| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Mou gaan dou aka Infernal Affairs (2002) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
CSInvestigator
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Translator
Lady Justice Pridružen: 01.Sijecanj/Jan.2010 Lokacija: Mesto zločina Status: Offline Points: 11287 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Mou gaan dou aka Infernal Affairs (2002)Objavljeno: 20.Kolovoz/Aug.2011 u 12:24 |
Mou gaan douakaInfernal Affairs (2002)Žanr: Krimi, Misterija, Triler Režija: Wai-keung Lau, Alan Mak Jezik: Kantonski, Engleski, Tajlandski Uloge: Andy Lau, Tony Leung Chiu Wai, Anthony Wong Chau-Sang, Eric Tsang, Kelly Chen Trajanje: 101 min Uz krilaticu 'made in Hong Kong' sve će reći rečenica sa Rotten Tomatoesa – 'pogledajte ga prije nego ga Ameri remakeaju!'. Ukoliko su akcijaneri vaš cup of tea, srcu će vam biti topla činjenica da ovaj naslov možete pogledati bez svakoga straha. Ako je kritičarima za vjerovati, ne bi se trebali razočarati. Priča je smještena u nikad završene zavrzlame između bandi i policije. Racionala je ovakva: policija ima undercover policajca Laua u famoznoj i opasnoj bandi. Banda ima svog čovjeka, Chana, u policiji. I jedni i drugi su svjesni postojanja krtice, samo nikako ne mogu otkriti identitet iste. Iako Lau i Chan uspješno prenose informacije svojim šefovima, s vremenom osjećaju sve veći pritisak dvostrukog života te postaju rastrgani između obveza i sve većeg prijateljstva koje ih veže s donedavnim protivnicima. Kada stvari uzmu maha, njihova će jedina motivacija biti ostati živi… Od jačih strana filma kritičari ističu maštovito insceniranu akciju koja se vrlo polako razvija, shodno tome izazivajući sve veću napetost i pažnju gledatelja. Oružje u biti nisu puške već mobiteli koji se stalno prisluškuju i provjeravaju, a glavni je motiv filma linija između dobra i zla koju svaki od glavnih likova mora po nekoliko puta prijeći. Zanimljiv je podatak da je naslov filma izravna aluzija na budističke izreke, a da bi sve ostalo simbolično, naslovna izjava i otvara i zatvara film, a ukoliko vam je do još informacija – Martin Scorsese se pozabavo američkim remakeom u kojem glavne uloge tumači trojac Di Caprio/Damon&Wahlberg. Izvor: http://www.filmski.net IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0338564/ TITLOVI |
|
Your soul could never grow old, it's evergreen
|
|
![]() |
|
CSInvestigator
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Lady Justice Pridružen: 01.Sijecanj/Jan.2010 Lokacija: Mesto zločina Status: Offline Points: 11287 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 20.Kolovoz/Aug.2011 u 23:17 |
|
Hmmm... Nema darija da se javi... Da ga nije neko kidnapovao?
|
|
Your soul could never grow old, it's evergreen
|
|
![]() |
|
darije
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Infernal Affairs Pridružen: 16.Veljaca/Feb.2005 Status: Offline Points: 38972 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Kolovoz/Aug.2011 u 10:52 |
|
Tu sam, tu sam...
Iskopah svoje postove kad sam pisao o trilogiji u "Dnevniku": Mou gaan dou (2002) 8.5/10 Naravno, svi sigurno znate da je oskarom nagrađeni film "The Departed", snimljen po ovom filmu... Šta ćemo sa njim onda? Dva oskara??? Šalim se, malo, ali zaista mi je ova originalna verzija bolja, globalno gledano, mada i američka ima mnogo pozitivnih elemenata... Plus u "The Departedu" jesu epizodisti, ovde ne mislim na glumu nego na likove: recimo, Mark Wahlberg je imao extra ulogu, takođe sam lik mafijaškog bosa je mnogo bolje "upoznat" u američkoj verziji, i Jack Nicholson ga je maestralno odglumio... Naravno, pošto je "The Departed" morao da bude komerzijalizovan i snimljen za široke narodne mase, morao je da ima i odgovarajući kraj... Kraj, koji je u "Mou gaan dou" drugačiji, mi je vrh samog filma... Nije urađen,"sažvakan" i "nacrtan" za prosečnog američkog gledaoca, već ima strašnu poentu... Kako u prevodu stoji, film se završava rečenicom:"Ko je u večnom paklu, nikad ne umire. Dugovečnost je onda velika muka.". Da baš tako... Nekad je živeti, mnogo gore nego umreti... Zamerka ide na početak filma i samo upoznavanje sa likovima. Tu bih se ja duže zadržao na njihovoj infiltraciji u mafiju, odnosno u policiju... Kako se film približava kraju, tako je sve bolji i bolji... Mou gaan dou 2 (2003) 8.5/10 Uh, ovo mi je baš trebalo.... Juče napisah da mi u prvom delu, prvog dela (kako ovo zvuči smešno) fali malo upoznavanja sa likovima... E to je ovde, u drugom delu, detaljno obrađeno!!! E sad, ne bih rekao DRUGOM, već NULTOM delu, jer ko nije gledao ove filmove, neka obavezno pogleda prvo DRUGI, pa tek onda PRVI deo. Tako će imati kompletan prikaz vredan jedne dobre 10!!!! Kažem, ovde se baš sve do tančina objašnjava, pokazuje, prikazuje... (uz par manjih grešaka, ali uz sve ostalo, one ostaju nezapažene)... Film bih za razliku od prvog dela okarakterisao kao drama/krimi sa malo akcije... P.S. Ne mogu da izdržim da pogledam III deo.... Mou gaan dou III: Jung gik mou gaan (2003) 8/10 I šta reći na kraju, osim : briljantno!!!!! Zaista, odavno nisam pogledao bolji film/trilogiju... Svaki deo na svom mestu, sve u svoje vreme.... Treći deo donosi odgovor na pitanje: "Šta je bilo posle?"... Sa, opet, odličnim zapletom, mnogo flashback-ova, malo psihološkog pogleda na um glavnog junaka, na njegov pokušaj bekstva od samog sebe.... Jednom rečju - odlično!!! Svakako preporuka svima ali uz napomenu : prvo drugi deo, pa prvi, pa treći.... I naravno: Mou gaan dou - trilogy 10/10 |
|
|
|
![]() |
|
Black Raven
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 13.Studeni/Nov.2017 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 1622 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Svibanj/May.2018 u 20:49 |
|
Darije je sve lepo napisao i objasnio u predhodnom komentaru . Fenomenalna 3 filma, pravo filmsko uživanje. Obavezno pogledati sva 3 filma. Ocena 10/10 i za ovaj film i za celu trilogiju.
|
|
![]() |
|
Gewehr98
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Pridružen: 01.Prosinac/Dec.2017 Status: Offline Points: 1219 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Ožujak/Mar.2022 u 23:18 |
|
Zna neko za koju verziju odgovaraju titlovi sa sajta?
|
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.Ožujak/Mar.2022 u 01:35 |
|
Koji titlovi, ima ih valjda 500 raznih tamo... ![]() Aj vako, sad sam pogledao kod sebe, titlove za brrip.xvid.AC3-vision sam stavio davno na BluRay.720p.x264.AC3-CMCT i odgovaraju. Red je i način da ovo obnovim sa 1080p jelda, a znamo čiji 1080p su naj. Provjerit ću koji mu titlovi odgovaraju i napisati. Ako nijedni, ide resync.
|
|
![]() |
|
Gewehr98
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.Ožujak/Mar.2022 u 16:46 |
Hvala ti, pošto bih rado odgledao u 1080p, jer baš me zanima kakav je original, s obzirom da The Departed odličan film (doduše, u odnosu na ostale Skorsezeove filmove, slabiji). Verujem da su Korejci to dosta bolje odradili.
Ažurirao Gewehr98 - 04.Ožujak/Mar.2022 u 22:46 |
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77212 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.Ožujak/Mar.2022 u 16:51 |
|
Kinezi, iz Hong Konga.
|
|
![]() |
|
Gewehr98
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.Ožujak/Mar.2022 u 17:30 |
Ispala i to žestoka. Dobro, dok ne počnem ozbiljnije da gledam ozbiljnije azijsku produkciju, svi su mi isti ![]() ![]() ![]() Ažurirao Gewehr98 - 04.Ožujak/Mar.2022 u 22:46 |
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77212 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.Ožujak/Mar.2022 u 17:37 |
|
Nah, to su sve sitnice, kako beše kažu verske knjige? "Svi su ljudi božija deca"?
Države i narodi se rađaju i nestaju, sve je to prolazno. Bitno je da ti se svidi film
![]() |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |