/Apr.2012 u 20:30 |
|
![]() |
|
Movie Master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Travanj/Apr.2012 u 23:36 |
Kao prvo: izbaci sve one tačke u imenu fajla i promeni ekstenziju u .avi: Season Of The Wich.avi Jadničak se muči da pročita svaku "ekstenziju" posle svake tačke, nije to kompjuter. Programiran je da pročita ime i ekstenziju (posle tačke), a ti samo u imenu imaš 6 tačaka, plus tačka pre ekstenzije. Sredi ime fajla i promeni ekstenziju u .avi, pa pokušaj. A kao drugo: po svemu što gore piše (osim imena), morao bi da ga pusti, sa titlom ili bez. Hajde probaj jednom bez ubačenog titla i sa imenom bez gomile tačaka. Možda ima i ograničenje u dužini imena - neki plejeri imaju takva ograničenja, bitan je broj karaktera u imenu, a kod tebe je 42 karaktera u imenu. Moj SKY 963 ne pušta titlove ako ime ima više od 42 karaktera, i to posle promenjenog firmvera. Do tada nije dozvoljavao više od 16. U tom slučaju je dovoljno: Film.avi |
|
![]() |
|
slatkocose
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Travanj/Apr.2012 u 20:33 |
|
pokusao sam necita divx, cita xvid,avi,mkv, ....
samim tim mijenjanje extenzije nedaje nikakav rezultat (fajl ostecen ili nepodrzan format - poruka sa br playera) ostacu sa avi i srt titlom u jednom folderu, jest da je titl mali al ... steta je sto svi ovi programi kad dodaju titl u avi pretvore avi u divx Hvala puno na pomoci i vremenu pogotovo teb Movie Master ti si me spasio legendo sa titlom za MKV |
|
![]() |
|
Movie Master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Travanj/Apr.2012 u 23:17 |
|
Pa upotrebi idx/sub i za avi, samo ostavi u folderu i srt, za slučaj da idx/sub neće lepo da radi
tokom celog filma. Imaćeš znači u folderu osim slika i šta već ostavljaš uz film i ovo: Film.avi; Film.idx; Film.sub i Film.srt, i moći ćeš da biraš koji titl želiš. Avi neće biti hakovan, a s obzirom da ti pušta mkv sa ugrađenim idx/sub, trebalo bi i ovo. Probaj, ništa ne košta. P.S. Sinoć sam pretraživao koji DVD/BD plejeri podržavaju takozvani DivX i DivX HD format sa ugrađenim titlom i stvarno - SONY ga ne podržava, smešno zar ne? Moj kinez SKY ga podržava, model iz 2004. godine. Najzastupljeniji su PHILIPS i Pioneer, pa zatim LG i gomila meni nepoznatih firmi. Ažurirao Movie Master - 02.Travanj/Apr.2012 u 23:23 |
|
![]() |
|
slatkocose
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Travanj/Apr.2012 u 23:12 |
|
ovo je smijesno al sta cu tako je
sa mkv fajlom ucita mi titl idx/sub sa avi fajlom nema sanse ni sub ni idx/sub (samo srt) izgleda da je najbolje uzeti neki apsolutno nepoznati player (marku) takvi citaju kao sto rece i "kamenje" ![]() |
|
![]() |
|
Movie Master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.Travanj/Apr.2012 u 00:32 |
|
Ma jok, PHILIPS ili Pioneer, i oni čitaju sve, a za Philpsa jedan momak iz Rumunije radi dobre firmware, baš za titlove, prokljuvio čovek kako se to radi. Update je brz i *ebitačan, a rezultat zadovoljavajuć, titlovi su odlični. |
|
![]() |
|
witchking
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Kolovoz/Aug.2012 u 18:55 |
|
ja imam isti player i isti problem i pokusao sam sa mkvmerge ali i dalje nece da cita subtitle. pustim isti fajl na kompu ima subtitle u filmu ali sony ne cita subtitle... to se sve odnosi na usb. jel moram nesto u settings da namestam na mkvmerge da bi radilo kako treba?
takodje sam ubacio i mp4 fajl i subtitle isto nazvan sve ali i tu nece da pusta subtitle, to je drugi film... jel znas resenje molim te poludecu
. unapred hvala |
|
![]() |
|
Odgovori
|
Stranica <12 |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |