| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Pagwidwin Sanai aka Man of Vendetta (2010) |
Odgovori
|
| Korisnik | ||
CSInvestigator
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Translator
Lady Justice Pridružen: 01.Sijecanj/Jan.2010 Lokacija: Mesto zločina Status: Offline Points: 11287 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Pagwidwin Sanai aka Man of Vendetta (2010)Objavljeno: 07.Travanj/Apr.2011 u 13:01 |
|
Pagwidwin Sanai aka Man of Vendetta (2010)Žanr: Krimi, Triler Režija: Min-ho Woo Scenario: Min-ho Woo Jezik: Korejski Uloge: Myeong-min Kim, Ki-joon Uhm, Joo-mi Park Trajanje: 112 min Jednog dana, Hye Lin, petogodišnju kći posvećenog pastora, Joo Young Sooa, kidnapuju. Pastor Joo, koji ima čvrstu veru u Boga u ovom trenutku, moli se svim srcem za njen bezbedan povratak, ali ona se ne vraća. Osam godina kasnije, Joo Young Soo, koji više ne veruje u Boga i vodi sasvim svetovan život, prima poziv. Hye Lin je još uvek živa i kod kidnapera je. Joo Young Soov odlučan pokušaj da spasi svoju kćer počinje... IMDB:nema Prevod uradio Filaret |
||
Your soul could never grow old, it's evergreen
|
||
![]() |
||
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 10.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Points: 1845 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 31.Srpanj/Jul.2015 u 21:54 |
|
|
. Filmje apsolutno remek delo, na temu otmice deteta. Ovo bi svaki roditelj trebao da obavezno pogleda! Vise bi cuvali nasu decu. Cista desetka
|
||
![]() |
||
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Srpanj/Jul.2020 u 17:27 |
|
|
Ama nije desetka. Gornji opis filma je okej ali nedovoljno dobar. Propovjednik kojemu je oteta kćer a otkupnina pošla po zlu pa mala nije vraćena i koji je do tada uvjeravao ljude da je opraštanje svima i za sve pravi put, gubi vjeru ali ne postaje obični građanin. Nego kao svi bivši popovi i časne psuje gore nego iko drugi. E to je taj realistični trenutak koji nedostaje u drugim kinematografijama kad rade film na temu otmice. Uglavnom, nakon 8 godina prima poziv od otmičara koji tvrdi da je mala i dalje živa te opet traži otkupninu... Glumci su fantastični. I bivši svećenik, i žena mu, i mala bez volje za životom, i detektiv kojega sve to više nervira, i ekstremno jezivi zlikovac. Ni sporedni likovi nisu zanemareni. E sad, temu otmice, otkupnine itd to smo već gledali pa je ovo samo varijacija na temu, jako dobro odigrana, natprosječno dobro zapravo, ali samo to nije dovoljno za desetku. Zašto je aleksa dao desetku i zašto vas ja uvjeravam da je ovo: Gledati pod obavezno! Rekoh: negdašnji propovjednik + jezivi (nedodirljivi) negativac + psihička patnja zbog djetetove sudbine. Jel vam svira već u uhu? Kako mislite što? Pa ovo: Upravo ta tema se provlači kroz film. U centar mete pogođena glazbena podloga. Nemoguće mi je iti zamisliti postoji li išta drugo što se moglo uklopiti bolje. A Aleksa je profesor glazbe tako da je sve jasno. Zašto ja, iako kažem obavezno, dodajem da nije desetka? Ni inače ne pišem brojčane ocjene, ali ako je desetka nešto najbolje onda zašto ovaj film to nije... Zbog kamere. Film je sniman ili sa premalo slika u sekundi ili je nešto kod digitalizacije pošlo po zlu. Pa ćete naići ili na istrzani rip ili na rip sa iritantno pretjeranim motion blurom. Je... Žao mi je, ali desetka od mene, njet.
Ažurirao JoxerTM - 02.Srpanj/Jul.2020 u 18:45 |
||
![]() |
||
bgvracar
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.Kolovoz/Aug.2020 u 23:40 |
|
|
Pergolezijevo remek-delo Stabat Mater. Momak je umro u 26 godini života a ostavio ovakvu lepotu čovečanstvu.
![]() |
||
![]() |
||
Vilin
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 24.Studeni/Nov.2017 Lokacija: Srbija, Niš Status: Offline Points: 1084 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Kolovoz/Aug.2020 u 14:54 |
|
|
Odličan, napet, neizvestan triler. Prethodnici su sve rekli o filmu.
|
||
![]() |
||
bgvracar
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Lipanj/Jun.2021 u 14:33 |
|
|
Evo, odgledah film i zapitah se kako mi je jedan ovakav biser korejske kinematografije promakao. Neću da zalazim u detalje, Joxer je ukratko izneo kratak sinopsis filma, tek radi se o vrlo uzbudljivom "on the edge of your seat" trileru sa vrlo uverljivim likovima i radnjom. Isti obiluje adrenalinskim scenama jurnjave i očajanja glavnog lika ali i onih vrlo dirljivih otac-ćerka scena. Mala zamerka je da se možda moglo malo više posvetiti pažnje kompleksnoj ličnosti ubice, ovako je motiv za počinjene zločine ostao pomalo bizaran, da ne kažem trivijalan (izbeći ću spojler ovom prilikom). Puna preporuka za ovo ostvarenje.
![]() |
||
![]() |
||
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Lipanj/Jun.2022 u 15:22 |
|
|
Podseti me prethodni post. Ja sam ovo gledao davno na preporuku, tad i dobio snimak, ne secam se oko kamere sto je Joxer napomenuo, verovatno sam se skoncentrisao na samu radnju, a i ostalo je dovoljno sto je rekao, i sto mi se svidja dosta nekih realnih nacina ponasanja . Otmice su inace jako teski slucajevi, i meni je jedino kao i bgv-u smetalo sto nisu razradili dublje dva motiva a u smislu sta su koreni, kao i sta se desavalo sa ...( jesu samo delimicno rekli i jedna retospekcija) ovako su zamaglili ali mozda bi bilo i suvisno i mucno sad kad razmislim , mogli su i da produze trajanje, htedoh da kazem da pojacaju svi karakteri i psihopatologija ( da se pokaze kompleks i sindrom), ne bi smetalo, kazem to su bili koliko se secam sta sam razmisljao dok sam gledao . Sve ostalo mi je odlicno i film koji ostaje u secanju.
Ažurirao AlexDeLarge - 03.Lipanj/Jun.2022 u 16:25 |
||
![]() |
||
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 10.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Points: 1845 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Lipanj/Jun.2022 u 18:35 |
|
|
Setih se ponovo ovog remek-dela. Da je muzika Pergolezija u pitanju to mi je u podpunosti promaklo. Toliko sam bio fasciniran nekim drugim detaljima, atmosferom, pricom, ludackim tempom dogadjanja. Secam se kada sam ovo gledao posto mi je tada cerka imala godinu dana, da nedelju dana nisam mogao da se smirim od adrenalina i da gledam bilo sta drugo. Otmicar je usput, bizaran detalj veliki ljubitelj Hi-fi cije raritetnoi pojacalo trosi struje ko par kuca.. Ako se neko seti nekog korejskog filma slicnog ovome neka samo preporuci. |
||
![]() |
||
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Lipanj/Jun.2022 u 18:45 |
|
|
Evo na temu otmice deteta filma o kome sam prvi pisao ovde pre 10 godina. Voice of a Murderer (2007) - IMDb Fenomenalan film . Nije za Joxera , on ne gleda filmove po istinitoj prici. Ovo su mi dva najbolja filma o otmici deteta uz Prisoners i fenomenalnu seriju Missing gde otac ocajnicki trazi nestalog sina. Na temu nestanka deteta je i vrlo zanimljiva norveska serija Det tredje ouet, prva sezona, druga je izasla samo na zalost na norveskom. Godinama sam je trazio po svetu dok mi norvezani nisu odgovorili da nema titlova za drugu sezonu. Bila je samo na nekom ruskom kanalu sa ruskom nadsihronozacujom.
|
||
![]() |
||
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Lipanj/Jun.2022 u 19:24 |
|
Da i meni, cak mi je mozda Geu nom moksori (2007) nekako bio napetiji jer ne znas... a ovde da., ipak su drugaciji, a komentarisli smo u temi, i meni ne smeta uopste sto je po istinitom dogadjaju.Prisoners (2013) mi je isto dobar, rasplet na kraju za jednog lika isti kao iz jednog filma da ne kazem kog, isto ima veze sa nestankom devojke . Gledao sam dokomunetarce, e da sam zapisivao, bar one `najzanimljivije`. Sad se setih i Flaskepost fra P (2016) po delu Jussi Aldler- Olsen -a. Sigurno si gledao, ja sam citao i knjigu, ali ko nije nek izabere jedno od ta dva. Ažurirao AlexDeLarge - 04.Lipanj/Jun.2022 u 09:23 |
||
![]() |
||
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Lipanj/Jun.2022 u 19:41 |
|
|
Sa kojim filmom ima Prisoners slicnosti u raspletu?
|
||
![]() |
||
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Lipanj/Jun.2022 u 19:47 |
|
To da napiše netko drugi, pa ajde, ali ti?! ![]()
Svi korejski filmovi su slični ovome - jer paze kakvu glazbu ubacuju. Nema repa, hiphopa, nikakve 'ebene recitacije. Nema libreta! Ili je unutra nešto da valja, ili film ne postoji.
|
||
![]() |
||
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Lipanj/Jun.2022 u 20:25 |
|
Lepo sam napisao rasplet na kraju za jednog lika Spoorloos, slican i jedan i drugu su zavrsili, a u pitanju je otmica.
|
||
![]() |
||
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Lipanj/Jun.2022 u 20:34 |
|
|
Znam da Joxer nece gledati, mozda za Aleksu i setih se na prvu npr. Ted K ima odlicnu muzicku podlogu izuzetan, matematicki nadaren i skolovan, manijak
![]() Ažurirao AlexDeLarge - 04.Lipanj/Jun.2022 u 09:22 |
||
![]() |
||
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Lipanj/Jun.2022 u 21:23 |
|
|
Sve što je drama/war/biography/history - zabranjeno je na mom ekranu. Ako se nekad zalomi, to je neki poseban slučaj koji odudara od jednoteistog smeća.
|
||
![]() |
||
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Lipanj/Jun.2022 u 23:33 |
|
|
Znam, sad sam manje aktivan na drugom forumu pa pamtim, nego udari dole kajron za druge clanove
ie da i za iranske filmove , a stavi trileri, time loop, wtf, whodonit,Malayalam, Koreja,itd. kao u radovima KEYWORDS. Malo sale nije na odmet. |
||
![]() |
||
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.Lipanj/Jun.2022 u 10:50 |
|
|
Evo da ti se revansiram na preporukama. Jel si gledao ovo remek delo, meni je bio najbolji film u svetu 2012. Preveden je Poz
|
||
![]() |
||
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.Lipanj/Jun.2022 u 12:02 |
|
|
Hvala ali jesam, meni on nije ostavio neki utisak a naveo sam u temi filma i zasto. Vise mi se svideo npr film sto je KT preveo The Day I Died: Unclosed Case (2020)
|
||
![]() |
||
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.Lipanj/Jun.2022 u 12:41 |
|
|
Ovo nisam gledao. Gledam ovo preko reda.Sinopsis obecava!
|
||
![]() |
||
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |