Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Software
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - ~Photoshop~
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

~Photoshop~

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Dee_Monk View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dee_Monk Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: ~Photoshop~
    Objavljeno: 06.Lipanj/Jun.2010 u 19:48
Imam jedan problem treba da napavim neke  table
evo primer
samo tu naravno ima 1 problem,ne znam kako se prave LOL osoba koja je ovu tabelu napravila je jako zauzeta i ne bih da ga sada napadam jer oni sada (moderatori) diskutuju o jednom ozbiljnom problemu.(e problem je-vise od polovine modereratora se okreulo protiv glavnog admina) 
ja sam malo guglao i nasao sam neke tutorijale za pravlenje tabela (ali onih jako jednostavnih)i cak sam nasao na youtube-u neki klip za pravelje tabela...ali nije to ono sto ja trebam.
E sad ako neko slucajno zna kako se prave ove tabele u photoshopu ili zna neki DOBAR tutorial neka se javi LOL
a ako ne znate nikom nista Cry
p.s rekao mi je da se i u excelu mogu napraviti tabele.samo ne znam kakve!!!
meni treba tabela a iza nje da bude neka slika...da li se to moze napraviti u excelu?
ja evo za svaki slucaj skidam photoshop stigao sam do 38mb LOL

ako neko ima iskustva sa pravljenjem tabela za turnire neka se javi!!!!!!
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Lipanj/Jun.2010 u 20:02
Originalno postovano od strane Shander Shander piše:

problem je-vise od polovine modereratora se okreulo protiv glavnog admina
Šta!? Gde!? Ko!? Zašto!? Shocked Nemojte ljudi, molim vas. Pa dobar je Nikola... LOL

meni treba tabela a iza nje da bude neka slika...da li se to moze napraviti u excelu?

Naravno da može u Excel-u. Wink
Na vrh
Dee_Monk View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dee_Monk Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Lipanj/Jun.2010 u 20:37
Originalno postovano od strane darije darije piše:

Šta!? Gde!? Ko!? Zašto!? Shocked Nemojte ljudi, molim vas. Pa dobar je Nikola... LOL

Naravno da može u Excel-u. Wink
Ma na jednom forumu,covek pusti muvu na bradu a ona hoce u usta.tako je i tamo,par njih postalo mod i admini a oni hoce jos pa nastali problemi,odoh da nadjem neki tutorijal za excel na srpskom/hrvatskom......
Na vrh
Dee_Monk View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dee_Monk Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Lipanj/Jun.2010 u 21:09
hahahahahahaha skinio sam photoshop 7.0 izgleda da je stariji od mog caleta LOLLOLLOLLOL
pomocccc zna mozda neko jos neki program za pravljenje tabela a da nije  photoshop i excel LOL
Na vrh
let4mi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj let4mi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Lipanj/Jun.2010 u 21:17
bilo gde napravis tabelu... (excel, word...) i ako imas instaliran adobe acrobat pro (ne adobe reader) mozes da tu tabelu iz bilo kog programa sacuvas u pdf formatu koji po default-u ima tresparentnu pozadinu... taj pdf otvoris u photoshopu i stavis ga preko bilo koje pozadine... to je sav posao...
naravno, mozes tabelu da pravis i u photoshopu ili corelu ili adobe illustratoru, ali preko linije i sl, a ne instant tabelu kakovu dobijes recimo u excelu...
takodje u photoshopu mozes da polja tabele ispopunjavas kako hoces sa text tool-om...
Na vrh
Dee_Monk View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dee_Monk Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Lipanj/Jun.2010 u 21:20
ok evo bas sam uradio u wordu tabelu,jos samo da iza ubacim sliku i napisem tekst iznad tabele i gotovo Wink
ok hvala ti puno,odoh da nadjem adobe acrobat pro.
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Lipanj/Jun.2010 u 23:02

Originalno postovano od strane darije darije piše:

Ma na jednom forumu,covek pusti muvu na bradu a ona hoce u usta.tako je i tamo,par njih postalo mod i admini a oni hoce jos pa nastali problemi,odoh da nadjem neki tutorijal za excel na srpskom/hrvatskom......

LOL Imao sam nešto drugo na umu ali OK. Wink
Na vrh
let4mi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj let4mi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Lipanj/Jun.2010 u 00:40
pazi kad instaliras adobe acrobat u svakom programu kad odes na PRINT imaces kod odabira printera pored standardnij stampaca i ADOBE PDF, izaberes ga i tu ides na OK i onda cuvas gde god hoces taj pdf na hdd, a kad otvaras taj pdf u photoshopu - pri otvaranju - na ponudjenom meniju ukucaj neku dobru rezoluciju tog fajla (recimo 300 pixels/inch), onda u photoshopu ubacis koju hoces sliku kao novi layer ispod tvog pdf-a...
Na vrh
Dee_Monk View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dee_Monk Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Lipanj/Jun.2010 u 11:23
ok hvala ma word je zakon za 3min napravim tabelu,imam neki photoshop 7.0 i nema opciju za pravljenje tabela.....ok znam da  je on za uredjivanje slika....LOL

cak i nema opciju da pravim userbar Angry
a sto se tice adobe acrobat pro u sunce ti ima vise od 300+ mb a moj internet jedva radi LOL
moram da nabavim adsl 
Na vrh
let4mi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj let4mi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Lipanj/Jun.2010 u 20:22
mozes kao alternativu za adobe acrobat da andjes CutePDF (uz koji moras da instaliras i GhostScript - http://pages.cs.wisc.edu/~ghost/) koji radi skoro istu stvar kao acrobat... po instaliranju imas mogucnost da stampas sve u pdf (pojavi se virtuelni cutepdf printer)
Na vrh
Dee_Monk View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dee_Monk Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Lipanj/Jun.2010 u 20:31
Originalno postovano od strane let4mi let4mi piše:

mozes kao alternativu za adobe acrobat da andjes CutePDF (uz koji moras da instaliras i GhostScript - http://pages.cs.wisc.edu/~ghost/) koji radi skoro istu stvar kao acrobat... po instaliranju imas mogucnost da stampas sve u pdf (pojavi se virtuelni cutepdf printer)
Oki 
Mada lupao sam glavu u wordu onda sam se setio da ima opcija da stavis pozadinu,onda sam ubacio sliku i preko nje stavio tabelu.....samo je problem jer moram da podesim sliku da bude iste velicine kao tabela....probacu ovo sto si ti rekao,ako ne uspem da se snadjem vracam se na world.
u svakom slucaju,hvala ti puno.
Na vrh
prijatel-MKD View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Lipanj/Jun.2010 u 23:12
Ej, u word imas opcije da normalno ubacis sliku (Menu insert/picture from file) sredi velicinu slike koliko ti treba i desni klik preko sliku imas opcije za sliku da pises tekst i crtas objekte preko/iznad sliku.
Nacrtaj tabelu preko sliku. Ako nece to kao word doc. prebaci rad na web-page i dodaj novi sloj(layer) iznad sliku sliku i sta hoces radi na novi sloj.

A pre svega, dali ti krajni format te tabele treba kao sliku, kao formular gde ces moci pisati kasnije u njoj, Nacrtaj ti tabelu u word, kasnije cu ti ja napraviti to PDF formular da mozes pisati u tabelu i ispecatiti na HDD ili pecatarom uz ubacene podatke.

Ažurirao icemaher - 08.Lipanj/Jun.2010 u 00:09
0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие!
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
Na vrh
Dee_Monk View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dee_Monk Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Lipanj/Jun.2010 u 07:37
krajnji format je slika,i ja to odradim sa mojim gardwinom LOLmeni je bilo bitno da mogu podesiti velicinu slike koja se nalazi iz tabele.kada to napravim udarim jedan screenshot/print screen i gotovo.
prvo moram da napravim tabelu gde su parovi, a posle cu da pisem rezultate.
Hvala punooooo Hug
Na vrh
Dee_Monk View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dee_Monk Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Lipanj/Jun.2010 u 00:30
ja se setio vas Smile
jos nisam naucio da koristim taj photoshop ali malo sam se potrudio i sav posao sam odradio u worldu evo moje remek delo LOL

Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.