Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > TITLOVI / PREVODI > Najave, ispravke, obavještenja...
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Da li neko ima?
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Zatvorena temaDa li neko ima?

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Marijana T View Drop Down
Senior translator
Senior translator
As time goes by

Status: Offline
Direktni link do posta Tema: Da li neko ima?
    Objavljeno: 08.Sijecanj/Jan.2010 u 13:20
Ima li neko subtitles filma: ''The Great Caruso'' (http://www.imdb.com/title/tt0043599/) ako ne na engleskom, onda na bilo kom indoevropskom jeziku? Potrebno mi je zbog prevoda. Nisam ga mogla izguglati. Danima trazim. Za prevod filma služi mi ''Subtitle Workshop''. Ako subtitle nije na engleskom film bih prevela na osnovu slušanja teksta. Medjutim, zaista ne mogu  svaki red da sinhronizujem.Naravno da ne  znam pomenute jezike, ali pomenuti subtitles bi mi pomogli u odredjivanju broja redova, karaktera u svakom redu i (što je najvažnije) u odredjivanju vremena pocetka i kraja svakog reda. Biću zahvalna svakom ko mi pomogne. Svi bismo ''profitirali'' sa prevodom jednog antologijskog filma. Zahvalna sam na bilo kakvom odgovoru i savetu.
Kao svitanje i zalazak sunca, pojavljujemo se i nestajemo. Nekome smo toliko važni, a ustvari smo samo u prolazu.
Na vrh
Buki View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Weed Expert

Direktni link do posta Objavljeno: 08.Sijecanj/Jan.2010 u 13:22
Nažalost, čini se da nema nikakvog prijevoda za to što tražiš, inače: Wink

U vezi potražnje titlova za filmove koristite ove teme:

Potrebni Prevodi Za Filmove do 2005 god. i
Potrebni Prevodi Za Filmove od 2005 god.
a za serije: Potraznja prevoda za serije

Na vrh
outside View Drop Down
Translator
Translator

Joe Purdy - music legend

Direktni link do posta Objavljeno: 08.Sijecanj/Jan.2010 u 13:24
da evo i ja sam probao naći i nema nigdje nikakvog prijevoda za taj film..
Na vrh
Kneginja View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.

Direktni link do posta Objavljeno: 08.Sijecanj/Jan.2010 u 13:26

Originalno postovano od strane Marijana T Marijana T piše:

Ima li neko subtitles filma: ''The Great Caruso'' (http://www.imdb.com/title/tt0043599/) ako ne na engleskom, onda na bilo kom indoevropskom jeziku? Potrebno mi je zbog prevoda. Nisam ga mogla izguglati. Danima trazim. Za prevod filma služi mi ''Subtitle Workshop''. Ako subtitle nije na engleskom film bih prevela na osnovu slušanja teksta. Medjutim, zaista ne mogu  svaki red da sinhronizujem.Naravno da ne  znam pomenute jezike, ali pomenuti subtitles bi mi pomogli u odredjivanju broja redova, karaktera u svakom redu i (što je najvažnije) u odredjivanju vremena pocetka i kraja svakog reda. Biću zahvalna svakom ko mi pomogne. Svi bismo ''profitirali'' sa prevodom jednog antologijskog filma. Zahvalna sam na bilo kakvom odgovoru i savetu.

Koliko je meni poznato, nazalost, ne postoji nikakav titl za film The Great Caruso (1951),

film imam ali je TV rip (kvalitetan) koji je na moju zelju ripovala jedna amerikanka.

Nije mi poznato da postoji neka druga verzija filma.

Na vrh
Senior translator
Senior translator
As time goes by

Direktni link do posta Objavljeno: 08.Sijecanj/Jan.2010 u 14:33
Originalno postovano od strane Kneginja Kneginja piše:

Koliko je meni poznato, nazalost, ne postoji nikakav titl za film The Great Caruso (1951),

film imam ali je TV rip (kvalitetan) koji je na moju zelju ripovala jedna amerikanka.

Nije mi poznato da postoji neka druga verzija filma.

Eh da je barem ta gospodja skinula i subtitle na engleskom. Ja sam verovatno taj isti DVD rip našla na  www.yuforum.net (Imaju najmanje 5000 filmova). Nekoliko originalih filmova na DVD-u sam još davno kupila preko ''Amazona'' i svaki ima engleski subtitle, kako obican tako i za gluhoneme.

Inače, taj se film poslednji put davao na televiziji možda pre više od 20 godina, sa prevodom naravno. Tada sam ga snimila na VHS traku. Pre jedno dve godine prebacen ja DVD. Slika je u medjuvremenu izgubila na kvaliteti. Može se gledati ali je malo mutna. Prevod se odlicno vidi, ali ja ne znam šta da radim s tim. Da li se to može nekao iskoristiti? Sličan problem imam i sa filmom ''A Summer Story'' iz 1988. Prekrasan film. Tu je slika potpuno izgubila boju ali prevod se može citati. Medjutim, ova film se ne moze naci naci nigde na internetu. Mozda ima na nekim torentima koji se placaju ali ja im nešto ne verujem.

Kao svitanje i zalazak sunca, pojavljujemo se i nestajemo. Nekome smo toliko važni, a ustvari smo samo u prolazu.
Na vrh
buja View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
12.11.1954. - 31.10.2011.

Direktni link do posta Objavljeno: 08.Sijecanj/Jan.2010 u 14:50
Eh, Marijana, nemam ni ja titl, ali ti imaš film. Nije to nedostižno u Subtitle Workshop napraviti titl na slušanje. Dva sam filma tako napravio. Traje jedno tjedan dana, ako radiš po 4-5 sati dnevno. Klikaš Insert subtitle i poštimaš brojke, vraćaš stalno, kontroliraš trajanje... jest posao, ali... ;-)
A ako imaš TV snimku s prijevodom, još i na DVD-u, divno! Sjedneš, uzmeš olovku i papir (ili tipkaš ako ti ide brzo), klikaš pauzu i prepisuješ prijevod.... pa onda u SW!
buja

Da je život ozbiljna stvar, ne bi bio tako masovna pojava!
Na vrh
Kneginja View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Direktni link do posta Objavljeno: 08.Sijecanj/Jan.2010 u 15:02

Eh da je barem ta gospodja skinula i subtitle na engleskom. Ja sam verovatno taj isti DVD rip našla na  www.yuforum.net (Imaju najmanje 5000 filmova). Nekoliko originalih filmova na DVD-u sam još davno kupila preko ''Amazona'' i svaki ima engleski subtitle, kako obican tako i za gluhoneme.

Inače, taj se film poslednji put davao na televiziji možda pre više od 20 godina, sa prevodom naravno. Tada sam ga snimila na VHS traku. Pre jedno dve godine prebacen ja DVD. Slika je u medjuvremenu izgubila na kvaliteti. Može se gledati ali je malo mutna. Prevod se odlicno vidi, ali ja ne znam šta da radim s tim. Da li se to može nekao iskoristiti? Sličan problem imam i sa filmom ''A Summer Story'' iz 1988. Prekrasan film. Tu je slika potpuno izgubila boju ali prevod se može citati. Medjutim, ova film se ne moze naci naci nigde na internetu. Mozda ima na nekim torentima koji se placaju ali ja im nešto ne verujem.

Nije mogla skinuti titlove jer je ripovano sa americkog TV-ja, nije dvd rip.

Film koji imas na VHS-u bi se mogao prebaciti na divx ako imas tu mogucnost i titl

sa video fajla ripovati sa SubRipom, sto je vrlo mukotrpan posao ako titlovi nisu citljivi.

Kad kazem citljivi ne mislim na ljudsko oko vec ako nisu dobro citljivi SubRipu Wink

Takodjer postoji opcija prekucavanja titla sa VHS-a, sto je mozda za nijansu

lakse odraditi ali je ipak mukotrpan posao.Wink

Nisu bas neka rijesenja ali su moguca.

Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Direktni link do posta Objavljeno: 08.Sijecanj/Jan.2010 u 17:23
Premeštena tema.
Na vrh
joya View Drop Down
Translator
Translator

Direktni link do posta Objavljeno: 10.Sijecanj/Jan.2010 u 00:59
Knegi mogu vam ja pomoći oko tog prijevoda....
Preripuješ taj film sa vhs dvd- na jedno 300 ili 200 MB i uploaduješ ga...
A ja imam DVDrip tog filma skidao jednoj prijateljici....

Ali prije uploada izbaci zvuk kroz virtual dub da je fajl što manji i takvog ga okači
a ja ću ti prijevod izvuci za onoliko koliko kaseta traje pa ako si zainteresovana pisi na PM...

Ažurirao joya - 10.Sijecanj/Jan.2010 u 01:23
Nije ko što nije, jer da jeste bilo bi, a nije!
Na vrh
Senior translator
Senior translator
As time goes by

Direktni link do posta Objavljeno: 10.Sijecanj/Jan.2010 u 18:46
Originalno postovano od strane joya joya piše:

Knegi mogu vam ja pomoći oko tog prijevoda....
Preripuješ taj film sa vhs dvd- na jedno 300 ili 200 MB i uploaduješ ga...
A ja imam DVDrip tog filma skidao jednoj prijateljici....

Ali prije uploada izbaci zvuk kroz virtual dub da je fajl što manji i takvog ga okači
a ja ću ti prijevod izvuci za onoliko koliko kaseta traje pa ako si zainteresovana pisi na PM...

Pa sta da radimo? Ja sam ''The Great Caruso'' skinula odavde: http://zabranjeni-linkovi-za-download.com Po velicini lici mi DivX. Slika i ton su, medjutim, odlicni. Mnogo su bolji  nego na onom DVD-u na koji je skinuta stara, ostecena vremenom, VHS traka. Otvorila sam DivX film u SW i polako prepisujem tekst sa DVD-a. Do sada sam skinula oko 70 redova. (Za jedno popodne i vece s prekidima) Ovim tempom trebace mi mesec dana Najgore je s podesavanjem vremena pocetka i kraja reda. Ako zelis, poslacu ti DVD ali moram prethodno ceo tekst filma prepisati. Sad to radim sukcesivno, kadar po kadar. No to prepisivanje ne bi trajalo dugo. Prevod je inace lep, sažet. Radio ga profesionalac.  Šta predlazes da uradim?

Pozdrav!

Ažurirao icemaher - 10.Sijecanj/Jan.2010 u 21:22
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,746 sekundi.