Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Software
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Malo dobronamerno upozorenje!
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Malo dobronamerno upozorenje!

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Movie Master View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017.

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Malo dobronamerno upozorenje!
    Objavljeno: 04.Sijecanj/Jan.2009 u 09:33
    Pregledavao sam malo postove i video pitanja o skidanju materijala sa oštećenih diskova.Na tu temu imam jedno prijateljsko upozorenje:oštećene diskove kopirajte kojim god programom želite ili mislite da je dobar ali se zato unapred odreknite čitača ili rezača kojim to radite!To je provereno 100%!Uništio sam najmanje 3 DVD rezača na taj način a poslednji je bio Tošiba-Samsung 18 brzinac zbog koga me srce boli jer je bio gotovo nov.Ono što svi programi za čupanje sadržaja sa oštećenih diskova rade je nenormalno ponašanje za mehaniku i laser,što je disk više oštećen ,to gore.Tošiba je crkla posle samo jednog diska i to potpuno(ne čita više nijedan disk niti reže).Dva Pionira su se mučila još neko vreme,Lite-On je umro vrlo brzo posle "operacije" i tako dalje.Iz tog razloga sam odustao od čupanja materijala sa diskova.Radije opet skidam sa Net-a ili se snalazim od prijatelja,poznanika i budućih poznanika (kao što ste svi vi sa foruma,zato i pišem ovo).Ove nove Tošibe i LG čuvam kao oči u glavi.Sve ovo iz banalnog razloga.Ako vam rezač crkne odmah - dobro je.Ako ne crkne odmah a vi nastavite njime da režete,velike su šanse da te diskove nećete moći u dogledno vreme da učitate,znači šteta se uvećava.
Na vrh
dcizmas View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dcizmas Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Sijecanj/Jan.2009 u 10:42

Pa, sve dok neko zauvek ne izgubi nešto od ne procenjive vrednosti nezna za jadac.
Kada se meni to dogodilo, seo sam i razmišljao kako da mi se to više nikad ne dogodi.
Mislim da sam pronašao rešenje, ni slučajno se ne oslanjati na neke programe
  da, oni to mogu ali (ne uvek) uz mnogo truda i velikog rizika
  pored toga kompletan materijal morate detaljno da proverite...
  ponekad tek tada vidite da nije dobro i šta onda, tek tada shvatite da nema spasa...

Materijal koji ste teškom mukom nabavili ili nešto što ste prepravljali, dorađivali itd.
Lični video i audio materijal, lične fotografije, tekstove ili nešto slično sačuvaćete na sledeći način...

Snimajte te materijale na 2-3 diska i to obavezno da budu različiti mediji (različitih proizvođača)
Proverite da li su čitljivi i ostavite ih zajedno (da ih ne zagubite)
Nakon 3-6 meseci proverite sve kopije da li su čitljive ( nemoguće je da sve otkažu u isto vreme )
Ako je neka kopija otkazala (što je moguće), odmah pravite novu - sa onih koje su ispravne
tako da uvek imate isti broj ispravnih kopija.

To je najsigurniji način (a nije skupo) da zauvek sačuvate ono što je za vas od neprocenjive vrednosti
Ja radim tako, i od tada (a to je od pre oko 5 godina) nisam izgubio ništa od onoga što sam želeo da sačuvam.

Razmislite o tome...

Pozdrav svima...
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Sijecanj/Jan.2009 u 13:54
Ok, verovatno je to tačno što kaže MM, ali ja ga moram demantovati, makar u svoje ime. Imam SONY DVD RW DW-U18A već 5 godina... "Pročitao" je ko zna koliko oštećenih diskova i još uvek (kuc-kuc) radi odlično. Reže i DVD i CD bez ikakvih problema uz 100% očitavanja i kod mene i kod drugih. Takođe, mnogo je bolji u očitavanju svakojakih diskova od toliko hvaljenog PLEXTOR DVDR PX-716AL koji mi je drugi DVD RW...

Na vrh
Vladika View Drop Down
Senior translator
Senior translator
>> Virus Guru <<

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Vladika Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Sijecanj/Jan.2009 u 14:29
Moram da se slozim sa Darijem, jer i moj LG je uradio ko zna koliko "provera" ostecenih diskova i spasao podosta podataka sa istih, a da, (kuc, kuc) i dalje sjajno radi. Nije toliko star kao Darijev ali za sada nema problema. Pretpostavljam da sve ovo ima i sa srecom i rasporedom zvezda, brzinom rotacije nase nam divne planete, da li je neko ustao sa leve ili desne strane kreveta...
Vladika
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.