| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Iggi aka Moss (2010) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
mahoni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Administrator
štap i šargarepa Pridružen: 07.Prosinac/Dec.2006 Lokacija: odmah iza ćoška Status: Offline Points: 6275 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Iggi aka Moss (2010)Objavljeno: 18.Listopad/Oct.2011 u 20:11 |
|
Iggi aka Moss (2010) Režija: Woo-Suk Kang Scenario: Ji Woo Chung Žanr: Kriminalni, Drama, Misterija, Triler Država: Južna Koreja Jezik: Korejski Trajanje: 163 min Jae-yeong Jeong Misteriozna osoba poziva mladića i obaveštava ga da mu je otac preminuo. I pored toga što mu je otac bio otuđen radoznalost tera mladića da ode i da se suoči sa smrću čoveka koji mu je bio otac samo na papiru. Odlazi u malo zabačeno selo i shvata da tu postoji nešto više. Što je više istraživao život i smrt svoga oca sve je više ličilo na zaveru celog sela. Zašto se seljaci ponašaju tako čudno? zašto ga uvek pitaju kada se vraća u Seul? Mladić se suočava sa starešinom sela i tajna polako počinje da se rasvetljava. Prevod najavila Rea |
|
|
Bolje živeti jedan dan kao lav, nego ceo život kao miš
|
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 10.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Points: 1845 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Veljaca/Feb.2015 u 21:34 |
|
Cudi me da niko nije sep i preveo ovaj film. Zanimljiva fabula. Gluma odlicna. Film je gledalo tri miliona u Koreji.
|
|
![]() |
|
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Ožujak/Mar.2015 u 01:26 |
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Wida
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Uploader
Pridružen: 06.Prosinac/Dec.2008 Lokacija: River Styx Status: Offline Points: 459 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Travanj/Apr.2018 u 16:20 |
|
Odličan Južno-Korejski triler.8/10
Topla preporuka svima.
|
|
![]() |
|
bgvracar
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Lipanj/Jun.2021 u 19:23 |
|
Dobar film samo malo nejasan. Jedan od onih korejskih poput Wailling, gde je priča prilično nedefinisana, gde vidite da se nešto mulja u pozadini, ali nikako da se dođe do raspleta. Usput, ovo čudo od filma traje skoro 3 sata da bi na kraju mnoge stvari i dalje ostale nejasne a posebno mi je enigmatična zadnja scena. Likovi zapetljani do zla boga - javni tužilac, službenik tužilaštva, njegov otac - vođa neobične crkve (neki bi rekli, sekte), bivši korumpirani policajac koji za prljave poslove angažuje nekoliko (navodno reformisanih) kriminalaca, njegova sumnjiva supruga... i tako dalje. ![]() Iako ovom ostvarenju ne sporim kinematografsku vrednost u smislu režije, kadrova, glume... ipak bih ga preporučio isključivo hardcore fanovima korejske kinematografije.
![]() Ažurirao bgvracar - 19.Lipanj/Jun.2021 u 13:03 |
|
![]() |
|
silent_passenger
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
George R. R. Martin Pridružen: 28.Sijecanj/Jan.2010 Lokacija: Tu i tamo Status: Offline Points: 8845 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Lipanj/Jun.2021 u 20:50 |
|
Jako volim The Wailing i ako je ovaj film sličan, znači da ga moram pogledati.
|
|
|
...Cheeks are hollow, skin is withering. Crone time comes, this life comes to an end. Life, life, death, life. The words of a crone. Cheeks are hollow, skin is withered...
|
|
![]() |
|
bgvracar
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Lipanj/Jun.2021 u 22:18 |
Više me podseća na The Wailling u smislu turobne atmosfere koja postoji u oba filma, nego po pitanju radnje. Takođe u oba filma provejavaju određene misterije koje su poprilično nejasne. The Wailling je kombinacija horora i misteri-trilera dok je Moss više nekakva drama-triler.
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Lipanj/Jun.2022 u 13:10 |
|
Prethodni post me podseti na ovaj zanimljiv film, koji mi je dobar sa kinematografske strane, a i salje neke dobre poruke. I njega pamtim dosta dobro. Opis ok , samo sto pre toga ima uvod od nekih bar petnaestak minuta. Žanr jeste od svega gore nabrojanog, nesrazmerno ali prožeti su svi. Dotakli su dosta stvari, specificnog ucenja, morala, etike, jednog sindroma, itd. Bgv je verovatno mislio na zapetljanost vezano za način ponašanja i karaktere navedenih likova. U suštini većina stvari mi je jasna, neka čista sociološka i pshiloška pitanja mi nisu, u smislu zašto, ali to zavisi od više faktora i vremenski je promenljivo, zato mislim da do kraja autori nisu hteli da idu, ali često i inspektori na takva pitanja u realnosti dobijaju neke neuobičajene i zapanjujuće odgovore, i zbunjuje ih ponašanje, ponekad i motivi, isto o njima razmišljaju naravno ne dugo, ali ipak da, a i dobro im dođe kao iskustvo. Neke naivnosti su ubačene, i sećam se da sam razmišljao kako bi poentirali a da ne bude tako, kod nekih mislim da su baš potrefli, a kod nekih bez potrebe hiperbolisali, ali svidja mi se konzistentnost u tome, i u sadašnjosti i kroz retrospekcije. Ima par stvari koje su ubačene ali ne znamo pozadinu, tj. znamo samo iz priče. Bez gubljenja na opštosti mogli su da skrate film bar za jedno pola sata. Secam se da sam na neke scene morao da se vraćam da bih mogao da povežem, tj. više na sadržinu dijaloga. Sve u svemu, meni se svideo film. Ažurirao AlexDeLarge - 14.Lipanj/Jun.2022 u 18:55 |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |