| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Requiem for a Dream (2000) |
Odgovori
|
Stranica <12 |
| Korisnik | |
outside
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Translator
Joe Purdy - music legend Pridružen: 16.Travanj/Apr.2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 6250 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Kolovoz/Aug.2010 u 19:58 |
imaš pm! ![]() |
|
![]() |
|
Buki
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Weed Expert Pridružen: 06.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Points: 10025 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Kolovoz/Aug.2010 u 20:01 |
|
Hvala svima na pomoći, maloprije sam pitao a PM-ovi samo stižu.
![]() |
|
![]() |
|
ghostwheel
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 22.Veljaca/Feb.2007 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 1415 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Kolovoz/Aug.2010 u 20:49 |
|
Najbolji film o narkomaniji.
...iz moje pseudonarkomanske perspektive. Ozbiljna tema zavređuje ozbiljnu razradu, a Requiem for a Dream to nudi. Narkomanija nije slatki greh pa da cela porodica kontemplira o fatumu glavnih junaka pa da onda glava porodice kaže: "Eto, vidiš, ovako ne treba..." Film treba da udari u mozak i stomak odmah, pa kad gledalac oseti udarac da se posle filma malo zapita da l' se to dogodilo njemu ili likovima. Primetite da su scene drogiranja, kako film odmiče sve kraće i kraće, jer to postaje rutina, a scene sukoba s realnošću sve duže... Degradacija pojedinca (porodice) je sprovedena dosledno, skoro u detalj precizno. Sjajan, sjajan film... |
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 21.Sijecanj/Jan.2022 u 11:04 |
|
Citao sam knjigu i gledao film (Darren Aronofsky je po mom misljenju odlicno preneo sta je Selby zamislio, samo je malo prostorno i vremenski pomerio radnju, uz muziku Clint Mansell-a+David Lang i Kronos quartet). Ima jos jedna adaptacija Selby-eve knjige Last exit to Brooklyn https://www.imdb.com/title/tt0097714/?ref_=nm_flmg_wr_8 (isto knjiga+film) kao sto je radio scenario za film Fear X https://www.imdb.com/title/tt0289944/?ref_=nm_flmg_wr_5 I da li je to ipak to "americki" san, pa neispunjenost u tom cilju kroz razlicite oblike zavisnosti vodi ka samounistenju a zavrsnica je rekvijem? U svakom slucaju meni se fillm svideo, i od mene preporuka.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
Stranica <12 |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |