Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Kanojo ga kieta hamabe aka About Elly (2009)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Kanojo ga kieta hamabe aka About Elly (2009)

Darbareye Elly

Darbareye Elly (2009)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

O Elly (Darbareye Elly)

Godina:

2009

Žanr:

drama, misterij, triler

Trajanje:

119 min

Režija:

Asghar Farhadi

Scenarij:

Azad Jafarian
, Asghar Farhadi

Glavne uloge:

Golshifteh Farahani
  >  Sepideh
Merila Zare'i
  >  Shohreh
Taraneh Alidoosti
  >  Elly
Shahab Hosseini
  >  Ahmad
Payman Maadi
  >  Peyman
Saber Abar
  >  Alireza (as Saber Abbar)
Mani Haghighi
  >  Amir
Ahmad Mehranfar
  >  Manoochehr
Ra'na Azadivar
  >  Naazi

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Kneginja View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kneginja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Kanojo ga kieta hamabe aka About Elly (2009)
    Objavljeno: 05.Kolovoz/Aug.2011 u 02:51

Kanojo ga kieta hamabe  

(2009) 

* About Elly *
                                             * Darbareye Elly *

http://www.imdb.com/title/tt1360860/

Režija: Asghar Farhadi
Scenarij: Asghar Farhadi,
prema priči Azada Jafariana
Žanr: Drama, Misterij
Država: Iran
Jezik: Perzijski, Njemački
Trajanje: 119 min

Golshifteh Farahani ... Sepideh
Shahab Hosseini
... Ahmad
Taraneh Alidoosti
... Elly
Merila Zare'i
... Shohreh
Mani Haghighi
... Amir
Peyman Moaadi
... Peyman
Ra'na Azadivar
... Naazi
Ahmad Mehranfar
... Manoochehr
Saber Abbar
... Alireza

Film 'About Elly' je priča o tri iranske obitelji, svježe rastavljenom muškaracu
na odmoru iz Njemačke i Elli, mladoj odgojiteljici, inače novinarki, koji putuju
na sjever Irana gdje odsjednu u napuštenoj kući uz more.
Kad se dogodi nesreća, pad jednog djeteta u vodu, kojeg spasu, Elli nestane.
Obitelji se zabrine za nju, pitajući se da li se je Elli utopila prilikom spašavanja
djeteta ili je otišla bez pozdrava.

NAGRADE:
2009: Berlin International Film Festival;
Asghar Farhadi, dobitnik nagrade Srebrnog berlinskog medvjeda
2009: Asia Pacific Screen Awards;
Asghar Farhadi, dobitnik nagrade za najbolji scenarij i dobitnik nagrade velike žirije
2009: Brisbane International Film Festival;
Asghar Farhadi, dobitnik nagrade Netpac Award
2009: Fajr Film Festival;
Asghar Farhadi, dobitnik nagrade za najbolju režiju i pobjednik publike
Hassan Zahedi, dobitnik nagrade za najbolji zvuk
2009: Kerala International Film Festival;
Asghar Farhadi, dobitnik nagrade za najbolju režiju i produkciju
Mahmoud Razavi, dobitnik nagrade za najbolju produkciju

prevod uradio jovandekab

TITL

Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
Na vrh
VBojana View Drop Down
Translator
Translator
Skvoglavica

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj VBojana Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Kolovoz/Aug.2011 u 09:45
Odličan film. Mada, drug s kojim sam ga gledala nije delio to mišljenje, jer je očekivao neko spektakularno razrešenje. Posebno su mi se svidela rešenja za napete momente, koji deluju potpuno realistično.
Na vrh
marina-budimir View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj marina-budimir Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Prosinac/Dec.2018 u 19:13
Kao i svi ostali Farhadijevi filmovi i ovaj je odličan. Preporuka za gledanje ne samo ovog već i svih ostalih njegovih filmova. 
marina
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Ožujak/Mar.2022 u 23:17
Ovako film koji me je zbunio a po pitanju utisaka, jer su svi nahvalili film i da je u najmanju ruku odličan,fantastičan. Ok izgradjeni karakteri verovatno neke srednje klase u Iranu, realno ponašanje i dijalozi, kako neko sakrivanje, pak nepoznavanje, može često da izazove... pitanje časti, ne bih dalje išao. Možda sam subjektivan pošto sam gledao sve Farhadi-eve filmove, a i drame drugih iranskih scenarista/režisera, mada dati nije baš klasična drama ima elemente gore navedenih žanrova.   Ima mnogo kompleksnijih prica i boljih filmova, po mom mišljenju čak i od samog  Farhadi-a dva npr,, tako da ništa ne bih propustio i da sam ga preskočio, ali nisam, korektan mi je i to je sve, nije mi fantastičan, ili da ga hvalim i preporučujem, tj. morao bih da biram kome bih preporučio, npr slično i za novi Heroj. Ima dosta filmova baš na ovu temu kada se skupi rodbina, ili prijatelji na večeri, pa je prisustvo neke osobe ili pak neko nezadovoljstvo prisutnih okidač da se iznesu... mada  ovo se ipak odigrava u Iranu , drugačije društvo, kultura, itd. Mada i sam nestanak je nešto što uvek kopka, dotiče i ima u jednom književnom delu jako dobro obrađeno kako utiče... a bila je i doktrina u ...   Baš bih voleo da vidim još neki komentra, mada teško da će biti, možda sam nešto propustio. Dodao bih i fino prikazani temperamenti protagonista.Priča o Eli,O Eli ipak je i naslov filma, a u stvari je priča više o drugima, a kasnije njen nestanak i uvođenje verenika u priču kao možda tehnika da se stvori napetost koja će razviti i razraditi prethodno napisano , ali eto šta se sa njom desilo moglo je da ostane nepoznanica, ništa ne bi promenilo, osim što je razrešena misterija šta se u konačnom sa njom desilo. a to vas ipak kao narativni trik vuče da gledate, da postoji nešto dublje u odnosima, dublje razotkrivanje, možda je to nekome draž, jer na mnogo načina je mogao da se rasplamsa i bez Elinog nestanka, ali to je bilo u mnogim filmovima kada se skupe prijatelji na večeri, pa krene priča, pa se pojavi neka osoba npr. devojka od prijatelja, ili pak bivša ljubev, devojka. dečko,itd.... Zato sam očekivao malo retrospekcije ( možda neka priča od ranije sa Sepideh, ili verenikom, ili pošto ih nema neki dijalog), više u stilu da se pokaže njena zabrinutost, možda više smenjivanje facijalnih ekspresija, način ponašanja i na kraju njeno ne pričanje istine, eto to je ostavljeno da moye da se protumaci. Malo mi je zasmetala nemarnost oko dece, mada dešava se, ali ipak nemirno Kaspijsko zatvoreno more, troje dece sa različitim afinitetima prema zabavi, a nisu od jednog para, a roditelji se opušteno ponašaju, Dobra mi je tehnika oko Eline priče, samo malo da su dodali, i bilo bi mi još bolje.    

Ažurirao AlexDeLarge - 28.Ožujak/Mar.2022 u 21:31
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,255 sekundi.