Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Software
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Haker prodaje ukradene Facebook profile
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Haker prodaje ukradene Facebook profile

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
iromafia111 View Drop Down
Administrator
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Haker prodaje ukradene Facebook profile
    Objavljeno: 26.Travanj/Apr.2010 u 19:00
Internetski prevarant poznat samo po nadimku Kirloss prodaje više od 1,5 milijuna Facebook računa za 'sitniš'. Vaš bi profil mogao biti jedan od njih, piše portal ITworld.com

Prema informacijama s kojima raspolaže iDefense , kompanija u vlasništvu VeriSigna koja se bavi zaštitom internetskih korisnika od raznih prijetnji poput virusa, hakera i sličnih, ruski haker poznat samo po nadimku Kirloss prodaje 1000 Facebook profila za 'pravu sitnicu'. Cijene se kreću između 25 dolara, ukoliko profil ima deset ili manje prijatelja, i 45 dolara, za profile s jedanaest ili više prijatelja.

Vjeruje se kako je upravo Kirloss prošlog mjeseca uzrokovao paniku na Facebooku lažnim e-mail porukama u kojima se traži da korisnik resetira svoju zaporku upisivanjem stare. Izgleda da je na hakerski napad 'nasjelo' oko 1,5 milijuna korisnika te najpopularnije društvene mreže čiji se profili upravo prodaju na forumu portala antichat.ru .

Je li vaš portal među 'ukradenima'? Ne postoji način da saznate osim ako nije primijetili da vam se na Facebook zidu ispisuju stvari pod vašim imenom koje vi niste odobrili.

Također, ukoliko ste nedavno odgovorili na e-mail koji je od vas tražio da se prijavite na Facebook vrlo je velika šansa da je upravo vaš profil završio na prodaji. Pametno bi bilo ovog trenutka promijeniti lozinku na Facebooku .

Što osoba koja kupi vaš profil dobiva? Za početak može druge korisnike zaraziti brojnim virusima stavljajući na zidove vaših prijatelja poveznice koje sadržavaju zloćudne programe, poput Koobface crva koji je prošle godine mučio Facebook. Nadalje, može od vaših prijatelja izvući velike količine novaca pretvarajući se da ste to upravo vi i da ste zapeli u inozemstvu bez 'prebijene pare' te ih molite da vam pošalju koliko god mogu da se vratite kući.

Haker koji posjeduje vaš profil može vas osramotiti, napastovati ili čak ucjenjivati. Međutim, prava prijetnja dolazi od povezanosti Facebooka s drugim internetskim stranicama i portalima. Prijavljivanjem na Facebook korisnici se najčešće automatski prijavljuju i na druge stranice. Ukoliko pak ne koristite Facebook Connect opciju, većina ljudi koristi istu lozinku za više stranica. Jednom kada haker u posjedu ima vašu e-mail adresu i lozinku, može napraviti dosta štete.

Zato, ukoliko se želite zaštititi od raznih internetskih prijetnji nemojte imati jednu univerzalnu lozinku već miješajte više njih za omiljene stranice. Uz to, mijenjajte glavnu zaporku recimo za Facebook i sandučić e-pošte u određenim periodima. Također, ne nasjedajte svaku poruku koja je označena 'hitno' koliko god hitno zvučala. Ako vam je prijatelj zarobljen u inozemstvu vjerojatno ćete znati.

jutarnji.hr
Na vrh
roNNa_taproot View Drop Down
Translator
Translator
Devojka iz sumraka..

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj roNNa_taproot Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Travanj/Apr.2010 u 19:51
ahahhahahah, do pola sam pročitala ali evo umirem... meni je sestra radila neku novu šifru...
i onda više nije mogla ući unutra.... koju je paniku digla.... ima sreće kaj moj buraz zna upasti u
accounte bilo gdje pa ju je izvukao... l o m... ama fala Bogu ja ga više nemam... meni je face
već odavno postao idiotzam... ROFL
"Ona lepa, a ja mlad"
Na vrh
luka0037 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Zakeralo

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj luka0037 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Travanj/Apr.2010 u 21:20
ja prodajm dva moja profila ako nekom treba ,povoljno

Na vrh
faithlessmary View Drop Down
Senior translator
Senior translator
Neprikosnovena Mary

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj faithlessmary Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Travanj/Apr.2010 u 21:22
Ko ima iole mozga zna da se sve to moze uraditi i za manje od 25 dolara pa navise, jer 70 posto korisnika fb-a makar kod nas, ne zna da zastiti podatke, fotografije, selektuje vidljive informacije itd. Jednostavno ne znaju ljudi. Tako je lako napraviti lazni profil vecine nasih ljudi sa identicnim slikama i prijateljima. No dobro, da ne naglabam previse i ne navlacim bedu na vrat LOL
Veži konja gde ti gazda kaže
Na vrh
bagzi94 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bagzi94 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Svibanj/May.2010 u 16:34
Originalno postovano od strane luka0037 luka0037 piše:

ja prodajm dva moja profila ako nekom treba ,povoljno
Clap
Niko nije zadovoljan svojim bogatstvom, ni nezadovoljan svojom pameću.
Na vrh
AnGeL_17 View Drop Down
Senior translator
Senior translator
aka DeMon_17

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AnGeL_17 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Prosinac/Dec.2010 u 14:25
Originalno postovano od strane roNNa_taproot roNNa_taproot piše:

meni je face
već odavno postao idiotzam... ROFL

+1 ClapClap
Na vrh
LEMONZOO View Drop Down
Active member
Active member
Uvijek u pravu.

Status: Online
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj LEMONZOO Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Prosinac/Dec.2010 u 15:47
mijenjam myspace profil za gume od golfa 3 (zimske)
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,156 sekundi.