Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > SAJT I FORUM > Predlozi, pitanja, problemi, kritike...
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Video tutorijali za upotrebu foruma i drugo
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Video tutorijali za upotrebu foruma i drugo

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
snajp View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj snajp Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Video tutorijali za upotrebu foruma i drugo
    Objavljeno: 10.Ožujak/Mar.2012 u 00:25

Danas sam testirao program Win Capture Editor 1.3

http://www.softpedia.com/get/Multimedia/Graphic/Graphic-Capture/Win-Capture-Editor.shtml

Međutim, koliko vidim, ovaj program bi mogao da bude koristan za forum (moglo bi da se napravi par tutorijala i uploaduje na yotube). Ja sam danas za vrlo kratko vreme napravio tri tutorijala:

Sinhronizacija filma

http://www.youtube.com/watch?v=vSecrWTqCvY

Upload yotube fajla na titovi.com

http://youtu.be/v2Vqjcsj0pE

Upload titlova na titlovi.com

http://www.youtube.com/watch?v=zG9zCmGh-aI&feature=channel

Pa, ako neko hoće da se prikljuci (zanimljivo je, a i korisno) Wink

Veliki pozdrav. Snajp

Ažurirao snajp - 10.Ožujak/Mar.2012 u 00:31
I am Connor MacLeod of the Clan MacLeod. I was born in 1518 in the village of Glenfinnan on the shores of Loch Shiel. And I am immortal.
Na vrh
bobiska View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bobiska Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Ožujak/Mar.2012 u 10:15
Koja mašina je potrebna da ne bi seckalo, kočilo, trzalo...? Obično su takvi programi ultra zahtevni, iskustva od pre desetak godina su mi vrlo bolna. Pretpostavljam da su u međuvremenu rešili problem zahtevnosti, pa ne bi bilo loše da navedeš mašinu na kojoj si radio. Procesor, grafička, memorija, OS?
Na vrh
prijatel-MKD View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Ožujak/Mar.2012 u 12:36
Ja za screen capture koristim Topviewsoft_ScreenVideoCapture, mali programcic koji ne trazi neku posebnu komp. konfiguraciju (ima probleme ako zelite da direktno i konvertujete/kompresirate video u neki format za sto je potrebna komp. kofiguracija koja moze u no-time konvertirati).
Ima opcije za se ceo ekran snimi odjednom ili oznaciti samo delove ekrana.
Vrlo jednostavan za upotrebu, u opcije se moze oznaciti da se sam minimizira pri snimanju.

Ja prvo snimim nekomresiran .avi koji kasnije pretvorim u .mp4 format koji ima odlican kvalitet uz malu tezinu.
0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие!
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
Na vrh
snajp View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj snajp Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Ožujak/Mar.2012 u 12:58

Originalno postovano od strane bobiska bobiska piše:

Koja mašina je potrebna da ne bi seckalo, kočilo, trzalo...? Obično su takvi programi ultra zahtevni, iskustva od pre desetak godina su mi vrlo bolna. Pretpostavljam da su u međuvremenu rešili problem zahtevnosti, pa ne bi bilo loše da navedeš mašinu na kojoj si radio. Procesor, grafička, memorija, OS?

Bobi, meni ovaj programcic uopšte ne secka, a ne verujem da ti je potreban nešto poseban jak kompjuter. 

Ovo sam radio na mom laptopu "Del Inspirion N5010" 

http://www.laptoptestovi.com/Testovi/Dell/DELL-INSPIRON-N5010/Page-2.html

(verzija sa dual-core procesorom na 2 GHz, RAM 4GB DDR-3, OS u kom je rađeno: Windows 7, Intelova grafika indeks windowsa 7 - 4,5).

Znači, nista specijalno. Neka, po meni, srednja klasa laptopa. Uostalom, u krajnjem - probaj, pa ćeš da vidiš. Program je mali, besplatan, a može da koristi. Smile

Verovatno ću kasnije kako bude zatrebalo, i kako budem imao vremena, da se još poigram sa programom, pa ću da napravim jos neki "brzi" tutorijal.

Veliki pozdrav. Snajp

Ažurirao snajp - 10.Ožujak/Mar.2012 u 13:00
I am Connor MacLeod of the Clan MacLeod. I was born in 1518 in the village of Glenfinnan on the shores of Loch Shiel. And I am immortal.
Na vrh
iromafia111 View Drop Down
Administrator
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Ožujak/Mar.2012 u 14:06
Originalno postovano od strane snajp snajp piše:

Pa, ako neko hoće da se prikljuci (zanimljivo je, a i korisno) Wink

Uskoro ćemo objaviti uputstvo za upload titlova sa pravilima i izuzecima pa možete prema njemu napraviti video upute.
Na vrh
snajp View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj snajp Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Ožujak/Mar.2012 u 15:13
Originalno postovano od strane iromafia111 iromafia111 piše:

Uskoro ćemo objaviti uputstvo za upload titlova sa pravilima i izuzecima pa možete prema njemu napraviti video upute.

Mislim da to neće biti problem. Ja sam još malo testirao program, pa sam snimio još jedan video klip, ali ovog puta u flv. formatu sa zvukom (tj. pričom) - da vidim kako će to da izgleda.

Upload titla na titlovi.com sa imdb brojem

Uvek se bolje vidi kad se odgleda direktno na yotube:

http://youtu.be/RC1NEG3l20Y

p.s. ako ništa drugo, možete da čujete moj umorni glas (znači nije u pitanju audio, već narator)Tongue LOL

Veliki pozdrav. Snajp

Na vrh
bobiska View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bobiska Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Ožujak/Mar.2012 u 15:38
Odlično. Samo treba da poradiš na upgrade-u mikrofonaThumbs Up
Na vrh
snajp View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj snajp Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Ožujak/Mar.2012 u 15:48

Imam profesionalne slušalice sa odličnim mikrofonom i samo je trebalo da ih priključim (što normalno nisam uradio). LOL

Ovo je "beta" testing faza LOL

Veliki pozdrav. Snajp

Na vrh
snajp View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj snajp Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Ožujak/Mar.2012 u 18:09

Testirao sam još malo program (najbolje rezultate zvuka stvarno daje sa slušalicama - bez šuma), ali najbolju sliku (sa nekom optimalnom veličinom fajla za upload) izgleda daje u avi formatu sa XVid codecima.

Ovaj flv fajl mi je zvučno solidno ispao, ali mi je slika malo lošija jer je u flv. formatu (mada se stvarno i po mom glasu prepoznaje da mi zadnjih dana nije baš sve "zdravstveno" najbolje zbog čega i pravim malu pauzu od prevođenja pa se igram sa ovim programom)  Smile

Upload slika na imageshack i na forum

http://youtu.be/W_Ao6xeDQ8o

Veliki pozdrav. Snajp

Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,352 sekundi.