| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Sjecenje Video Fajlova u Virtual Dub-u |
Odgovori
|
| Korisnik | ||
joya
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Translator
Pridružen: 13.Svibanj/May.2008 Lokacija: Tuzla - BiH Status: Offline Points: 1674 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Sjecenje Video Fajlova u Virtual Dub-uObjavljeno: 01.Kolovoz/Aug.2008 u 03:00 |
|
|
Najjednostavniji nacin sjecenja video fajlova a kasnije i spajanje tih istih video fajlova.
I nadam se da cu vam ovdje fino objasniti ovaj kompletan proces. Nabavite virtual dub kojeg mozete skinuti ovdje ispod.
Pokrenete program i postupate ovako: 1. Ucitate vas video fajl koji cete sjeci. File---Open video file (slika 1) Nakon ucitanog fajla pod Video i audio odaberete Direct Stream Copy 2. Video---Direct Stream Copy, Audio---Direct Stream Copy (slika 2) 3. Pomocu skale za detaljni pregled videa nadjete mjesto gdje zelite da zapocnete sjecenje vaseg video fajla (slika 3) 4. Za obiljezavanje pocetka fajla (pocetak prekida) vec ranije ucitanog koristite lijevi marker (lijevu strelicu) i za kraj desni marker (desnu strelicu) (sl. 4) Tako recimo ako imate snimak neke mature koju ce roditelji gledati a kamera vas je uhvatila u nezeljenom trenutku ovo je najbolje rjesenje za to. I ovu opciju mozete koristite dokle god imate stvari koje ne zelite da se nalaze na prvobitnom ucitanom video fajlu. 5. Nakon selektovanog dijela koji hocete da izbrisete potrebno je samo pritisnuti na tastaturi DEL ili Edit---Delete i svi selektovani dijelovi ce biti obrisani (slika 5) Zatim samo sacuvate vas video fajl (stavka i slika 7). 6. Ipak virtual dub vam pruza osim opcije DEL (brisanja) i jos jedan nacin da isjecete fajlove koji vam smetaju. To jest da obiljezite ovaj put dijelove vaseg video fajla koji su bitni i koje ne zelite brisati i snimite svaki posebno. I poslije samo ih ucitate i spojite (prilikom snimanja tako obiljezenih fajlova v-dub ih oznacava kao 01, 02, 03...) i doda ih tim redoslijedom. I kasnije samo vase sacuvane video fajlove spojite u jedan fajl i to je to. Mada vam ovo ne preporucujem ali eto da znate!!! File --- Append AVI Segment (i ucitate sve isjecene fajlove 01,02,03...) 7. I na kraju bitno je naravno da samo sacuvate vas isjeceni video fajl. File --- Save As (slika 6) I to je kompletno sjecenje video fajlova kroz LEGENDARNI virtual dub. Ažurirao joya - 01.Kolovoz/Aug.2008 u 03:02 |
||
|
Nije ko što nije, jer da jeste bilo bi, a nije!
|
||
![]() |
||
darije
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Infernal Affairs Pridružen: 16.Veljaca/Feb.2005 Status: Offline Points: 38972 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Kolovoz/Aug.2008 u 09:01 |
|
|
Izueztno lepo kolega. Hvala ti.
|
||
|
||
![]() |
||
joya
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 13.Svibanj/May.2008 Lokacija: Tuzla - BiH Status: Offline Points: 1674 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Kolovoz/Aug.2008 u 10:53 |
|
|
Ma sitnica!!!
Ažurirao joya - 04.Kolovoz/Aug.2008 u 19:59 |
||
|
Nije ko što nije, jer da jeste bilo bi, a nije!
|
||
![]() |
||
klubx
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 16.Veljaca/Feb.2008 Lokacija: United Kingdom Status: Offline Points: 3 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Srpanj/Jul.2009 u 23:45 |
|
|
pozz izvinjavam se unapred ako smetam ovo nije vezano za ovu temu samo neznam de da pitam a nebi otvarao novu plizz ako neko zna nekakav program kojim se moze los snimak dovesti do vidljivog i sa kojim se moze skrivati lice to jest ono sencenje face i takodje da li moze da se ukloni sa nekim programom ali prevsahodno program za obradu avi ili nekog drugog formata da od loseg izvuce maksimum vidljivog |
||
![]() |
||
sneky
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 13.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 75 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Veljaca/Feb.2010 u 10:09 |
|
|
pozzz joya...veliko hvala za objasnjenje...upravo sam odradila jedno secenje i prezadovoljna sam...sve je islo veoma brzo...bravo care
|
||
|
Ako ikada dozivis poraz ne dozvoli da u tvome oku zablistaju suze, jer ljudi su zlobni
i na rusevinama tvoje srece, sagradice spomenik svojoj pobedi |
||
![]() |
||
suadnovic
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user
Pridružen: 29.Travanj/Apr.2008 Lokacija: Niš Status: Offline Points: 837 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Ožujak/Mar.2010 u 03:43 |
|
|
Misleći da je u pitanju jedan DVD, greškom sam (ne proveravajući prethodno skinute avi fajlove) spojio 4 različita filma iz serijala Best of the Best (I,II,III, i IV) u jedan klip Boilsoft video Joinerom.
Sad me zanima kako da ih vratim u početno stanje koristići VirtualDub. Znam njime da podelim avi klip na 2 dela, ali kako na tri, četiri, i više? P.S.1 MKV, ako kojim slučajem odgovoriš, samo step by step, molim te. P.S.2 Podelu (ne baš idealnu ) na četiri dela sam napravio koristeći Boilsoft Video Splitter 5.01>, koji je, čini mi se mnogo prostiji za korišćenje od VirtualDub-a. Ažurirao suadnovic - 28.Ožujak/Mar.2010 u 03:48 |
||
![]() |
||
prijatel-MKD
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 16.Srpanj/Jul.2008 Lokacija: MKD Status: Offline Points: 4668 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Ožujak/Mar.2010 u 03:51 |
|
|
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist. |
||
![]() |
||
luka0037
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Zakeralo Pridružen: 04.Ožujak/Mar.2008 Lokacija: Krusevac Status: Offline Points: 6630 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Ožujak/Mar.2010 u 04:29 |
|
|
uzmes film i prvo secnes prvi deo, pa nakon toga od ostatka secnes drugi deo,pa nakon toga od ostatka ostatka secnes treci deo tj. podelis ga na pola i dobijes treci i cetvrti deo
|
||
![]() ![]() |
||
![]() |
||
suadnovic
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user
Pridružen: 29.Travanj/Apr.2008 Lokacija: Niš Status: Offline Points: 837 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Ožujak/Mar.2010 u 05:57 |
|
Da shvatio sam to i sam, samo me je malo zbunilo što nakon isecanja prvog dela nisam dobio polazni fajl podeljen fizički na dva dela, već samo prvi film koji sam bio označio. Jasno mi je sada kako se to može do kraja odraditi, hvala na sugestijama obojici. No, vredi probati Boilsoft Video Splitter (BVS),
i dalje mislim da je mnogo, mnogo jednostavniji za korišćenje od VirtuaDub-a, a moguće je iz polaznog videa izdvojiti koji god hoćete vremenski interval, pri čemu polazni fajl ostaje nedirnut. Izuzetno je jednostavan za korišćenje, a i timer mu se može vrlo fino podesiti, u hiljaditi deo sekunde. Znači, sve što treba uraditi je odabrati početno i krajnje vreme. SAVET: Otvorite film recimo u SW 4.0 b4, i iz njega očitajte tačna vremena početka i kraja sekvence iz filma koja vas interesuje, pa te vrednosti unesete u BVS, kliknete na Split i kraj priče. Ažurirao suadnovic - 28.Ožujak/Mar.2010 u 06:10 |
||
![]() |
||
icemaher
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024. Pridružen: 18.Rujan/Sep.2007 Lokacija: Kumanovo MKD Status: Offline Points: 14129 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Ožujak/Mar.2010 u 10:52 |
|
|
2 teme imas za to i ti opet novu temu
|
||
![]() |
||
luka0037
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Zakeralo Pridružen: 04.Ožujak/Mar.2008 Lokacija: Krusevac Status: Offline Points: 6630 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Ožujak/Mar.2010 u 16:15 |
|
|
suadnovic sad mi bas nisi jasan ni ti ni tvoji problemi prvo postujes da imas problem ,kad ti neko odgovori ti mu se zahvalis predlozis neko tvoje resenje sa sve preporukom da je ono odlicno i kao da si ga koristio sto godina.... e sad ,jel ti to nas zajebavas ili radis marketing odredjenih proizvoda pa ko onaj cika iz nemackog tele shopa ' do sad ste koristili ovo ali je bilo lose i teze ali sa nasim proizvodom ide sve brze i lakse'? |
||
![]() ![]() |
||
![]() |
||
exned
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Pridružen: 22.Svibanj/May.2009 Lokacija: bih Status: Offline Points: 126 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 09.Srpanj/Jul.2011 u 02:34 |
|
|
postoji li nacin da se u virtual dub-u vidi audio waveform ? Obzirom da zelim skracivati epizode jedne serije koja ima puno epizoda....gore navedena opcija bi mi odgovarala jer bi na osnovu nje mogao vidjeti kad je tišina, i na tom mjestu staviti početni marker, te zavrsni marker i onda tu scenu izbrisati------sve ovo mi je potrebno jer zelim da, kad isjeckam nepotrebne dijelove iz svake epizode,i na kraju sve to povezem u jednu cjelinu, da sto manje bude osjetna razlika,tj.da se previše ne vidi da sam išta reckao!
ili postoji neki drugi program za preporuku?? Ažurirao exned - 09.Srpanj/Jul.2011 u 17:38 |
||
|
Nedo
|
||
![]() |
||
Movie Master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017. Pridružen: 24.Svibanj/May.2006 Lokacija: Na korak do... Status: Offline Points: 5671 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 09.Srpanj/Jul.2011 u 04:25 |
|
|
Ne, da ja za to znam. Ja to radim na drugačiji način. Otvorim video u VD-u, držim Shift i desnu ili levu strelicu na tastaturi za napred-nazad (po Key frejmovima) i za fino traženje samo strelice, dok ne nađem tačno mesto gde želim da sečem, sve ostalo imaš u uputstvu za VD i propratnim temama.
|
||
![]() |
||
exned
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 09.Srpanj/Jul.2011 u 17:37 |
|
|
dakle, od opcije audio waveform nema nista :((
|
||
|
Nedo
|
||
![]() |
||
Movie Master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017. Pridružen: 24.Svibanj/May.2006 Lokacija: Na korak do... Status: Offline Points: 5671 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 09.Srpanj/Jul.2011 u 22:05 |
|
U VD-u mislim da nema. Postoje drugi programi sa kojima radim ali su prevelika komplikacija i potpuno nepotrebna, mada za ono za šta ih koristim su nezamenljivi, sve to može u VD-u na opisani način i koristim ga često baš za tu namenu, brzo i **bitačno. |
||
![]() |
||
exned
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Srpanj/Jul.2011 u 16:21 |
|
|
imam problem..opet......imam dva video fajla u avi formatu...... iz svakog fajla sam isjekao nebitne scene i sacuvao isti pod drugacijim imenom.
Sada, kada zelim spojiti ta dva nova video fajla u jedan (preko virtualduba) pojavi mi se sljedece: "The video streams use different compression shemes" molim vas,pomoc :)) pliz |
||
|
Nedo
|
||
![]() |
||
exned
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Srpanj/Jul.2011 u 16:32 |
|
|
otisao sam u informacije za svaki novi fajl,pa ako tu sta ne stima, recite |
||
|
Nedo
|
||
![]() |
||
Movie Master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Srpanj/Jul.2011 u 17:39 |
|
|
Jedna malena nijansa je dovoljna da ne mogu da se spoje. Ako nisi obrisao originale, pokušaj njih
da spojiš, čisto da vidiš da li može, mada mislim da neće moći. Jedna od stvari koja bi možda mogla da pomogne je konverzija u nekompresovani avi, dobio bi ogromne fajlove u GB, koje bi možda uspeo da spojiš u jedan. Druga solucija je neki od onih usr... univerzalnih konvertera koji navodno bilo koje fajlove mogu da spoje u procesu konverzije u isti kodek, ne ovaj u kome su već (kao VD), već preradom u drugi ili opet u XviD. Ovo sa sečenjem i izbacivanjem neželjenih delova u VD lepo radi za jedan avi, međutim spajanje dva ili više avi fajla je već druga priča, uglavnom zato što je svaki od njih posebno grebovan (najčešće u MPEG-2) i onda su pravljeni avi fajlovi, što naravno dovodi do razlike, sitne ali bitne. |
||
![]() |
||
exned
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Srpanj/Jul.2011 u 01:05 |
|
|
osim VIRTUALDUBa ima li jos neki program koji je dobar za obradu AVI
Formata.....Vec sam jednom pisao da zelim jednu seriju skratiti,
izbrisati iz svake epizode nepotrebne scene i tako
sacuvati svaku epizodu........medjutim VIRTUALDUB sve to super odradi sa sjeckanjem,al
kad dobijem finalni fajl(pratio sam tutorial "sjeckanje avi fajla") na
svakom mjestu mjestu gdje sam napravio presjek(tj.gdje sam izbrisao scenu) vidi se nekoliko sekundi
prethodne scene :((((
dakle, sve nepotrebne scene sam selektovao i izbrisao! Ono sto mi je ostalo sacuvao sam (gledajuci ovaj tutorial) ... npr u TMPGEncu sam mnogo bolje mogao da odradim ovo,al je fazon sto se kasnije vrsi kompresija,pa fajl bude ogroman, a ovako u virutaldubu ovo je jednostanvije pomagajte,ako mozete :) |
||
|
Nedo
|
||
![]() |
||
Movie Master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Srpanj/Jul.2011 u 07:23 |
|
|
Nedo, dao sam ti odgovor u drugoj temi. Što se tiče sečenja i kasnijeg sastavljanja preostalih
delova jednog istog avi fajla, VD odlično završava posao kad postaviš sve kako treba, ali ne prema ovom zastarelom uputstvu. Nove verzije imaju dodatu opciju Smart rendering pomoću koje VD renderuje samo početak svakog dela posle sečenja dok ostalo prosto kopira. Na taj način možeš da izbaciš iz avi fajla sve delove koji ti smetaju od početka do kraja i samo klikneš na Save As... VD će izbaciti neželjene delove i perfektno spojiti ostatak. Šo se tiče spajanja različitih avi fajlova (Ep.01 i Ep.02) to je uglavnom problematično ili čak neizvodljivo u VD-u. |
||
![]() |
||
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |