Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > TITLOVI / PREVODI > Najave, ispravke, obavještenja...
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Ima li ko kod kuce Sekspira?
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Ima li ko kod kuce Sekspira?

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Gaca62 View Drop Down
Translator Legend
Translator Legend
The Legend of titlovi.com

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Gaca62 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Ima li ko kod kuce Sekspira?
    Objavljeno: 02.Srpanj/Jul.2009 u 10:20

Hitno mi je potrebno, recimo do ponoci danas da bih mogao da zavrsim film, da li neko kod kuce ima Sekspirov 'San letnje noci'? Treba mi cin 3, scena 2, ovaj deo.

"Here comes my messenger. How now, mad spirit,
what night-rule now about this haunted grove?
My mistress with a monster is in love
Near to her close and consecrated bower
while she was in her dull and sleeping hour.
A crew of patches, rude mechanicals,
that work for bread upon Athenian stalls
Were met together to rehearse a play intended for great Theseus' nuptial day.
The shallowest thickskin of that barren sort, who Pyramus presented in their sport
Forsook his scene and enter'd in a break,
when I did him at this advantage take.
And forth my mimic comes when they him spy,
as wild geese that creeping fowl or eye
sever themselves and madly sweep the sky,
so at his sight...
he "Murder!" cries and help from Athens calls.
Their sense thus weak...
with their fears thus strong...
from yielders all things catch..."

Ako pomoci nema, moracu sam da prevodim Sekspira! Confused

Ažurirao Gaca62 - 02.Srpanj/Jul.2009 u 10:21

Ovde ko ne poludi, taj nije normalan
Na vrh
bubba ho-tep View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bubba ho-tep Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Srpanj/Jul.2009 u 11:35
misliim da imam san ivanjske noci doma, kad se vratim provjerit cu
Na vrh
Gaca62 View Drop Down
Translator Legend
Translator Legend

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Gaca62 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Srpanj/Jul.2009 u 11:50
Hvala, u svakom slucaju. Sram da me bude, ali priznajem da nemam ekspira! Embarrassed

Na vrh
FictionSmith View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj FictionSmith Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Srpanj/Jul.2009 u 11:52

S nakazom jednom zaljubljena šeta kraljica moja. Dok je tvrdim snom, u skrovitome, posvećenom svom spavala gnezdu, gomilica jedna argata prostih, što rad kruha bedna po ćumezima atinskim se znoje, stvori se tu rad neke probe svoje za komad što za svadbenu paradu u čast Tezeja smeraju da dadu. Debelokožac najgluplji od svih međ bagrom ovom, onaj što od njih Pirama igra, s igrališta ode u žbunić; ja se te dočepah zgode, pa mu nasadih glavu magareću; Uto mu dade vezicu, na sreću, Tizbina reč, te glumac moj izađe. A kada ti se on međ njima nađe, ko divlje guske kada oštro oko lovčevo spaze, kako ih, široko klizeći, hvata, il ko jato sivo sojki što čuvši avaz puške živo put neba sune, potom opet tone, pa se razdvaja, pa put vasione ko ludo šiša - tako kuda koji klisnuše ovi zlosrećnici moji...

Valjda je ovo dovoljno. koji je film u pitanju? 

Na vrh
Gaca62 View Drop Down
Translator Legend
Translator Legend

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Gaca62 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Srpanj/Jul.2009 u 12:09
Prijatelju, hvala ti do groba. TO je to. Kad se vratim sa mora, dugujem ti jedan prevod po zelji. To je to.
Film je 'Gregory's girl', jedan od filmova iz projkekta '1000 najboljih filmova New York Timesa'

Na vrh
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj FictionSmith Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Srpanj/Jul.2009 u 12:14

Nema na čemu. Wink  I meni su juče ovde pomogli kad mi je bilo hitno.

Čuo sam za taj naslov ali ne znam ništa o filmu. Pa sad kad znam da će biti prevoda, skidam.

Moja želja? Wow!!! The nature of Nicholas.

Ažurirao FictionSmith - 02.Srpanj/Jul.2009 u 12:15
Na vrh
Gaca62 View Drop Down
Translator Legend
Translator Legend

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Gaca62 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Srpanj/Jul.2009 u 12:36
Pazi, ovako. Sa mora se vracam krajem jula, a moram prvo da skinem film. Jedini problem ce biti sto na netu postoji samo neki ruski titl, ali potrudicu se, obecavam.

Na vrh
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj FictionSmith Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Srpanj/Jul.2009 u 12:44

Hvala ti unapred.

Postoji ruski koji je dobar, kažu Rusi. A u filmu se govori kanadskim engleskim koji mi nije nešto blizak.

Svideće ti se film Smile

Na vrh
Gaca62 View Drop Down
Translator Legend
Translator Legend

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Gaca62 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Srpanj/Jul.2009 u 13:04
BIce tu malo problema jer ne znam kako da ruski transkribujem na latinicu pa da vidim sta cu dalje, a Kanadu sam video samo na globusu!

Na vrh
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj FictionSmith Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Srpanj/Jul.2009 u 16:31

Kanadski i engl i franc su najzajebaniji na svetu. Ostavi mi tvoj mail na PM da ti posaljem latinicnu transkripciju.

Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,660 sekundi.