Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Filmovi i serije
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Konačno će se filmovati "Neuromanser"
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Konačno će se filmovati "Neuromanser"

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Konačno će se filmovati "Neuromanser"
    Objavljeno: 28.Svibanj/May.2010 u 07:02
28.05.2010.
KONAČNO ĆE SE FILMOVATI "NEUROMANSER"

Postoji dosta fanova SF-a koji smatraju da je Vilijam Gibsonov "Neuromanser", o hakeru koji kreće u misiju u sajberspejsu gde ga očekuje sukob sa veštačkom inteligencijom, najbolji roman ovog žanra. U svakom slučaju, kada je objavljen 1984. godine, bio je nešto sasvim novo i sveže. "Neuromanser" je osvojio najbitnije žanrovske nagrade - "Hjuga"i "Nebjulu" (kao i "Filip K. Dik" priznanje), bio je kasnije i inspiracija filmovima kao što su "Matriks" i "Ghost in the Shell".

Iako se u 2010. godini čini da su priče o onlajn hakerisanju i AI stare vesti, tako nešto ne smatra Vičenco Natali koji je napisao scenario za "Neuromansera".

"Mislim da je došlo vremen za 'Neuromansera'. Znam da neki govore kako se to ne može snimiti jer su 'Matriks' i drugi filmovi toliko toga pozajmili, međutim ta knjiga ima toliko dobrih ideja da ta pozajmljivanja ne predstavlja problem", rekao je Natali.

Iako je i ranije bilo pokušaja da se nešto uradi po pitanju "Neuromansera", Natali smatra da je on taj koji će ga konačno dovesti na filmsko platno. "Tu knjigu je teško prevesti na filmski jezik, ali mislim da tačno znam kako ću to da uradim. Tajna leži u kraju knjige", najavljuje reditelj, koji je bio i u kontaktu sa samim Gibsonom kako bi mu preneo svoje ideje.

Inače, u filmu nemojte očekivati Kijanu Rivsa pošto je on "potrošio svoje dane" u kiberpanku. "Žao mi je što to moram da kažem, ali on je prestar. Kejs, glavni junak knjige, treba da ima 24 godine", napominje Vićenco Natali.

I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Na vrh
Nameless One View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Nameless One Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Svibanj/May.2010 u 07:40
Ovo zaista jeste jedna od najboljih knjiga žanra. Pročitao sam je u jednom dahu, ali mislim da je previše teška da se pretvori u film. Bit će to vrlo teško, ali Natali je napravio odlični Cypher u tom žanru, pa Cube i sada radi Splicera (završio ga zapravo, treba izaći) pa možda mu to i pođe za rukom.
What can change the nature of a man?

Na vrh
ghostwheel View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ghostwheel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Svibanj/May.2010 u 22:03
Složio bih se sa gornjim postom: i da je knjiga dobra, i da izbor Natalija nije loš i da je u pitanju nefilmičan roman.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,156 sekundi.