Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Hardware
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Problem s kompjuterom
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Problem s kompjuterom

Odgovori Odgovori Stranica  <12
Korisnik
Poruka
snajp View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj snajp Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Ožujak/Mar.2012 u 10:20

Neću više da ti pišem o kuleru i procesoru - dovoljno je rečeno. 

Testovi koji si uradio pokazuju generalno dobra očitavanja (mada to ne mora ništa da znači). Naime, ako se radi o komponenti koja je "delimično" ispravna, to je kvar koji se najteže dijagnostikuje kod kompjutera.

Test hard diska ti pokazuje da imaš problema sa kablom, ali to može i ne mora ništa da znači. Jednostavno lagano pritisni kabal hard diska u HDD i na ploču, pa ponovi test da vidiš da li ćeš imati ista očitavanja. Nova elektronika hard diskova je jedno veliko s... tako da nemam poverenja u HDD-ove generalno...

Dalje - temperatura ti je po ovim testovima generalno u okvirima normale (što opet ponavljam ne mora ništa da znači, jer ako je problem kao što sumnjam neka komponenta koja delimično radi, onda to testovi i ne mogu da pokažu) - ali, vredelo je proveriti i to. 

Dalje, rad procesora mi se na onom testu ne sviđa, jer  "zakuca" na 100% i drži tako neko vreme. Ali, možda je program takav da pokazuje duže trajanje opterećenosti procesora na 100%. U principu, možeš to da pogledaš i u task menadzeru - pokreni više programa odjednom koji će da  opterete procesor i pogledaj da li će da "zakuca" na 100% duže vreme... 

Pozdrav. Snajp

Ažurirao snajp - 14.Ožujak/Mar.2012 u 12:14
I am Connor MacLeod of the Clan MacLeod. I was born in 1518 in the village of Glenfinnan on the shores of Loch Shiel. And I am immortal.
Na vrh
novy78 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

22.12.1978 - 06.08.2015

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj novy78 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Ožujak/Mar.2012 u 11:55
Stavio sam sata kabl u drugi slot i sada mi više ne koči. Bar prethodnih 5-6 radnih sati Smile
Ne bih da se radujem pre vremena, jer se dešavalo i ranije da mi 2-3 dana zapucava pa ja onda (kao) nešto uradim i komp prestane da zeza, ali posle nekog vremena opet počne da koči.
Taman sam hteo danas da ga nosim na servis, ali sada ću ipak malo sačekati da vidim je li moguće da je problem bio tako banalan.
U svakom slučaju ću promeniti kuler ovih dana Smile
Hvala vam svima na pomoći i angažovanju i javljam ako bude nekih obrta Thumbs Up
Don't ever wrestle with a pig. You'll both get dirty, but the pig will enjoy it
Na vrh
Mandarinan View Drop Down
Translator
Translator
Bucko vitaminac aka Dežurni Dušebrižnik

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mandarinan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Ožujak/Mar.2012 u 11:58
Originalno postovano od strane novy78 novy78 piše:

Stavio sam sata kabl u drugi slot i sada mi više ne koči. Bar prethodnih 5-6 radnih sati Smile
Ne bih da se radujem pre vremena, jer se dešavalo i ranije da mi 2-3 dana zapucava pa ja onda (kao) nešto uradim i komp prestane da zeza, ali posle nekog vremena opet počne da koči.
Taman sam hteo danas da ga nosim na servis, ali sada ću ipak malo sačekati da vidim je li moguće da je problem bio tako banalan.
U svakom slučaju ću promeniti kuler ovih dana Smile
Hvala vam svima na pomoći i angažovanju i javljam ako bude nekih obrta Thumbs Up

Meni možeš javiti sa nekoliko piva.LOL
“Fighting for peace is like screwing for virginity.”
― George Carlin
Na vrh
novy78 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

22.12.1978 - 06.08.2015

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj novy78 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Ožujak/Mar.2012 u 12:21
Javljaš se tek sada bojaIjeca Gde si bio kada mi je bilo najteže?
Nema veze, pošto si notorna bitanga, može pivo Smile
Don't ever wrestle with a pig. You'll both get dirty, but the pig will enjoy it
Na vrh
Mandarinan View Drop Down
Translator
Translator
Bucko vitaminac aka Dežurni Dušebrižnik

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mandarinan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Ožujak/Mar.2012 u 12:37
Originalno postovano od strane novy78 novy78 piše:

Javljaš se tek sada bojaIjeca Gde si bio kada mi je bilo najteže?
Nema veze, pošto si notorna bitanga, može pivo Smile

Pa...čekao sam da ponudiš pivo!LOL
“Fighting for peace is like screwing for virginity.”
― George Carlin
Na vrh
Dark442 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dark442 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Svibanj/May.2012 u 13:07
promjeni sata kabel,to ti je danas sve samo smeće,malo se zagrije pa se izobliči i više nema dobar kontakt,slažem se s ostalim gore rečenim provjeri i to ali prvenstveno uloži malo više para i kupi bolji kabel za hdd,nemoj one crvene koje prodaju u svakoj trgovini.po prvim simptomima koje si napisao sumnja pada na ram i hdd(u vezi blokiranja kompa).iz testova koje si napravio vidi se sumnja u kabel pa bi ti to trebalo biti poticaj da ga promjeniš,te potom ostali testovi.A usput i hdd od samsunga? da je tv ili mikrovalna onda da ali hdd ne.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <12
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.