| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Kongekabale AKA King's Game (2004) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Kongekabale AKA King's Game (2004)Objavljeno: 13.Travanj/Apr.2011 u 01:34 |
|
Kongekabale (2004)
- King's Game -
http://www.imdb.com/title/tt0378215/
Režija: Nikolaj Arcel
Kao i svaki perspektivni novinar, Ulrik Torp se oduševi
izvor:inter.okr.
|
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Svibanj/May.2011 u 21:22 |
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Prosinac/Dec.2024 u 17:48 |
|
Ovo mi je na disku čamilo stoljećima, pa kako je nedavno izašao nastavak, red je bio da konačno pogledam.
I moram priznati, baš mi je dobar. Posebno iz perspektive nadolazećih izbora za predsjednika hr za desetak dana. Pa će, osim kako već piše u opisu borbe političara za fotelju, u priči ulogu igrati i novinari koje se može ili ne može zastrašiti, kupiti, pritisnuti ili izmanipulirati. Priča prati novinara koji je pomalo naivan, ali nepopustljiv i definitivno ne glup, te će unatoč tuđim smicalicama i vlastitim greškama na kraju izvući pravu istinu. Ono što film izdvaja iz mejnstrimaških je to da novinar nije nekakav superheroj i da je imao sreću (ili dovoljno pameti) da okupi, nazvat ću ih tako, kvalitetne saveznike. Neće tu biti eventualno jedan sajdkik koji sve zna i umije, nego cijela svita raznih osoba koji sa pokojom sitnicom, ali moralno ispravnom, pomažu na svakom sljedećem koraku. U isto vrijeme, "neprijatelji" novinaru sugeriraju da njegova trka za istinom nije nimalo bitna jer pare idu na pare, moć ide na moć, fotelja će svakako pripasti nekoj gnjidi pa nema veze ko to ispadne, jer svi su političari ista gamad. Ali on ne odustaje. Jer budimo realni, kao što u žitu ima kukolja, vrijedi i obrnuto. Format filma je zapravo drama s elementima trilera, nije obrnuto. Pa će se podmetanja i pritisci odvijati razgovorima, nikako ne nasiljem. Tu možda nedostaje nekakav žestoki pritisak na novinarovu obitelj, nema ga. Ne mislim na nekakvu holivudsku otmicu ili asasinaciju, nije ovo takav film, nego na primjer prijetnja otkazom ženi kad novinara već nije vlastiti otkaz naučio pameti. Hoću reći uz minimalne scenarističke izmjene ovo je mogao biti film blizu razine masterpisa, ali jako je dobar i bez obzira na to. Gledati pod obavezno. |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |