Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Software
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Ripovanje u DivX ili XviD sa TV kartice
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Ripovanje u DivX ili XviD sa TV kartice

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
McMillan View Drop Down
member
member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj McMillan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Ripovanje u DivX ili XviD sa TV kartice
    Objavljeno: 20.Ožujak/Mar.2004 u 13:10

Ima li neko da mi preporuci dobar program zq ripovanje sa tv kartice direktno u DivX i XviD? Ja probah par, ali ni jedan nema pristup kanalima, tako da mogu da ripujem samo kanal koji je poslednji bio izbran na tjuneru. Moj komsija ima karticu istog proizvodjaca, ali malo napredniju (sa FM) ali kod njega ne pali ni ta fora, tj, ne prikazuje mu poslednji kanal, vec samo sneg (prvu frekvenciju tjunera). Imate li ideje?

Download-ovao sam najnovije drajvere, ali sa postojecim softverom ne mogu da postignem nista. Imate li predloga?

Where do you want to go today? (r)
Na vrh
rhymerator View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj rhymerator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Ožujak/Mar.2004 u 01:31
Da bi ti kartica direktno kompresovala u divx, ne treba ti poseban software, zapravo mislim da on tu nema nikakvu ulogu...stvar ti je da li ti kartica (tv) podrzava hardversku kompresiju u divx ili ne...u tvom slucaju koliko sam skontao to nije slucaj....tj. prvo ti verovatno kartica ripuje u mpeg2 (koji zauzima oko 1mb/2-3sec), a dalju kompresiju mozes vrsiti sa nekim od poznatih programa (Vidomi, Dr. Divx itd.)...medjutim to bas i nije profesionalno i udobno. Stoga ti preporucam Ulead Video Studio, pokusaj ga nabavit...odlican je. Ako ti bude zatrebao javi na pm, sredicemo...poz.
Na vrh
Franko View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Franko Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Ožujak/Mar.2004 u 09:26
iuvcr
Na vrh
McMillan View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj McMillan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Ožujak/Mar.2004 u 13:35

Da, nije kartica koja hardwerski to podrzava, ali imam dovoljno jak procesor koji bi to mogao da odradi. Sa VirtualDub-om mogu to da odradim, ali sam skapirao da kada podesim i audio i video kompresiju, dobijam uzasan framedrop. Bez mp3 kompresije je sve u redu. Ali ne razumem zasto, iskoriscenje procesora je na bednih 50-60%. Trebalo bi da moze, pa mislim da je do Virtual Dub-a... A nasao sam neki programcic koji to moze, i odradjuje korektno, ali je tako nebitan da nemogu da nadjem crack :( Moze li Ulead da kao source izabere TV tuner? Ako moze, to je onda to. Hvala!

Normalno, novi predlozi su uvek dobrodosli!

Na vrh
nitrogas View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nitrogas Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Ožujak/Mar.2004 u 14:00

koji proc imaš i kako gledaš iskorištenje? AKO GLEDAŠ metodom control alt delete podatak nije tocan!

Na vrh
graskograd View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj graskograd Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Ožujak/Mar.2004 u 21:44
ako ti je mp3 codec onaj od fraunhofera (radiuma) on ti ima neki bug tako da probaj skinut lame acm verziju i s njom stavit u mp3...
Na vrh
McMillan View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj McMillan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Ožujak/Mar.2004 u 07:26

AMD athlon XP 2000+, i, ne, ne gledam preko ctrl+alt+delete (task manager), vec u statusu samog vdub-a (on to daje kao podatak). Ma, bez problema bi to trebao da odradi, siguran sam. Sat vremena divx-a encodira za 35-40min, sto je daleko brze od real time (1:1)... Za novi DivX Pro codec, znam da je spor procesor, tu mi treba mnogo vise od 1:1, ali ja ga stavljam u XviD, koji dosta manje opterecuje.

Da, imam radium verziju mp3 codec-a, ali ako instaliram bilo koji drugi, vdub mi ne daje opciju da kompresujem zvuk u mp3. Nisam probao sa lame, ne znam gde da ga nahvatam... Ako mozes, posalji mi ili slicno (adresu...).

Onaj mp3 koji korisi audio catalyst je sjajan, ali je interni (ne mogu da ga koristim unutar sistema, samo u tom programu. Kad bih njega mogao da iskoristim... uhhh :)

Na vrh
graskograd View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj graskograd Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Ožujak/Mar.2004 u 22:42
ono ti je xing...
imaš virtual dub ... ideš na audio - full processing mode - compression i tamo ?eš na? Lame MP3 kojeg možeš downloadati ovdje: LINK
Na vrh
McMillan View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj McMillan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Ožujak/Mar.2004 u 07:35

Thanx

Na vrh
Guests View Drop Down
Divx gost
Divx gost
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Guests Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Travanj/Apr.2004 u 21:34
Ekipa Ovako ide stvar:Nabavis Dr. Divx,prvo pokreneš software od TV kartice, odabereš program koji želiš, zatvoriš, pokreneš Dr.Divx, Live capture, Namjestiš timer i to je to.
Na vrh
McMillan View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj McMillan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Travanj/Apr.2004 u 08:37
bum probal :)
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.