Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Filmovi i serije
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Postapokaliptični strip "Crossed" kao film
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Postapokaliptični strip "Crossed" kao film

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Nameless One View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Nameless One Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Postapokaliptični strip "Crossed" kao film
    Objavljeno: 24.Lipanj/Jun.2010 u 22:39
Brutalni postapokaliptični strip "Crossed" kojeg je u 10 brojeva izdala izdavačka kuća "Avatar Press" bi mogao doći na filmska platna po riječima njegovog tvorca, poznatog strip autora, Garth Ennisa. Po njegovim riječima on je producentima dao već drugi nacrt scenarija, a producenti su odlučni zadržati isti svijet Crossed-a u filmu kakav je i u stripu. To bi bila nezavisna produkcija, a kao producenti se spominju imena poput Kevina Spaceya i Michaela De Luce.
Ennis je također poznat i kao autor kultnog stripa Preacher, kojeg je HBO želio pretvoriti u seriju, ali su popustili pod pritiskom Crkve, zatim The Boys, koji je također u planu da se prebaci na veliki ekran.
Za one koji ne znaju radna "Crossed" stripa se odvija u modernom svijetu gdje se nakon neobjašnjive bolesti grupice preživjelih sakrivaju od "prekrštenih", ljudi zaraženih tom bolešću. Ta bolest u ljudima izaziva najgore zlo zbog čega oni rade nezamislive stvari drugim ljudima, pa čak i međusobno. Naziv "Crossed" dolazi od činjenice da zaraženi imaju crveni osip preko lica u obliku krsta.

Ažurirao Nameless One - 25.Lipanj/Jun.2010 u 00:13
What can change the nature of a man?

Na vrh
Sentinel View Drop Down
Master translator
Master translator

Walking Time-Bomb

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Sentinel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Lipanj/Jun.2010 u 22:51

ma sranje, ajmo napast Crkvu jer znamo da je najmnogoljudnija i najmiroljubivija i nece zvat na krizarski pohod protiv autora stripa ko sto bi neki zvali na dzihad... 

lagano mi sve to pocinje ic na q Dead

Svi titlovi koje trebate a ne mozete ih NIGDJE naci, ili ste skinuli film prije TRI dana i jos nema titlova, nalaze se OVDJE
Na vrh
Nameless One View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Nameless One Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Lipanj/Jun.2010 u 00:36
Originalno postovano od strane Sentinel Sentinel piše:

ma sranje, ajmo napast Crkvu jer znamo da je najmnogoljudnija i najmiroljubivija i nece zvat na krizarski pohod protiv autora stripa ko sto bi neki zvali na dzihad... 

lagano mi sve to pocinje ic na q Dead

Ne znam da li si čitao strip Preacher, ali vjeruj mi da je to jedan od (ako ne i) najbogohulniji strip ikada napisan. Način na koji je Ennis predstavio Crkvu i religiju inače (mada u svojim radovima uvijek više napada Crkvu, inače se izjašnjava kao ateista) je većini ljudi uvredljiv, ali on to radi sa svima. Kod njega su svi na meti. Ali u Preacheru je stvarno malčice (dobro, malo više) pretjerao. Uspio je predstaviti potomke Isusa Krista kao incestuozne debile (nemam namjeru vrijeđati sa ovim ničija uvjerenja), ubiti Sotonu i Boga, i još dosta toga u svega 75 brojeva stripa Preacher. Evo ti slika da imaš neku predstavu o čemu pričam (plavokosi dječak je posljednji Isusov potomak).

What can change the nature of a man?

Na vrh
ghostwheel View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ghostwheel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Lipanj/Jun.2010 u 11:38
Crkva je samo jedna od prozvanih strana u tom stripu.
Za one koji to ne znaju, Preacher je najkontroverzniji strip u zadnjih dvadesetak godina objavljen (ja bih rekao ikada). Ali je sjajan za čitanje; uzbudljiv, dobro crtan, dobro senčen, crnohumoran, u sebi spojio sf, horor, vestern. Tematika je pomalo škakljiva pa mi je jasno zašto nije filmovan, tj. bolje nikako nego jadno i površno poput Hellblazera. Enis se tu  obračunava sa institucionalizovanom religijom i podsmeva se uprošćenoj dihotomiji dobra i zla. Prepun je podteksta i zabašurene simbolike. Preporuka za čitanje.
Crossed ne znam kakav je, ali me na neviđeno više raduje ekranizacija Enisa no Milera.
Na vrh
Sentinel View Drop Down
Master translator
Master translator

Walking Time-Bomb

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Sentinel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Lipanj/Jun.2010 u 11:49
krasno, ajmo dopustit svim psihickim bolesnicima da crtaju stripove i objavit ih kao neka underground kultna djela, nad kojima cemo se svi zgrazat ali cemo svejedno dati djeci da ih citaju... pa kad podju okolo setati sa sjekirama pitat cemo se odakle im ideje...
Svi titlovi koje trebate a ne mozete ih NIGDJE naci, ili ste skinuli film prije TRI dana i jos nema titlova, nalaze se OVDJE
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ghostwheel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Lipanj/Jun.2010 u 11:55
Ne znam zašto misliš da je Enis bolesnik, isto tako ne znam zašto bi davali deci da čitaju stripove namenjene odraslima (kao što im i ne dajemo da gledaju filmove namenjene odraslima).
To što piše Enis je hard-rated, jasno naznačeno da nije za svakoga. Ni Milerov Batman nije za decu, kao ni Murov. Ustvari, retko koja grafička novela bi bila podesna mlađoj populaciji. A to su by far najbolji stripovi.
Na vrh
Sentinel View Drop Down
Master translator
Master translator

Walking Time-Bomb

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Sentinel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Lipanj/Jun.2010 u 12:02
ma daj molim te, tko je tebe sprijecio da "skicas" smokvin list ili playboy kad si dobro znao da ne smijes?

a ovi "stripovi" su obicno sranje, nemaju nikakvu umjetnicku vrijednost, nego odrazavaju neciju bolesnu psihu i frustraciju vlastitom vjerom i kulturom kojoj ne zeli pripadati ali se ocito ne moze od nje maknuti, pa stoga hajmo prikazati boga kao retardiranog idiota ili zombije koji ubijaju druge samo zato sto imaju kriz na celu...
a jos je vece sranje sto je to upakirano kao nesto za sto bi netko trebao reci

Citiraj to su by far najbolji stripovi.
a u biti je obicni trash... kod trash filmova bar znamo da su gluposti i da su trash al ovo... da citiram svog svecenika, "sve je dopusteno ali nije sve dobro"

edit:

i da, osobno kao krscanina vrijedja me ova aluzija koja prikazuje sve krscane kao nasilne zombije koji ce pribjeci nasilju i poubijati sve druge koji ne "nose crveni kriz".
te graficke novele iliti stripovi su "by far coolest" zato sto se bave "zabranjenom" tematikom tj. tabu temama, a zabranjeno je uvijek sladje 

Ažurirao Sentinel - 25.Lipanj/Jun.2010 u 12:14
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ghostwheel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Lipanj/Jun.2010 u 12:21
Pa tvoje je pravo da sam odlučiš šta ćeš voleti a šta ne. Ali, ne znam kako možeš voleti ili mrzeti nešto o čemu ne znaš ništa ili znaš vrlo malo: strip nisi čitao, je l' da?
Gore sam naveo glavne teme stripa. Bog je predstavljen kao pravedan i milostiv prema dobrima i kao nemilosrdan prema lošima, samo što je "ličnost" Boga izmeštena iz klasičnog viđenja Svemogućeg na nebu i transferovan u ljudsko telo na zemlji (kao pre 2000 godina Smile ). A crkvi smeta prozivanje nje same (institucionalizovana religija).
Hellblazer je posekao krila arhangelu Gavrilu i popišao se Sotoni u usta pa su ipak snimili film o njemu. Nisam čuo da se Ckva bunila.

Na vrh
Sentinel View Drop Down
Master translator
Master translator

Walking Time-Bomb

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Sentinel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Lipanj/Jun.2010 u 13:55
ne zelim raspravljati dalje o ovoj temi jer se svodi na pisanje u vjetar.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,184 sekundi.