| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Heimat 3 - Chronik einer Zeitenwende Aka Heimat 3: A Chronicle of Endings and Beginnings (2004) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Gaca62
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Translator Legend
The Legend of titlovi.com Pridružen: 20.Kolovoz/Aug.2007 Status: Offline Points: 3363 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Heimat 3 - Chronik einer Zeitenwende Aka Heimat 3: A Chronicle of Endings and Beginnings (2004)Objavljeno: 16.Prosinac/Dec.2010 u 18:04 |
|
Posle skoro godinu dana završio sam sâm svoj projekat, nemačku seriju iz tri serijala, odnosno 30 epizoda. Prvi deo serije je snimljen, sad već davne 1984. godine, http://www.imdb.com/title/tt0087400/ i sastoji se od 11 epizoda. U njemu pratimo dešavanja u selu Šabah, u oblasti Hunsrik u Nemačkoj, od 1918. do 1982. godine. Glavni lik je Marija koju pratimo od njene 17. godine pa sve do duboke starosti. Njena porodica, kao uostalom i ceo nemački narod živi u kriznim vremenima posle Prvog Svetskog Rata, preživljava uspon i pad Nacizma i Drugi Svetski Rat, i kreće u ponovnu izgradnju zemlje i neminovni prosperitet sela (koji ovde simbolizira celu Nemačku) posle Drugog Svetskog Rata. Drugi serijal je emitovan 1992. godine, http://www.imdb.com/title/tt0105906/ Serija se sastoji od 13 epizoda od kojih se svaka bavi pdređenim periodom od 1960. do 1970. godine. Periodi obuhvaćeni epizodama variraju od jednog dana do nekoliko godina. Serija prati grupu mladih u Minhenu (većinom studenata muzičke i filmske akademije). Svaka epizoda je fokusirana na drugi lik iz te grupe, mada se sve zaptravo vrti oko glavnog junaka Hermana Simona, mladog kompozitora. Serija nam priča priču na više različitih nivoa o ljubavi, prijateljstvu, nesreći, gubitku, umetnosti, politici, istoriji sa važnim istorijskim događajima u pozadini. Ovo je bio najskuplji i najambiciozniji dramski poduhvat nemačke televizije. Veruje se da je serija delom zasnovana na autobiografskim iskistvima Edgara Rajca. Treći serijal je emitovan 2004. godine, http://www.imdb.com/title/tt0312142/ Ovo nije samo nastavak drugog serijala već i hronika prelomnih godina nemačke istorije (od 1989. do 2000.). Glavni par iz prethodnog serijala, Herman Simon i Klarisa Lihtblau, koje glume isti glumci, ponovo su zajedno, posle skoro 19 godina. Njihovom poslednjom ljubavnom noći, novembra 1970. godine završava se prethodni serijal. Sada, 9-og novembra, 1989. godine, dok pada Berlinski Zid, Herman i Klarisa se, sasvim slučajno ponovo sreću... Na kraju želim samo da se zahvalim svima koji su me popodržavali i koji su verovali da ću kad-tad završiti celu seriju.
|
|
![]() |
|
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Prosinac/Dec.2010 u 18:13 |
|
Hvala Gaco I jos samo da napada duuuuuuuboki snijeg pa da to sve odgledamo Ažurirao Kneginja - 16.Prosinac/Dec.2010 u 18:17 |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Timbo_NP
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Prosinac/Dec.2010 u 18:54 |
|
iskreno prvi put cujem za ovu seriju ali kapa dole za to sto si odradio,svaka cast zaista
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |