Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - What Dreams May Come (1998)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

What Dreams May Come (1998)

What Dreams May Come

What Dreams May Come (1998)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Ja ću budan sanjati

Godina:

1998

Žanr:

drama, ljubavni, fantazija

Trajanje:

113 min

Režija:

Vincent Ward

Scenarij:

Ron Bass
, Richard Matheson

Glavne uloge:

Robin Williams
  >  Chris Nielsen
Cuba Gooding Jr.
  >  Albert Lewis
Rosalind Chao
  >  Leona
Werner Herzog
  >  Face
Annabella Sciorra
  >  Annie Collins-Nielsen
Max von Sydow
  >  The Tracker
Wilma Bonet
  >  Angie
Paul P. Card IV
  >  Paramedic
Jessica Brooks Grant
  >  Marie Nielsen
Lucinda Jenney
  >  Mrs. Jacobs
June Carryl
  >  Woman in Car Accident (as June Lomena)
Josh Paddock
  >  Ian Nielsen
Matt Salinger
  >  Reverend Hanley
Carin Sprague
  >  Best Friend Cindy
Maggie McCarthy
  >  Stacey Jacobs

Odgovori Odgovori Stranica  <12
Korisnik
Poruka
Nameless One View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Nameless One Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Travanj/Apr.2010 u 00:13
Originalno postovano od strane Troglodit Troglodit piše:

Predrasude, jao kako vas volim kad ne razmisljate svojom glavom, niti jedan film danasnjice moze da ima nesto svoje, biti potpuno inventivan bilo to po scenariju ili po reziji, sve je vec vidjeno.
Jesam li uporedio What Dreams May Come sa Ghost?
Ako ste gledali oba onda bi trebalo do vam je uocljiva velika slicnost ta dva filma.
Sta je novo kod Avatara, ama bas nista vise i nista manje nego kod ostalih filmova, pokradene ideje iz mnostvo drugih ostvarenja, ko vam garantuje da, eto zanemarimo zagrobni zivot vec se fokusirajmo na ljubavnu pricu, What Dreams May Come nije rip off od Ghost?
Ili je to pukim slucajem tema slicna ovom filmu jer nemoguce je vise stvoriti nesto novo.
Ideje se ponavljaju, ispricane price se serviraju sa razlicitim ambijentom radnje, promeni se koji detalj i eto vas kako mislite sjajan film.
Dal vam se mozda ne svidja i The Fountain?

Prije svega, Ghost je rip off What Dreams May Come ako ćemo o tome LOL Mattheson je napisao roman 1978. ako se ne varam. A Ghost je izašao 1990. pa ti sad vidi Tongue Istina je da u današnje vrijeme teško da može izaći nešto što nema osjećaj "deja vu" (ili je to samo poremećaj u matrici LOL) Mada ću se dobrom filmu uvijek vraćati bio on rip off ili ne i donosio on nešto novo ili ne. Oba ova filma i Ghost i What Dreams May Come spadaju u one, nazovimo ih bezvremenske klasike. Dobro, Ghost možda malo više, ali svejedno. Klasik je klasik Wink
P.S.
The Fountain je odličan film ludog Darrena Aronofskog. Jedva čekam da vidim šta će on od Robocopa uraditi Big smile
Na vrh
bubba ho-tep View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bubba ho-tep Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Travanj/Apr.2010 u 00:30
Uzeo mi čovjek riječ iz usta. Wink

@Troglodit: Hvala brate,Clap počinjem konačno  ''mislit svojom glavom'', osjećaj je zadovoljavajuć i pun. Hvala ti puno što si mi otvorio oči, nažalost, sad si mi zatvorio strpljenje za uobraženost...
Na vrh
Sebastijan View Drop Down
Uploader
Uploader

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Sebastijan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Travanj/Apr.2010 u 00:42
Šta si bre Zverko navalio sa tim Avatarom i upoređivanjem filmova.
Druga stvar, ne prozivaj ljude šta im se sviđa ili ne, treba da ti je poznato
da su ukusi različiti po pitanju filma kao i kod drugih stvari u životu.
Posle 25 godina "aktivnog" praćenja i gledanja filmova, tvoj komentar
o menjanju ambijenta i detalja u filmu "sigurno" ne mogu da me nateraju
da mislim da li je film dobar ili ne.

Savete primaj uz vino, a upotrebljavaj ih uz vodu.
Na vrh
Troglodit View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Troglodit Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Travanj/Apr.2010 u 00:57
Originalno postovano od strane Nameless One Nameless One piše:

Predrasude, jao kako vas volim kad ne razmisljate svojom glavom, niti jedan film danasnjice moze da ima nesto svoje, biti potpuno inventivan bilo to po scenariju ili po reziji, sve je vec vidjeno.
Jesam li uporedio What Dreams May Come sa Ghost?
Ako ste gledali oba onda bi trebalo do vam je uocljiva velika slicnost ta dva filma.
Sta je novo kod Avatara, ama bas nista vise i nista manje nego kod ostalih filmova, pokradene ideje iz mnostvo drugih ostvarenja, ko vam garantuje da, eto zanemarimo zagrobni zivot vec se fokusirajmo na ljubavnu pricu, What Dreams May Come nije rip off od Ghost?
Ili je to pukim slucajem tema slicna ovom filmu jer nemoguce je vise stvoriti nesto novo.
Ideje se ponavljaju, ispricane price se serviraju sa razlicitim ambijentom radnje, promeni se koji detalj i eto vas kako mislite sjajan film.
Dal vam se mozda ne svidja i The Fountain?

Prije svega, Ghost je rip off What Dreams May Come ako ćemo o tome LOL Mattheson je napisao roman 1978. ako se ne varam. A Ghost je izašao 1990. pa ti sad vidi Tongue Istina je da u današnje vrijeme teško da može izaći nešto što nema osjećaj "deja vu" (ili je to samo poremećaj u matrici LOL) Mada ću se dobrom filmu uvijek vraćati bio on rip off ili ne i donosio on nešto novo ili ne. Oba ova filma i Ghost i What Dreams May Come spadaju u one, nazovimo ih bezvremenske klasike. Dobro, Ghost možda malo više, ali svejedno. Klasik je klasik Wink
P.S.
The Fountain je odličan film ludog Darrena Aronofskog. Jedva čekam da vidim šta će on od Robocopa uraditi Big smile

What Dreams May Come (1995) Ghost (1990)

Nemoj mi uvlaciti poredjenja sa knjigom, po tome bi The Matrix bio rip off Atlantide (Borislav Pekic), samo sto ne postoji ekranizacija tog romana ali je prica potpuno ista.
Eto slavni inventivni The Matrix napisao covek pre 30 godina.Drugo The Fountain nisam napomenuo tek onako, film je takodje jako slican filmu What Dreams May Come.

@Buba
Govoris gluposti nisam ni malo uobrazen ako kazem mislite svojom glavom a ne da mi recitujete po milioniti put kako je Avatar rip off Pocahontas...
Mislim ko je jos ovde gledao Pocahontas?
Procitali ste negde sve naslove koje je Avatar iskopirao u nekoj studiji pa se frljate naokolo, ajde sad lepo pitam ko je jos ovde gledao Pocahontas, ja nisam jer je snimljen 1995 a ja tada nisam imao 5 ili 7 godina i necu nikad.
Znam gomilu likova koji su pljuvali po Avataru a da ga nisu ni pogledali, jednostavno je bilo kao u modi pljuvati po Avataru.I eto jos jedan razlog zasto sam napisao mislite svojom glavom, zayebite trendove.
Na vrh
Troglodit View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Troglodit Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Travanj/Apr.2010 u 01:02
Originalno postovano od strane Sebastijan Sebastijan piše:

Šta si bre Zverko navalio sa tim Avatarom i upoređivanjem filmova.
Druga stvar, ne prozivaj ljude šta im se sviđa ili ne, treba da ti je poznato
da su ukusi različiti po pitanju filma kao i kod drugih stvari u životu.
Posle 25 godina "aktivnog" praćenja i gledanja filmova, tvoj komentar
o menjanju ambijenta i detalja u filmu "sigurno" ne mogu da me nateraju
da mislim da li je film dobar ili ne.

U tom slucaju ne bih ni ja gledao filmove ako bi im trazio blizance sto u drugim filmovima sto u knjigama.
A dosadno mi moram malo da zagrejem raspravu, kad imam sa kim da se rapravljam zar to nije obostrana korist?
Eto neki mi lepe etikete da sam uobrazen a to mi jako prija, jer ko je uobrazen a da nema nekih kvaliteta na osnovu kojih bi to i mogao biti?LOL
Na vrh
cudak_31177 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!!

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cudak_31177 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Travanj/Apr.2010 u 01:07

Au čoveče...

Gledao sam Pokahontas - Avatar je isto to samo sa efektima (što ga čini neoriginalnim - ne lošim filmom). "What dreams may come" je odličan, šta god bilo ko pričao o njemu - sve je stvar ukusa. Fountain je ok film, ništa loše nisam našao u njemu.

Eto, ja rekoh, i po svoj prilici ostah živ. LOL

Pisao bih ja naširoko, nego moram da spavam (radim od 6) Angry

Ažurirao cudak_31177 - 06.Travanj/Apr.2010 u 01:08
Na vrh
Uploader
Uploader

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Sebastijan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Travanj/Apr.2010 u 01:10
Originalno postovano od strane cudak_31177 cudak_31177 piše:

Au čoveče...

Gledao sam Pokahontas

Pa jbg gledao si kada si mator LOL

Na vrh
Troglodit View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Troglodit Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Travanj/Apr.2010 u 01:14
E nista dok ne pocne neko da snima potpuno realne filmove, hocu prava ubistva, sporedni glumci naje**** ste, scene sexa ama sve da se vidi, za ljubavne filmove cekacemo da se parovi malo upoznaju i zblize pa onda uhvatimo muskarca ili zenu pa pod jaku radijaciju da dobije kancer isecemo nepotrebne detalje i super, specijalni efekti samo za sf filmove mada ce scene umiranja u vakumu opet morati da budu stvarne.
Dok ne uznapreduje genetski inzinjering nista od monster filmova.
Uh sto nisam bozanski reditelj, ma svima bi bilo zabavno, sem glumcima naravno.LOL
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!!

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cudak_31177 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Travanj/Apr.2010 u 01:18
Originalno postovano od strane Sebastijan Sebastijan piše:

Au čoveče...

Gledao sam Pokahontas

Pa jbg gledao si kada si mator LOL

LOL

Brate, gledala je i moja ćerka, i njene drugarice, i svi klinci koji imaju RTS, kompjuter ili DVD player, i nije to tako retka pojava. Pokahontas je Diznijev crtać, među najgledanijima ikad, i da ga na IMDB ocenjuju oni kojima je film namenjen - imao bi verovatno mnogo veću ocenu nego onu trenutnu. Wink

Na vrh
Uploader
Uploader

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Sebastijan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Travanj/Apr.2010 u 01:26
Ma šalim se naravno, gledao i ja par puta oba dela Wink

Usput, kolekcija mi je kompletirana sa komplet Diznijevim klasicima

Ažurirao Sebastijan - 06.Travanj/Apr.2010 u 01:29
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bubba ho-tep Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Travanj/Apr.2010 u 01:48

@Buba
Govoris gluposti nisam ni malo uobrazen ako kazem mislite svojom glavom a ne da mi recitujete po milioniti put kako je Avatar rip off Pocahontas...
Mislim ko je jos ovde gledao Pocahontas?
Procitali ste negde sve naslove koje je Avatar iskopirao u nekoj studiji pa se frljate naokolo, ajde sad lepo pitam ko je jos ovde gledao Pocahontas, ja nisam jer je snimljen 1995 a ja tada nisam imao 5 ili 7 godina i necu nikad.
Znam gomilu likova koji su pljuvali po Avataru a da ga nisu ni pogledali, jednostavno je bilo kao u modi pljuvati po Avataru.I eto jos jedan razlog zasto sam napisao mislite svojom glavom, zayebite trendove.

Bravo stari, jesi me, svaka čast, dić ću ti spomenik Clap ja sam glup i pratim trendove, kao i uostalom svi ovdje, glavno da si ti najpametniji... Ma piši što želiš, al me više ne spominji u ovoj raspravi...

Ažurirao bubba ho-tep - 06.Travanj/Apr.2010 u 02:02
Na vrh
Troglodit View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Troglodit Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Travanj/Apr.2010 u 02:07
Jesam li pomenuo negde da sam ja pametan?To si ti sad rekao, ako stices takav utisak o meni, pa hvala ti!

Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Travanj/Apr.2010 u 07:17

Nemoj mi uvlaciti poredjenja sa knjigom, po tome bi The Matrix bio rip off Atlantide (Borislav Pekic), samo sto ne postoji ekranizacija tog romana ali je prica potpuno ista.
Eto slavni inventivni The Matrix napisao covek pre 30 godina.Drugo The Fountain nisam napomenuo tek onako, film je takodje jako slican filmu What Dreams May Come.

Ne znam da li su Endi i Lana pre pisanja scenarija za Matriks čitali Atlantidu, ali znam da je Ričard učestvovao u pisanju scenraija za What Dreams May Come i bazirali su film na noveli iz 1978. godine Wink

The Fountain sam gledala i meni se film nije dopao za razliku od ovogSmile

ajde sad lepo pitam ko je jos ovde gledao Pocahontas, ja nisam jer je snimljen 1995 a ja tada nisam imao 5 ili 7 godina i necu nikad.

Kod mene u kući se Diznijev crtić "Pokohontas" gleda najmanje 1 nedeljno i stojim iza svog stava da je Avatar prepričana priča, tačnije preseljena na drugu planetu i u budućnost.
No, kako sam rekla još davno u temi za Avatar, meni je Pokohontas prelep crtić tako da mi je i Avatar lep film, ali sigurna sam da sam ga gledala kući, a ne u bioskopu (sa nezaboravnim društvomLOL) ne bi mi bio ništa posebnoWink Ne slažem se sa tobom da je i Avatar priča o ljubavi koja ruši sve barijere. Posmatrano i kroz Pokohontas, a samim tim i kroz Avatar, tema filma je mnogo drugih stvari,a ljubav je samo začin. U WDMC ljubav(njena snaga i nepokolebivost) je središte filma (ne knjige, već filma).

I što je rekao MR S, ne vidim ni zašto vučeš paralele ova dva filmaConfused Ja uopšte ne vidim sličnost.
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
The Legend Of
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!!

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cudak_31177 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Travanj/Apr.2010 u 10:57

Originalno postovano od strane bojanadj bojanadj piše:

Ja izgleda moram opet gledati Blade Runner, jer kad sam ga gledala prvi put uopšte mi nije bio ništa posebno

Nemoj još. Sačekaj još desetak, petnaest godina - pa onda. Dok malo sazriš. Ipak je ovo film za odrasle LOLLOLLOLLOLLOL

Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Travanj/Apr.2010 u 11:25

Originalno postovano od strane bojanadj bojanadj piše:

Ja izgleda moram opet gledati Blade Runner, jer kad sam ga gledala prvi put uopšte mi nije bio ništa posebno

Nemoj još. Sačekaj još desetak, petnaest godina - pa onda. Dok malo sazriš. Ipak je ovo film za odrasle LOLLOLLOLLOLLOL

Dobro, tatice. Pusti mi molim te opet Pokohontas, ali onu sa snegom, molim te molim te  molim te molim te molim te molim te molim te molim te molim te molim te molim te molim te molim te molim te molim te molim te molim te molim te molim te molim te molim te molim te
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
The Legend Of
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!!

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cudak_31177 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Travanj/Apr.2010 u 11:36

Dušo ćaćina. dajsve LOL

Neko nam je ogrebo taj DVD i to baš kad počne da pada sneg, pa sam ti naš'o savršenu zamenu:

LOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOL

Na vrh
taxidell View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj taxidell Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Travanj/Apr.2010 u 11:55
Svašta....bup
live long and prosper
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Travanj/Apr.2010 u 12:02
Hvala, tatice, najbolji si

Neću te reći mami da si mi puštao crtić sa nekim ružnim plavim ljudimaLOL jer sam našla nešto vrlo slično

Na vrh
The Legend Of
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bubba ho-tep Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Travanj/Apr.2010 u 13:26

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <12
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,344 sekundi.