Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Software
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Program za mjenjanje ikona
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Program za mjenjanje ikona

Odgovori Odgovori Stranica  <12
Korisnik
Poruka
suadnovic View Drop Down
Banned user
Banned user

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj suadnovic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Prosinac/Dec.2008 u 03:04
Citiraj
Ma ajd..ovo sad za ikone..to sam si nekako sredio :) stavio neke iCandy ikone..onak su fora..ugodne za oko..al me jos uvijek to muci sa strane..to di su particije i folder..jer sam stvarno sve presao u folder options..i nikako doc do toga..mozda ako neko zna vec unaprijed..ili cu se ja jos pomucit..kako god bilo..javim ishod :)

Pa i nema tamo, trazis bez veze. Razumes li ti uopste sta su sistemske stvari? Negov je izgled skopcan sa time sta gledas, sta si otvorio, nije stalno isti, te stvari ne mozes da menjas, takav je kakav je. Njegov izgled ne mozes da menjas, mozes menjati kako ti izgledaju particije i folderi, koje otvaras.

A to ti nije na Tabu General koji si prikazao, vec na Tabu View i nadji Advanced Setting, to ti treba.
A da si izabrao Show Windows Clasic, onda ne u Exploreru ne bi imao prikazan spisak poslova, tj. ono na mom screen-u.

Ažurirao suadnovic - 06.Prosinac/Dec.2008 u 03:18
Na vrh
Jureks View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Jureks Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Prosinac/Dec.2008 u 03:29
A neznam..eto ja sam promijenio samo tu opciju..i sada sve pase..bas onako kako sam htio..jer vidi razliku izmedju ovog zadnjeg screena i onog prije..a evo postavit cu ti i ovo..

Ovako je bilo prije:

A ovako je sada:

Ne znam..mozda sam ja malo krivo objasnio..ili ti krivo shvatio..ali to je ono sto sam ja htio..znaci da mi se pojavi to sa lijeve strane..normalno to se mijenja ovisno u kojem si folder..ali to je to..to sam htio..i to sam bas dobio onom opcijom koju sam gore prikazao..ne znam..pokusaj promijenit kod sebe..pa ces vidjet..Mozda je to kod mene tako..sto se mene tice mogu ja i video stavit.. :)

I jos da nadodam.. Sad sam tek primjetio.. vidi sta pise na Tabu GENERAL..

Pise Tasks i onda prva opcija.. Show common tasks and folders.. Bas to sto sam trazio.. Hvala ti puno..pomogo si mi..

Ažurirao Jureks - 06.Prosinac/Dec.2008 u 03:31
Na vrh
suadnovic View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj suadnovic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Prosinac/Dec.2008 u 09:12
Izgleda da smo se nekako razumeli. To sam pokasavao da ti kazem. Ako stavis Vista_Inspirat_Ultimate_2.1, te zajednicke poslove neces vise imati. Kod mene su se bili izgubili. Da li je bio u pitanju bug, ili nesto do podesavanja, neznam. I zato sam ti i rekao, ako se odlucis na probu, obavezno uradi tacku restauracije sistema, da bi imao mogucnost da ponistis tu instalaciju. Vracas sistem u stanje u kome je bio pre te instalacije.
Ako si pak hteo da menjas izgled ikona, procitaj ovo

http://vlaurie.com/computers2/Articles/icons.htm

Znaci, ako zelis promeniti izgled foldera, desni klik na njega, pa customize, i onda trazis arhivu sa ikonama.
A zdnji deo clanka ti kaze kako mozes sam da pravis svoje ikone.

Ako pak zelis da saznas koje sve ikone ima tvoj sistem koristi program GConvert, no prethodno procitaj i ovo
http://www.gdgsoft.com/gconvert/manage_icons.aspx

Ili da ti ja vise ne sugerisem nista, ukucaj u google "Change icon", pa biraj sam sta ces pogledati. Ima toga na tone.

Ažurirao suadnovic - 06.Prosinac/Dec.2008 u 09:53
Na vrh
Jureks View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Jureks Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Prosinac/Dec.2008 u 15:11
Okic..hvala ti..bas cu probat za koji dan..jer sad idem na put :) al hvala ti na svemu..
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <12
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,281 sekundi.