| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
OČITAO' POLICIJI LEKCIJU |
Odgovori
|
Stranica <123 |
| Korisnik | |
Bardem
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Banned user
Pridružen: 14.Ožujak/Mar.2010 Lokacija: Srbija,Novi Sad Status: Offline Points: 603 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Lipanj/Jun.2011 u 13:14 |
Evo ovako: Treba razlikovati policiju kao instituciju i policajce kao posebne individue. Ja sam u životu imao svakojakih dogodovština s policijom, što smešnih,prijatnih,neprijatnih,incidentnih,zanimljivih...Takođe imam i prijatelje i poznanike kao i rođaka policajca. Sreo sam i pametnih i manje pametnih policajaca, časnih i manje časnih... Opšti pogled na policiju kao instituciju neposredno zavisi od opšteg stanja u društvu jer je policija udarna pesnica vladajuće elite i kroz tu prizmu se najčešće i gleda na policiju. Ukoliko je stanje u zemlji jadno, nakaradno i nepravično policija je prva koja trpi udar generalizacije i tu se ništa ne može promeniti jer nemamo svi istu sposobnost apstrakcije, rezona itd, tako da se ne može od svih ljudi očekivati da racionalno sagledavaju policajce i da ih izdvajaju iz mase. Takođe i sama policija je sklona generalizaciji. Npr. Kada krenu neredi u većini slučajeva policija reaguje bez ikakve selekcije u batinanju, te najviše najebu oni koji nemaju veze s neredima. Tako da je sve to jedna bolna tačka svakog društva pogotovo kada se država otuđi od sopstvenog naroda. |
|
![]() |
|
mijko
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Junior translator
Pridružen: 08.Svibanj/May.2011 Lokacija: Vojvodina Status: Offline Points: 181 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Lipanj/Jun.2011 u 14:54 |
Naravno da nije, vicevi su vicevi, čak sam dobar da nekolicinom pandura koji su ekstra ljudi. U ostalom oni panduri koji imaju mozga se čak i smeju istim tim vicevima jer znaju da je to sprdnja. A kerova imaš u svakoj profesiji, i treba odavati ako ništa drugo poštovanje toj uniformi bez obzira da li cenim tog čoveka ili ne. Jer ta uniforma predstavlja državu, kava je takva je, naša je (valjda).
![]() Ažurirao mijko - 15.Lipanj/Jun.2011 u 14:58 |
|
![]() |
|
![]() |
|
Odgovori
|
Stranica <123 |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |