| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
The Great Northfield Minnesota Raid (1972) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: The Great Northfield Minnesota Raid (1972)Objavljeno: 13.Studeni/Nov.2011 u 04:02 |
|
The Great Northfield Minnesota Raid (1972)
* Veliki prepad u Northfielu * http://www.imdb.com/title/tt0068661/
Režija: Philip Kaufman
Cole Younger (Cliff Robertson) i Jesse James (Robert Duvall) bezobzirni su lopovi,
|
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
srkis
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Pridružen: 15.Studeni/Nov.2005 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 1642 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Studeni/Nov.2011 u 11:58 |
|
Filmčina! Još bih napomenuo da se kod nas (SFRJ) prikazivao pod nazivom "Banda Kola Jangera i Džesija Džejmsa".
|
|
|
Моја господо, бољи и виши пођоше бољијема и вишијема, а ја једва вас допадох!
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77212 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 29.Lipanj/Jun.2022 u 13:12 |
![]() Iako svakako spada u revizionističke versterne, ovaj film duboko zalazi i u satiru, ponegde i u fizičku komediju, u zapravo još jednoj priči o James-Younger bandi. U vreme posle građanskog rata, američka železnica u svom razvoju i u ime izgradnje, sa teritorije Misurija progoni sirotinju sa njihovih skromnih poseda. Cole Younger i Jesse James sa svojom gerilskom bandom prekaljenih južnjačkih boraca i razbojnika, napadaju i pljačkaju radnike železnice, čime postaju svojevrsni heroji u narodu. U to ime, posle 15 godina odmetništva obećana im je amnestija za sva razbojništva...no Železnica ispred sebe ima Alana Pinkertona, koji potkupljuje zvaničnike Misurija i oduzima bandi pravo na amnestiju. Cole Younger ( Cliff Robertson) planira da opljačka još jednu veliku banku, u naslovnom Northfieldu, kako bi otkupio nazad amnestiju za svoju bandu dok je Jesse James (Robert Duval) ovde predstavljen kao sumanuti, sirovi verski fanatik, žedan severnjačke krvi i samog razbojništva. Naravno, sve pođe po zlu...najkraće.Blesav je film, prilično, meni je to i smetalo u najvećoj meri, ok mi je satira, čak je i poželjna, no svo to karikiranje i farsa ipak štete filmu, ovo ipak nije parodija te je, po meni, bila nepotrebna ovolika doza cirkusa. Sa druge strane, dopao mi se taj lupeški izgled čitavog divljeg zapada i njegovih mitova...Pinkerton, tip sklon korupciji i koji nigde ne stiže na vreme, Jesse James kao notorna seljačina, Cole Younger sa užasnim izborima i dobrotom koja mu samo šteti, potera Northfielda koja i kada ne pronađe bandu, poveša sve na koje naleti u kupleraju te započne sveopštu pucnjavu sa poterom iz drugog grada, pohlepni bankari, tupa aristokratija, naivno stanovništvo...gomila manje-više idiota u doba lažnih mitova (poznato? eh, kako se vremenom malo toga menja, di god da ste ).Eto, samo da je za nijansu smanjen gas sa karikiranjem, mogla se zadržati osnovna satirična ideja a napraviti istovremeno itekako ozbiljan vestern. U mnogim revizionističkim vesternima divlji zapad je sveden na pravu meru, sa realističnim, sivim, niskomoralnim likovima koji su se nekako našli u legendi…i sve to bez preteranog karikiranja. Ukoliko to počne da liči na parodiju, meni to onda nije prava stvar. Svejedno zabavan film, ostaje itekako iznad proseka, mane tek meni i tek ponešto kvare utisak, vrlo dobar je ovo film inače, nezaobilazan. |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |