| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
The Furies (1950) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: The Furies (1950)Objavljeno: 30.Ožujak/Mar.2011 u 02:29 |
|
The Furies (1950)
- Bijes -
http://www.imdb.com/title/tt0042490/
Režija: Anthony Mann
Tvrdoglava kći odluči se osvetiti ocu,
T. C. Jeffords (Walter Huston) je prepredeni i uspiješni rančer
|
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
A2D2
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Lonesome Cowboy Pridružen: 18.Studeni/Nov.2009 Lokacija: Mostar Status: Offline Points: 4209 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Travanj/Apr.2011 u 17:59 |
|
The Furies /1950/
Western epskih razmjera (donekle me podsjetio na nešto kasniji "The Giant" ,jedino što je u "Divu" obuhvaćen duži vremenski period),stilski perfektno snimljen,uloge na razini grčkih tragičnih junaka, vrhunske atmosfere i analize tanke niti između ljubavi i mržnje. Likovi kompleksni sa svim svojim manama i vrlinama,a ja sam sa osjećao kao da čitam neki vrhunski klasični roman dok mi slike naviru u glavi. Što tek reći za glumačku postavu i uloge Waltera Houstona (ovo mu je bio zadnji film,aferim majstore) i Barbare Stanwyck i njihove povezanosti kao oca i kćeri ,uvijek na onoj tankoj ivici između prijezira i bezgranične ljubavi i bolesnog egocentričnog divljenja ,gdje sve pršti od jakih karaktera što praše kao onaj Bik kapitalac što ga je T.C.(Walter Houston) vješto savladao ,jer je netko iz mase rekao kako je on Kralj "The Furies" (doline)... Smatram da je ovaj western nepravedno bačen u drugi plan bogatog opusa Anthony Manna i definitivno predstavlja vrh ,ako ne ,usudio bih se reći i njegov najbolji western. Meni je definitivno među top 10 westerna svih vremena... Ogromna preporuka...
|
|
|
Nitko nije toliko bogat da može bez osmjeha i nitko toliko jadan da ga ne bi zaslužio.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |