| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Znanje je novac. Ko je to prvi progovorio. |
Odgovori
|
| Korisnik | |
prijatel-MKD
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Translator
Pridružen: 16.Srpanj/Jul.2008 Lokacija: MKD Status: Offline Points: 4668 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Znanje je novac. Ko je to prvi progovorio.Objavljeno: 14.Travanj/Apr.2010 u 01:49 |
|
Teorema za placu.
Svako zna teoremu za placu koja kaze da inzinjere i naucnike nikad ne mogi zaraditi onoliko para koliko zaradjuju biznismene i trgovci. Ova teorema se moze lako objasniti uz jednostavnih matematickih jednacina koje su na osnovu dva postulata: Postulat broj1: Znanje je moc (Snaga). Postulat broj 2: Vreme je novac. Svaki inzinjer zna da: Snaga (Moc) = Rad / Vreme Jer: Znanje = Snaga (Moc) I vreme = Novac Sledi da: Znanje = Posao / Novac I dobijamo da: Novac = Posao / Znanje 1. Sledi da, kad znanje tezi ka nuli - novac tezi ka beskonecnosti, ne racunajuci na ulozeni rad. To vazi i kad ulozeni rad je na minimum. 2. I u suprotnom slucaju kad znanje tezi ka beskonecnosti - zaradjeni novac tezi ka nuli, cak i kad ulozeni rad je maksimalan. Zakljucak do kojeg se dolazi je: Sto manje znas - to vise novca zaradujes. Svi koji ste imali problem pravo proslediti gore navedeni tekst, sigurno je da zaradjivate veliki novac. izvor Ažurirao prijatel-MKD - 14.Travanj/Apr.2010 u 02:11 |
|
|
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist. |
|
![]() |
|
nebojsa66
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Senior translator
Ludi Milojko Pridružen: 08.Rujan/Sep.2009 Lokacija: Avernum Status: Offline Points: 19362 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Travanj/Apr.2010 u 20:53 |
|
Zašto sam slušao na matematici?? K vragu!!
Zato mi je uvijek i prazan novčanik! Ažurirao nebojsa66 - 15.Travanj/Apr.2010 u 20:55 |
|
|
Nisam lud, mater me testirala! |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |