| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Kanojo ga kieta hamabe aka About Elly (2009) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Kanojo ga kieta hamabe aka About Elly (2009)Objavljeno: 05.Kolovoz/Aug.2011 u 02:51 |
|
Kanojo ga kieta hamabe (2009)
* About Elly * http://www.imdb.com/title/tt1360860/
Režija: Asghar Farhadi
Film 'About Elly' je priča o tri iranske obitelji, svježe rastavljenom muškaracu
|
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
VBojana
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Skvoglavica Pridružen: 01.Rujan/Sep.2009 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 7891 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Kolovoz/Aug.2011 u 09:45 |
|
Odličan film. Mada, drug s kojim sam ga gledala nije delio to mišljenje, jer je očekivao neko spektakularno razrešenje. Posebno su mi se svidela rešenja za napete momente, koji deluju potpuno realistično.
|
|
![]() |
|
marina-budimir
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Pridružen: 30.Kolovoz/Aug.2017 Lokacija: Zagreb Status: Offline Points: 40 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Prosinac/Dec.2018 u 19:13 |
|
Kao i svi ostali Farhadijevi filmovi i ovaj je odličan. Preporuka za gledanje ne samo ovog već i svih ostalih njegovih filmova.
|
|
|
marina
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Ožujak/Mar.2022 u 23:17 |
|
Ovako film koji me je zbunio a po pitanju utisaka, jer su svi nahvalili film i da je u najmanju ruku odličan,fantastičan. Ok izgradjeni karakteri verovatno neke srednje klase u Iranu, realno ponašanje i dijalozi, kako neko sakrivanje, pak nepoznavanje, može često da izazove... pitanje časti, ne bih dalje išao. Možda sam subjektivan pošto sam gledao sve Farhadi-eve filmove, a i drame drugih iranskih scenarista/režisera, mada dati nije baš klasična drama ima elemente gore navedenih žanrova. Ima mnogo kompleksnijih prica i boljih filmova, po mom mišljenju čak i od samog Farhadi-a dva npr,, tako da ništa ne bih propustio i da sam ga preskočio, ali nisam, korektan mi je i to je sve, nije mi fantastičan, ili da ga hvalim i preporučujem, tj. morao bih da biram kome bih preporučio, npr slično i za novi Heroj. Ima dosta filmova baš na ovu temu kada se skupi rodbina, ili prijatelji na večeri, pa je prisustvo neke osobe ili pak neko nezadovoljstvo prisutnih okidač da se iznesu... mada ovo se ipak odigrava u Iranu , drugačije društvo, kultura, itd. Mada i sam nestanak je nešto što uvek kopka, dotiče i ima u jednom književnom delu jako dobro obrađeno kako utiče... a bila je i doktrina u ... Baš bih voleo da vidim još neki komentra, mada teško da će biti, možda sam nešto propustio. Dodao bih i fino prikazani temperamenti protagonista.Priča o Eli,O Eli ipak je i naslov filma, a u stvari je priča više o drugima, a kasnije njen nestanak i uvođenje verenika u priču kao možda tehnika da se stvori napetost koja će razviti i razraditi prethodno napisano , ali eto šta se sa njom desilo moglo je da ostane nepoznanica, ništa ne bi promenilo, osim što je razrešena misterija šta se u konačnom sa njom desilo. a to vas ipak kao narativni trik vuče da gledate, da postoji nešto dublje u odnosima, dublje razotkrivanje, možda je to nekome draž, jer na mnogo načina je mogao da se rasplamsa i bez Elinog nestanka, ali to je bilo u mnogim filmovima kada se skupe prijatelji na večeri, pa krene priča, pa se pojavi neka osoba npr. devojka od prijatelja, ili pak bivša ljubev, devojka. dečko,itd.... Zato sam očekivao malo retrospekcije ( možda neka priča od ranije sa Sepideh, ili verenikom, ili pošto ih nema neki dijalog), više u stilu da se pokaže njena zabrinutost, možda više smenjivanje facijalnih ekspresija, način ponašanja i na kraju njeno ne pričanje istine, eto to je ostavljeno da moye da se protumaci. Malo mi je zasmetala nemarnost oko dece, mada dešava se, ali ipak nemirno Kaspijsko zatvoreno more, troje dece sa različitim afinitetima prema zabavi, a nisu od jednog para, a roditelji se opušteno ponašaju, Dobra mi je tehnika oko Eline priče, samo malo da su dodali, i bilo bi mi još bolje.
Ažurirao AlexDeLarge - 28.Ožujak/Mar.2022 u 21:31 |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |