| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
The Money Masters and Wake Up Call |
Odgovori
|
| Korisnik | |
vdzele
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: The Money Masters and Wake Up CallObjavljeno: 04.Prosinac/Dec.2008 u 20:19 |
|
Poštovanje svima, Imao sam tu čast
da prevedem remek delo o istoriji postojećeg monetarnog sistema – The Money
Masters. Upravo sam upload-ovo titl za cd 2. Želite da znate zašto
je nastala postojeća svetska ekonomska kriza i ko stoji iza nje? Želite da znate
zašto je svuda skup život? Zašto je visoka nezaposlenost i inflacija? Zašto smo
primorani da idemo u banke i da pozajmljujemo pare? ... Odgovore na ova i
na mnoga druga goruća pitanja daje ovaj 3.5 satni dokumentarac. Film je sniman
1996 godine i daje pun presek istorije nastanka novca i ko upravlja njime. Takodje spremam
produženu verziju titla ovog filma u kome su dodati isečci iz filma Zeitgeist. Ovakav
titl može da posluži entuzijastima da ga umetnu u DVD izdanje ovog filma
(novija, produžena verzija filma). Takodje bi
preporučio osobama koji nemaju puno strpljenja da gledaju film od 3.5 sata da
pogledaju sažetu verziju iste tematike – Money As Debt. Ovo je animirani
dokumentarac koji plastično prikazuje tehniku i matematiku bankarskog sistema.
Možda je bolje prvo ovo odgledati. Takodje postoji moj prevod. Ono zbog čega se
javljam je dokumentarac Wake Up Call. Po mom mišljenju jedan od najboljih
filmova na temu New World Order. To je kompilacija isečaka više filmova ali
majstorski odradjeno od strane John Nada. Molim posetioce ovog site-a da ako
nadju negde na internetu titl na engleskom da mi pošalju na vdzele@hotmail.com |
|
![]() |
|
luka0037
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Zakeralo Pridružen: 04.Ožujak/Mar.2008 Lokacija: Krusevac Status: Offline Points: 6630 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Prosinac/Dec.2008 u 02:37 |
|
druze HVALA PUNO na prevodu filma a takodje i money as a debth filmovi su extra i odradio si nevidjeni poslic, u vreme ove krize nadam se da ce ovaj i slicni filmici otvoriti malko ljudima oci i da ce videti da nis nije slucajno i koliko je zapravo bankarski lobi jak
pozdrav i jos jednom HVALA |
|
![]() ![]() |
|
![]() |
|
vdzele
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Prosinac/Dec.2008 u 09:16 |
|
Hvala luka,
Samo da obavestim sve da sam upravo upload-ovo produženu-noviju verziju ovog filma. Ova verzija sadrži 3-4 minuta dodatka iz filma Zeitgeist. Ovaj titl je idealan da se napravi DVD izdanje ovog filma. Pozivam entuzijaste da naprave DVD izdanje ovog filma sa ovim prevodom i da ga postave na video.google.com. Upravo sam počeo da prevodim dokumentarac: Money, Banking, and the Federal Reserve. Film je napravio čuveni Ludwig von Mises Institute. Ažurirao vdzele - 12.Prosinac/Dec.2008 u 09:19 |
|
![]() |
|
luka0037
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Zakeralo Pridružen: 04.Ožujak/Mar.2008 Lokacija: Krusevac Status: Offline Points: 6630 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Prosinac/Dec.2008 u 16:35 |
|
e druze ja vec stavio da se skida filmic pa kad stignes ,HVALA UNAPRED
|
|
![]() ![]() |
|
![]() |
|
vdzele
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Veljaca/Feb.2009 u 22:38 |
|
Luka, samo da te obavestim da sam preveo film: Money Banking And The Federal Reserve. Kako imam manje od 10 postova i ne mogu nov topic da otvarim, digao sam iz groba stari moj post pa te ovim putem obavestavam. Preveo sam dokumentarac koji je snimljen 1996 godine i koji govori o monetarnom sistemu u kojem mi živimo. Film sjajno opisuje prave uzroke današnje finansijske krize koja se polako razvija u depresiju. Institut Ludvig Von Mises je jedna od škola austrijske ekonomije koja ima zdrav pogled na stabilnu ekonomiju. Ovaj film je njihovo delo. Iz perspektive 96 godine autori već tada daju kojim putem ne treba ići i koje greške ne treba ponavljati. Medjutim, istorija se ponavlja. Saznanje o zdravim temeljima bankarskog sistema se namerno potiskuje od strane bankarskih moćnika koji drže političke krugove kao maska. Film traje 40 minuta i retko se nalazi na internetu. |
|
![]() |
|
darije
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Infernal Affairs Pridružen: 16.Veljaca/Feb.2005 Status: Offline Points: 38972 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Veljaca/Feb.2009 u 23:00 |
|
Jeste da ti fali još 1 post, ali ipak...
![]() Hvala za prevod kolega!!!!!!!!!!! |
|
|
|
![]() |
|
vdzele
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2009 u 13:30 |
![]() |
|
darije
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Infernal Affairs Pridružen: 16.Veljaca/Feb.2005 Status: Offline Points: 38972 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2009 u 14:29 |
|
Kolega, još prošli put sam te prebacio u grupu bez ograničenja, a ako ovako nastaviš evo tebe u grupi za prevodice.
Unapred hvala za prevode. |
|
|
|
![]() |
|
vdzele
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2009 u 15:05 |
|
Darije imam jednu off topic opasku. Naime u mom dosijeu stoji 3 filma da sam preveo, medjutim znam da sam preveo i film America - from freedom to fascism. Taj film sam prvi postavio na vas sajt. Onda se desila velika rekonstrukcija vaseg sajta i taj prevod je nestao iz vase datoteke.
Uopste mi nije stalo da se spominjem kao covek koji je preveo taj film (ili pak da sam ga prvi preveo) vec samo da budete obazriviji kad vrsite update datoteka. Verovatno postoji opravdan razlog posto sam ubrzo video da su poslati prevodi koji su tehnicki i lingvisticki bolje uradjeni od mog i da je po vasim kriterijuma bio smaknut. Inace pozdravljam vasu odluku da se vrsi selekcija prevoda za isti naslov (ako to radite, nemam pojma ....) Pozdrav od Vladimira :} Ažurirao vdzele - 23.Veljaca/Feb.2009 u 15:06 |
|
![]() |
|
luka0037
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Ožujak/Mar.2009 u 02:59 |
|
vdzele HVALA na prevodu nije me bilo na forumu neko vreme pa nisam video odmah ali sad sam se odusevio
izbor ti je super i u filmovima je manje vise objasnjeno i zasto se sad sve ovo dogadja i kako se to i ko upravlja novcem prevodjenje ovakvih naslova nije ni malo lako tako da jos jednom svaka cast i na prevodima i na izboru sto se prevoda za film tice nije obrisan samo stoji pod nikom kneginja uredno potpisan 1588 01:45:23,803 --> 01:45:27,803 Preveo: Backolino (vdzele@hotmail.com) mora da je nesto sredjivala oko tog naslova pa nije mogla da ga vrne pod tvojim nikom i zato ga je vratila na svoj ali potpisan uredno ja bih te zamolio da ga okacis ponovo i odobricemo ga odmah jer ipak si ti autor prevoda i zasluzujes da stoji pod tvojim nikom ujedno podrzavam predlog da ti se da status translatora i da u buduce svoje prevode odobravas sam pozdrav |
|
![]() ![]() |
|
![]() |
|
luka0037
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Ožujak/Mar.2009 u 12:07 |
|
i evo unapredjenja
hvala na prevodima ovih sjajnih dokumentaraca, nadam se da su bar oni sto su ih odgledali shvatili da nije sve slucajno i sto se krize stvaraju kome to odgovara a kome ne ,i sta donosi kriza |
|
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |